LIzzo / instagram.com/lizzobeeating archyvo nuotr.

Į muzikos pasaulį su audra įžengusiai JAV dainininkei Melissai Viviane Jefferson, labiau žinomai kaip Lizzo, lygių nėra ir ją drąsiai galima vadinti tikra scenos bomba. Savo įvaizdžiu ir drąsa ji laužo visus nusitovėjusius pramogų pasaulio stereotipus ir sukūrė savitą stiliaus kultą. Pasitelkdama savo kūrybą ir nežabotą pasitikėjimą savimi, dainininkė atliepia šiuolaikinio pasaulio problemas – rasizmą, liekno kūno kultą, sus seksualumu susijusias problemas ir skatina visų pasitikėjimą, gebėjimą priimti save. 

„Turime apsaugoti ir toleruoti apskritai visus esamus kūnus“, dainos „Juice“ atlikėja pasisakė „TikTok“ platformoje.

Atlikėja turi didelę fanų grupę, dar dar labiau žmonės ją myli už jos charizmą, spinduliuojamą pasitikėjimą savimi, kurio kiti gali tik pavydėti ir drąsą būti kuo nori ir mylėti save. Tačiau, nuo pat vaikystės Lizzo negalėjo susitaikyti su savo kūnu ir priimti savęs tokios, kokia yra, tai užtruko ne vienerius metus. Ji yra sakiusi, kad jos nuomone dėl medijų ir jų transliuojamo turinio ypatingai susijusio su moterimis ir kūno kultu, daug jaunų merginų užsauga abejodamos savo grožiu ir nepasitikėdamos savimi. Ji taip pat ilgai kovojo su savo seksualumu. Ji sakė: „Aš labai ilgai jaučiausi kaip„ kita “.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lizzo (@lizzobeeating)

Tiesa skaudi, bet Lizzo vis tiek ją išsakys.

Dainos „Good as hell“ atlikėja neseniai „TikTok“ pasidalino atsaku į kito vartotojo komentarą, kuris dejavo: „Tikrai nesuprantu, kodėl negaliu gyventi su tokiu kūnu, kokį turiu!“

Savo vaizdo įraše Lizzo vartotojui atsakė: „Todėl, kad dabar, kai kūno pozityvumas jau pritaikytas visiems figūroms tipams ir žmonės pagaliau garbina vidutines ir mažas merginas, o taip pat žmones, retkarčiais užsiauginančius vieną kitą papildomą kilogramą, storus žmones šis judėjimas išskiria“.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lizzo (@lizzobeeating)

32-metė užsiminė ir apie judėjimo atsiradimo priežastis, aiškindama, kad „stambios moterys, stambios rudos ir juodaodės moterys, ekscentriškos moterys“ sukūrė kūno pozityvumą, tačiau joms „iš šios sėkmingai įsivyravusios tendencijos mažai naudos“.

„Su mumis vis dar elgiamasi nepagarbiai, mus apkalba, išjuokia, gėdina ir niekam tai neberūpi, nes juk „kūno pozityvumas skirtas visiems“, sako Lizzo.

„Mūsų kūnas ne jūsų suknistas reikalas“, prideda ji. „Mūsų sveikata ne jūsų suknistas reikalas. Mes tik prašome palaikyti tokį patį požiūrį, kaip su tomis vidutinio dydžio merginomis, kurias taip liaupsinate. Palaikykite tokį patį požiūrį“.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lizzo (@lizzobeeating)

Vaizdo įrašo antraštėje Lizzo pratęsia žinutę: „Prašau, naudokitės kūno pozityvumo judėjimu, jog suteiktumėte sau galios. Bet mes turime apsaugoti ir toleruoti apskritai visus esamus kūnus“.

Kapitalizmas kūno pozityvumą pavertė praktiškai produktu, kurį socialiniai influenceriai, garsenybės ir prekiniai ženklai dažnai naudoja kaip terminą, atitinkantį meilę sau.

Ir nors visoms moterims svarbu priimti ir pamilti savo kūnus bendruomenės, linkusios pagrįsti žmogaus vertę standartiniu grožiu, dėka, šis terminas turėtų reikšti visai ne tai.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lizzo (@lizzobeeating)

Terminas „kūno pozityvumas“ prasidėjo kaip masinis socialinio teisingumo judėjimas 1960 metais, kurį būtent sau sukūrė stambūs juodaodžiai, rudaodžiai, turintys negalią ar homoseksualūs žmonės, turintys tokius kūnus, kurie, pagal naujausią straipsnį šia tema „Refinery 29“, pagrindinės visuomenės nėra laikomi patraukliais.

Evetė Dionė iš „Bitch Media“ taip pat nagrinėja šią tema straipsnyje pavadinimu „The fragility of body positivity: how a radical movement lost its way“ (liet. Kūno pozityvumo trapumas: kaip radikalus judėjimas iškrypo iš kelio).

Tame straipsnyje ji detaliai paaiškina, kaip būtent kūno pozityvumo judėjimas atskyrė jį sukūrusias moteris.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lizzo (@lizzobeeating)

„Kūno pozityvumo žiniasklaidos ekonomija koncentruojasi į šias teigiamas, pakeliančias dvasią, savimi besididžiuojančių storų žmonių istorijas, bet iš tikrųjų nereikalauja institucijų, kad šios nustotų diskriminuoti storus žmones“, rašo Dionė, pabrėždama, jog dauguma tų istorijų yra apie lieknas, baltaodes, cislytes, heteroseksualias moteris, „kurios prisidėjo prie judėjimo, jog sukurtų savitą prekinį ženklą“.

„Socialiniuose tinkluose stambiems kūnams darosi tik blogiau: mus ne tik kad ištrina iš kūno pozityvumo, bet dar ir šmeižia“, tęsia Dionė. „Sveikata tapo lazda, su kuria galima mušti stambius žmones ir gaire, nurodančia ar reikėtų ką nors įtraukti į kūno pozityvumą“.

Taip pat skaitykite: Dydžio revoliucija: 10 įspūdingų apimčių modelių Instagrame [FOTO]

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: