Šiandien „Auros“ šokio teatre vykusioje spaudos konferencijoje teatro direktorė B. Letukaitė, festivalio koordinatorė G. Masteikaitė bei teatro atstovė spaudai E. Grudzinskaitė-Kiznienė žurnalistams pristatė 23-iojo tarptautinio šokio festivalio „Aura“ programą.

Šių metų festivalio dėmesys krypsta į šiuolaikinį Afrikos šokį. Tokiu būdu siekiama paneigti stereotipus, vyraujančius apie šį žemyną, kaip tamsų ir atsilikusį nuo vakarų pasaulio, bei parodyti jį kitu kampu. Tai bus pirmasis bandymas supažindinti su šiuolaikiniu Afrikos šokiu, spalvinga šio žemyno šokio palete ne tik Lietuvoje, bet ir visame Pabaltijyje.

Per penkias festivalio dienas (rugsėjo 18-22 d.) žiūrovams bus parodyta 15 spektaklių. Šalia pasaulyje garsių Afrikos kūrėjų (iš Benino, Dramblio kaulo kranto, Senegalo, Nigerijos, Maroko, Malio) taip pat bus galimybė išvysti ir žinomus kūrėjus iš Europos (Lenkijos, Izraelio, Austrijos, Prancūzijos).

Tradiciškai festivalio metu pasirodys ir Lietuvos atstovai – „Auros“ teatro šokėjai. Šįkart su savo spektakliu „Melancholijos dėžutė“. Šio spektaklio pirminis variantas buvo pristatytas prieš porą metų Kauno bienalėje paveikslų galerijoje. Šiais metais specialiai „Auros“ festivaliui jis atgimsta. Atnaujintą bei tradicinei scenai adaptuotą spektaklį žiūrovai galės išvysti rugsėjo 20 d. 22 val. Kauno kameriniame teatre.

Pirmą kartą istorijoje festivalio uždarymas (rugsėjo 22d. 18 val.) vyks Kauno sporto halėje. Čia prancūzų trupė „Blanca Li“ pateiks naujieną festivalio žiūrovams – panaudos hiphopo techniką šiuolaikiniame šokyje. Organizatoriai tikisi, kad į šį renginį atvyks ne tik nuolatiniai festivalio lankytojai, bet bus pritraukta ir naujų.

Pasak šokio teatro „Aura“ direktorės B. Letukaitės, festivalio tikslas yra susipažinti patiems bei supažindinti Lietuvos žiūrovus su naujovėmis šokio pasaulyje, nerodyti to, kas jau seniai atrasta, o tai, kas vyksta šiuo metu pasaulyje. Jos teigimu, naujovės atveria kitas naujoves. B. Letukaitė kviečia visus festivalio lankytojus nepabėgti pasibaigus spektakliams. Po pagrindinių spektaklių žiūrovai turės galimybe pabendrauti, pasidalinti įspūdžiais ar pateikti jiems kilusius klausimus spektaklių kūrėjams.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: