Pexels.com archyvo nuotr.

Tai, kokį augintinį išsirenkame, priklauso nuo daugybės aplinkybių, o pats pasirinkimas neretai yra laisvas ir nevaržomas. Visgi, jau turint gyvūną, būtina atminti, kad šis savaime pradės diktuoti kai kurias priežiūros sąlygas. Pavyzdžiui, kokie mitybos ypatumai aktualūs auginantiems naminius gyvūnus?

Mitybos pagrindas turėtų būti šlapias ėdalas

Nors dauguma šeimininkų gana dažnai į pirkinių krepšelius meta sauso maisto produktus, vertėtų šio įpročio atsikratyti. Tiek šunims, tiek katėms rekomenduojama skirti didesnę dalį ėdalo, kuriame vandens kiekis yra pakankamai didelis. Priežasčių, kodėl toks pasirinkimas yra geresnis, yra tikrai nemažai. Pirma, konservai katėms ir šunims neleidžia dehidratuoti. Tai ypač svarbu tiems gyvūnams, kurie sunkiai laikosi vandens gėrimo įpročio. Toks triukas, pasitelkiant šlapią maistą, gali išgelbėti dažną šeimininką. Antra, sausas maistas neretai yra pilnas angliavandenių, o baltymų tokiuose produktuose trūksta. Tai tikrai nėra pats idealiausias pasirinkimas augintiniams, kurių pilnavertiška mityba susideda iš baltyminių ingredientų. Galų gale, šlapias maistas dėl išvaizdos ir kvapo labiau traukia mūsų augintinius, jame netgi galima paslėpti vaistus gyvūnui nė nenutuokiant.

Žinokite, kada gyvūną palepinti

Puikiai žinome, kad skaniukai – idealus palepinimas gyvūnui, kuris elgiasi pavyzdingai, mokosi komandų ir šiaip yra draugiškas. Dauguma šeimininkų sunkiai orientuojasi, kuomet reikia nustatyti kasdienių skanėstų gyvūnui limitą. Atminkite, kad perteklinis lepinimas gali atverti duris į nemalonias pasekmes. Viena jų – gyvūno pripratimas prie pasirinkimų. Neretai, kai gyvūnas per dažnai maitinamas skaniukais, šis pradeda juos traktuoti kaip įprastą maistą, asociacija, kad šis skanėstas gaunamas atlikus kažką vertingo, dažnai pranyksta. Skanėstai katėms ir šunims turėtų būti pakankamai retas reiškinys – visada padarykite pertrauką, lepinkite gyvūną tuomet, kai šis yra ramus ir draugiškas. Be to, geriau skanėstų nedėkite į įprastą maisto indelį tam, kad augintinis skirtų šių gavimo priežastis. Natūralu, kad skanėstų kiekį galima pareguliuoti gana staiga, tad jei matote, kad gyvūnas priaugo svorio, aiškiai žinosite kame slypi problema.

Tinkamiausias pasirinkimas yra tas, kurį rekomenduoja veterinaras

Dažnas šeimininkas nežino atsakymų į daugybę klausimų, susijusių su augintinių priežiūra. Kokią maisto rūšį rinktis? Kokie ingredientai yra geri, kokie ne tokie maistingi? Tai tik kelios dilemos, vertos paminėjimo. Aišku, kad informacijos šiuolaikiniame pasaulyje galima gauti gana greitai ir patogiai, tačiau pravartu išlaikyti blaivų protą dėl to, nes ne visos skelbiamos tiesos yra patikimos. Pats geriausias šaltinis išlieka srities profesionalas – apsilankę pas veterinarą drąsiai prašykite pagalbos dėl mitybos klausimų. Specialistas ne tik atsižvelgs į naujausias tendencijas, bet ir į Jūsų gyvūno veislę, svorį ir būklę. Be to, dauguma veterinarijos klinikų turi plačią specialaus maisto pasiūlą vietoje. Taip ne tik sumažinsite blogų pasirinkimų kiekį, bet ir sutaupysite brangaus laiko. Dažnai parduotuvėse siūlomas ėdalas gyvūnams pasižymi prasta sudėtimi, yra nemaistingas, be to, netraukia augintinio. Žinodami, ko tikėtis, tikrai išsirinksite geresnį variantą, unikaliai tinkantį Jūsų augintiniui.

Užsakymo Nr. KMC220041

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: