Organizatorių archyvo nuotr.

Nusprendus vonios kambaryje įsirengti komfortiškas maudynes garantuojančią vonią, lauks dar vienas svarbus sprendimas – nutarti, kokiu būdu į ją tekės vanduo. Šiuo atveju į pagalbą pasitelkiami vonios maišytuvai, tačiau pradėjus paieškas, tenka susipažinti su pakankamai plačia jų pasirinkimo įvairove. Sužinokite pagrindinius kriterijus, į kuriuos turėtumėte atkreipti dėmesį rinkdamiesi šiuos prietaisus.

Vonios maišytuvo tipas

Šių gaminių tipai skirstomi pagal jų montavimo būdą – prekyboje šiuo metu galima surasti keturis skirtingus variantus:

Grindiniai vonios maišytuvai. Jie yra montuojami ant grindų, šalia vonios. Šie maišytuvai patalpoje atrodo itin elegantiškai ir gali tapti patalpos akcentu – ypač tuomet, jei yra derinami prie laisvai pastatomų vonių. Tačiau tokius maišytuvus galima tvirtinti ir prie kitų jų tipų. Visgi, reikėtų turėti omenyje, kad tokia įranga pareikalaus kiek daugiau vietos – jei vonios kambarys nedidelis, tikėtina, kad apsvarstysite kitą variantą.

Organizatorių archyvo nuotr.

Iš vonios krašto tvirtinami maišytuvai. Kaip ir galima suprasti iš pavadinimo, tokie prietaisai yra tvirtinami prie pačios vonios krašto – tam, kad pavyktų tai padaryti, jis turi būti pakankamai platus. Jei tokia sąlyga įgyvendinama, galėsite mėgautis solidžiais privalumais: leidžiant vandenį į vonią, jis neprisitaškys, o pats vonios maišytuvas nereikalaus daugybės vietos.

Organizatorių archyvo nuotr.

Virštinkiniai maišytuvai. Tai – prie sienos tvirtinami prietaisai, kurie yra labai plačiai naudojami. Priežasčių tam netrūksta: juos lengva montuoti, o lyginant su grindiniais modeliais, neprireikia ir daug papildomos vietos. Tiesa, jei vonią montuosite ne prie pat sienos krašto, turėtumėte įsitikinti, kad maišytuvo snapas pasieks jos dubenį.

Potinkiniai maišytuvai. Iš esmės šie maišytuvai yra labai panašūs į aptartus prieš tai, tačiau pagrindinis skirtumas tas, kad dalis jų konstrukcijos pasislepia sienoje. Nors pats montavimas bus kiek sudėtingesnis, vėliau bus galima džiaugtis papildomais privalumais. Turėsite papildomos erdvės kitų daiktų laikymui, lengvai išplėtosite minimalistinį patalpos stilių ir mažiau laiko skirsite konstrukcijų valymui.

Organizatorių archyvo nuotr.

Valdymo būdas

Vonios maišytuvai gali turėti vieną arba dvi svirteles – nors šis aspektas gali pasirodyti ne toks ir svarbus, siekiant sumažinti išleidžiamo vandens kiekius, į jį turėtumėte atkreipti dėmesį. Teigiama, kad reikiamą vandens temperatūrą lengviau sureguliuoti naudojantis viena svirtele, tad tokiems modeliams dažniausiai siūloma teikti pirmenybę. Visgi, būtų galima ginčytis, kad iš dalies tai priklauso ir nuo asmeninių įpročių.

Tačiau jei ieškote dar ekonomiškesnių variantų, turėtumėte atkreipti dėmesį į vonios maišytuvus su termostatu: tuomet iš anksto galėsite pasirinkti pageidaujamą vandens temperatūrą, kuri Jus pasieks vos per kelias sekundes. Taip bus galima sumažinti veltui išleidžiamo vandens sąnaudas ir pamiršti apie temperatūrų svyravimus. Be to, tokie prietaisai ženkliai sumažina nusiplikinimo riziką.

Apdaila

Vonios maišytuvai tampa svarbia šios patalpos interjero detale, tad apie jų stilistiką taip pat turėtumėte pagalvoti – tik taip pavyks sukurti vientisą ir harmoningą aplinką. Saugiausias pasirinkimas visuomet yra chromo spalvos apdaila, kuri atrodo pakankamai elegantiškai ir dera praktiškai prie bet kokių kitų sprendimų. Tačiau jei norisi vonios kambaryje išplėtoti įdomesnę, žaismingesnę aplinką, galima rinktis juodus, auksinius ar kitų panašių spalvų vonios maišytuvus – įvairovės šiuo klausimu dabar tikrai netrūksta. Atsižvelkite į kitus šiame kambaryje naudojamus interjero sprendimus ir pagalvokite, kokį vaidmenį patikėsite maišytuvui – tuomet dar lengviau galėsite priimti sprendimą.

Organizatorių archyvo nuotr.

Atsižvelgę į šiuos kriterijus, turėtumėte lengvai nutarti, kuris vonios maišytuvas geriausiai tiks Jūsų namams. Svarbiausia, kad iš anksto išsigrynintumėte savo poreikius – tuomet sprendimas neturėtų būti sudėtingas.

Partnerio turinys

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: