Šiandien pasaulio legenda Salvadoras Dali ekshumuotas iš kapo šiaurės rytų Ispanijoje, kad atskleistų 30 metų trukusią paslaptį. Garsusis Dali buvo ispanų kilmės  dailininkas, tapytojas, grafikas ir skulptorius, vienas iš žymiausių siurrealizmo atstovų. Salvadoras Dali mirė 1989 metais Ispanijoje ištiktas širdies smūgio.

Salvadoras Dali buvo susituokęs su Gala Dali, su ja nugyveno visą gyvenimą, tačiau vaikų pora nesusilaukė. Praėjus daugiau kaip 30 metų po Salvadoro mirties, pasaulį sudrebino žinia apie atsiradusią galimą dailininko dukrą. 61 metų María Pilar Abel Martínez teigia, kad jos mama Antonia, gyvenusi netoli dailininko namų, metus prieš jos gimimą turėjo meilės romaną su Dali.

Praėjusį mėnesį Madrido teisėjas nurodė iškasti Dali palaikus ir išspręsti šią mįslę. Dali liekanos ir DNR pavyzdžiai pateks į teisminį ieškinį, kurį iškėlė moteris, kuri teigia esanti jo dukra. Šiandien 1,5 kilogramo sveriančios kapo plokštės buvo atkeltos, kad palaikai būtų iškasti.

Dalli 2

Valdžios institucijos ir Dali fondo valdyba atkakliai prieštaravo šitokiam teismo sprendimui. Salvadoro Dali fondas, kuris valdo menininko dvarą, užtikrintai teigia, kad garsusis menininkas tikrai neturėjo vaikų. Tačiau M. Martinez ispanų laikraščiui ,,EL Mundo“ sakė, kad jos mama ir močiutė pasakojo, kad Dali yra jos tikrasis tėvas. Senelė merginai kartodavo ,,Aš labai tave myliu, nors ir žinau, kad nesi mano sūnaus duktė. Atsimink, kad tavo tikrasis tėvas – Salvadoras Dali“. M. Martinez prieš mamos mirtį paklausė paskutinį kartą ,,Ar aš tikrai Salvadoro Dali dukra?“. Mamos atsakymas buvo teigiamas.

Dalli

Salvadoras Dali, po savo mirties visą turtą paliko valstybei. Jeigu M. Martinez bus patvirtina kaip jo dukra, ji turės galimybę pasiimti tėvo pavardę ir turės teisę į paliktą turtą. Tiksli turėto vertė nėra žinoma, tačiau šiandien Salvadoro Dali kūriniai vertinami dešimtimis milijonų dolerių.

Taip pat skaitykite: Fotografas praleido 6 mėnesius Sibire įamžindamas vietinius gyventojus [FOTO]

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: