© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Vienas baisiausių šiuolaikinės pasaulio literatūros veikėjų – lietuvis žmogėdra, psichiatras Hanibalas Lekteris yra visiškai išgalvotas personažas. Tačiau tikrų kanibalizmo atvejų istorijoje užfiksuota pačiais netikėčiausiais laikais ir pačiose netikėčiausiose vietose. Visiškai nepriimtinas, smerktinas ir tabu laikomas kanibalizmo praktikavimas net ir šiandien nėra išnaikintas su šaknimis. Yra žinoma tik keletas priežasčių, dėl kurių žmonės užsiima ar užsiiminėjo kanibalizmu: kultūriniai tikslai,  siekis išgyventi arba patirti malonumą.

Įspėjimas! Straipsnis neskirtas nepilnamečiams ar silpnų nervų skaitytojams!

ISSEI SAGAWA

Japonijos studentas Issei Sagawa mokėsi Paryžiuje ir įsimylėjo studentę iš Olandijos Renee Hartevelt. Pirmojo pasimatymo metu jis nušovė merginą iš nugaros, tiesiai į kaklą. Tada Sagawa įgyvendino savo vaikystės fantaziją, ir paragavo mėsos nuo moters kūno. Po to jis turėjo lytinį aktą su Hartevelt kūnu, supjaustė jį gabalėliais, padėjo dalį mėsos į šaldytuvą vėlesniam naudojimui. Likusias kūno dalis Issei sudėjo į lagaminą, kurį paslėpė netoliese esančiame Bois de Boulogne parke, kur ir buvo pastebėtas policijos. Pareigūnai atkūrė Hartevelt kūno dalis ir suėmė Sagawa po kelių dienų. Jis prisipažino dėl žmogžudystės. Sagawa buvo sulaikytas dvejus metus, po to pripažintas psichiškai nesveiku ir perkeltas į psichiatrinę ligoninę. Dabar Issei yra laisvėje ir net laikomas žymiausiu Japonijos kanibalu.

OMAIMA NELSON

Egiptiečių kilmės modelis Omaima Nelson 1980 metais persikėlė gyventi į Jungtines Amerikos Valstijas. Tuo metu ji susipažino su savo vyru William Nelson. Žmona ilgą laiką skundėsi, kad vyras ją skriaudžia ir įvairiai priekabiauja. Tada sekė kerštas: Omaima savo vyrą nužudė ir suvalgė jo kūną. Kaip pati teigė policijai ji taip pasielgė dėl egiptietiškų prietarų, kad nesutiktų savo nedorėlio vyro kitame gyvenime. Pats žmogžudystės ir kūno išniekinimo faktas jau kelia šiurpą, tačiau dar baisiau skamba tai, kaip žmona elgėsi su skirtingomis vyro kūno dalimis. Teisme jos psichiatras liudijo, kad ponia Nelson prisipažino virusi savo vyro šonkaulius,  kepusi jo rankas. Ji net buvo užšaldžiusi vyro galvą.

MARC SAPPINGTON

2004 metais, 25 metų Marc Sappington buvo kaltintamas trijų asmenų nužudymu: 25 metų Terry Green, 22 metų Michael Weaver ir 16 metų Alton Fred Brown. Terry ir Michael buvo nužudyti greitai ir šaltakraujiškai. Tačiau blogiausia lemtis laukė jauniausiojo Alton, kuriam Sappington, liepė suvalgyti du kūnus, antraip jis pats mirs. Tačiau tai privedė ir prie jaunuolio mirties. Tada Sappington užšaldė aukų kūno dalis, ir jas valgė. Teismo metu, žudiko advokatas teigė, jog nusikaltėlis turi rimtų psichikos problemų ir tai gali paaiškinti staigų ir žiaurų smurto proveržį.

OTTY SANCHEZ

Bet koks žmogaus kūno vartojimas yra neįsivaizduojamas nusikaltimas, tačiau Otty Sanchez perkėlė kanibalizmą į patį niekingiausią lygmenį, kai nukirto galvą, ir suvalgė savo trijų savaičių sūnaus kūno dalis. 2009 metų liepos 29-ąją, Sanchez sesuo, Priscilla Garcia, įėjusi į namus surado negyvą subjaurotą kūdikio kūną. Išvydusi sesę, Sanchez bandė nesėkmingai nusižudyti ir smeigė sau į širdį. San Antonijaus tyrinėtojai, renkantys įrodymus nusikaltimo byloje, teigė, kad tiesiog negalėjo kalbėti apie kūdikio kūno apžiūrą. Tuo metu, kai Sanchez penkių ir septynerių metų dukterėčios ir sesuo miegojo kaimyniniame kambaryje, moteris pradėjo smaigstyti savo vaiko kūną ir nukirto jam galvą. Kaip vėliau sakė policijai, velnias privertė ją užmušti ir suvalgyti savo sūnų.

RUDY EUGENE

Rudy Eugene yra unikalaus nusikaltimo autorius. Jo auka 65 metų benamis vyras, dar vadinamas Ronald Poppo, išgyveno neįtikėtiną ataką, kurios metu buvo apkramtytas ir subjaurotas jo veidas. Ronald buvo užpultas 2012 metais, kai ramiai miegojo po tiltu Majamyje. Dėl nežinomų priežasčių Rudy pradėjo kramtyti aukos veidą. Didžioji dalis veido audinių buvo sukramtyti arba subjauroti. Visa egzekucija buvo nutraukta tik po to, kai pareigūnai nušovė užpuoliką, nes prieš tai jis tiesiog nereagavo į raginimus sustoti. Atakos metu Ronald neteko vienos akies ir nosies, jo laukia dar daug atstatomųjų operacijų.

ALBERT FISH

Albert Fish buvo pabaisa, tikrąją ta žodžio prasme. Jis apibūdinamas kaip serijinis žudikas ir žmogėdra, be kita ko įvardijamas ir kaip pedofilas, iškrypėlis. Fish pagrobė, nužudė ir suvalgė 10 metų mergaitės kūną. Po 6 metų Fish tyčiojosi iš nekaltos mergaitės šeimos, siųsdamas jiems laiškus, kuriuose grafiškai detalizavo savo nusikaltimą ir patirtą malonumą. Žinoma pelnytos bausmės jis susilaukė, nes buvo atsektas pagal išsiųstą laišką.

ANDREI CHIKATILO

Chikatilo buvo Ukrainoje gimęs serijinis žudikas ir žagintojas. Būdamas nelaisvėje, Chikatilo prisipažino dėl daugiau kaip 50 žmogžudysčių ir suluošinimų. Jis užmušdavo ir suvalgydavo savo aukas. Nusikaltėlis sutiko, kad jo motyvai buvo skirti seksualiniam pasitenkinimui. Šis beprotis sustojo žudyti tik tada, kai  buvo pagaliau suimtas ir atpažintas po vienos iš didžiausių operacijų Rusijos policijos istorijoje. Chikatilo buvo surastas Rostove 1994 metų vasario 14-ąją.

MAUEROVA ŠEIMA

Mauerova yra žmogėdrų šeima iš Čekijos. Per 8 mėnesių periodą, giminaičiai ir remiantys šį kultą asmenys dalyvavo niekinguose aktuose prieš du brolius. Detalės to, ką motina leido daryti su jos mažamečiais vaikais yra nepaprastai niekingos. Vaikai buvo kankinami, subjauroti ir galiausiai atskiros kūno dalys suvalgytos. Nusikaltėliai buvo areštuoti tik tada, kai šeimos kaimynas jų name aptiko begalę įkalčių įrodančių atliktą nusikaltimą.

ARMIN MEIWES

2001 metais jis paskelbė skelbimą, kuris skambėjo taip: “ieškau gerai atrodančių 18 – 30 metų žmonių, kurie sutiktų būti nužudyti ir suvalgyti“. Neįtikėtina, tačiau Meiwes gavo atsakymą iš pasiruošusio dalyvio. Du vyrai susitiko per Kalėdas ir atliko bei įrašė labiausiai šokiruojantį vaizdo įrašą istorijoje. Meiwes buvo suimtas po jo nusikaltimo detalių atskleidimo. Jis šiuo metu atleika bausmę iki gyvos galvos Vokietijos kalėjime.

ALFRED PACKER

Packer buvo Amerikos aukso ieškotojas apkaltintas kanabilizmu. 1874 metų vasario 9-ąją, su 5 kolegomis jis išvyko į ekspediciją Kolorado kalnuose. Po dviejų mėnesių Packer sugrįžo iš ekspedicijos vienas. Kai pradėta domėtis kur kiti vyrai buvę kartu su juo, Packer pasakė, kad jis užmušė juos ir suvalgė jų kūno dalis siekdamas išgyventi. Jo istorija niekas netikėjo. Bet visgi Packer gavo 40 metų bausmę, ilgiausią tuo metu skirtą bausmę Jungtinių Amerikos Valstijų istorijoje. Tačiau jam buvo suteiktas lygtinis paleidimas, nes pradėta abejoti jo nusikaltimo tikrumu.

Taip pat skaitykite: Žymiausias lietuvis pasaulyje – žmogėdra Hanibalas Lekteris

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: