© Alexander Kargaltsev nuotr.

Tą dieną, kai visas pasaulis minėjo žmogaus teisių ikonos Martino Lutherio Kingo gimimo dieną, vienas žurnalas internete nusprendė paskelbti straipsnį, kuriame Rusijos vakarėlių įžymybė sėdi ant kėdės, kurios pagrindas – surištos juodaodės moters manekenas.

Homoseksualus rusų kilmės menininkas sukūrė savąją kėdės versiją kaip atsaką į Dašos Žukovos nuotrauką, kurioje Romano Abramovičiaus partnerė sėdi ant didelį ažiotažą sukėlusios surištą juodaodę moterį vaizduojančios kėdės.

Kargaltsevas apibūdino Žukovos sprendimą fotografuotis atsisėdus ant šios kėdės “įžeidžiančiu ir nepriimtinu”, todėl jis jautė pareigą tuoj pat sureaguoti.

Menininkas, kuris buvo priverstas iškeisti Rusiją į Niujorką dėl diskriminacijos, teigė, kad jis pasirinko nuotraukoje vaizduoti du skirtingų rasių vyrus ir tokiu būdu pasisakyti prieš rasizmą, homofobiją ir ksenofobiją.

“Esu labai nusivylęs – mano tėvynėje tokia stipri ksenofobijos tradicija, kad tokia Žukovos nuotrauka pasirodė normali ir niekuo neypatinga”. – sakė kūrėjas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: