© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Popmuzikos žvaigždė Katy Perry paskelbta šiais metais muzikos srityje daugiausiai uždirbusia moterimi.

Nors K.Perry vardas rečiau šmėžuoja žiniasklaidoje ir ji neparduoda tiek daug albumų, ji vis dėlto sugebėjo aplenkti Taylor Swift (Teilor Svift) ir šįmet pelnyti muzikos srityje daugiausiai uždirbančios moters titulą, skelbia “Forbes”.

31 metų K.Perry per pastaruosius 12 mėnesių uždirbo 135 mln. JAV dolerių, daugiausiai – iš pasaulinio turo “Prismatic” bei reklamos sutarčių su kosmetikos gamintojomis “Coty” ir “CoverGirl”, nurodo “Forbes” trečiadienį paskelbtame sąraše.

Antrąją vietą, gerokai atsilikusi nuo K.Perry, užėmė 25 metų T.Swift, per praėjusius metus susižėrusi 80 mln. JAV dolerių. Maždaug 8,6 mln. dolerių ji uždirbo iš didžiulio populiarumo sulaukusio savo albumo “1989” ir prasidėjusių pasaulinių gastrolių.

Naujausio K.Perry albumo – 2013 metais pasirodžiusio “Prism” – visame pasaulyje parduota apie 4 mln. kopijų, o beveik visus praėjusius metus dainininkė praleido gastrolėse.

Trečioji vieta sąraše atiteko britų ir amerikiečių roko grupei “Fleetwood Mac”, uždirbusiai 59,5 mln. dolerių, nors tik dvi iš penkių dabartinės sudėties narių yra moterys.

Pasak “Forbes”, didžiulę metus trukusio “Fleetwood Mac” turo “On With the Show ” sėkmę nulėmė aštuntojo dešimtmečio žvaigždžių Stevie Nicks (Stivi Niks) ir Christine McVie (Kristin Makvi) sugrįžimas į grupę.

Ketvirtąją vietą sąraše užėmė Lady Gaga (Leidi Gaga), susižėrusi 59 mln. dolerių. Tai gerokai mažesnė suma, palyginti su 90 mln. dolerių, kuriuos ji uždirbo 2011-aisiais, kai nuolat šmėžavo žiniasklaidoje dėl savo ekscentriškų apdarų ir efektingų pasirodymų.

2014 metų sąraše karaliavusi ritmenbliuzo superžvaigždė Beyonce (Bejonsė) su 54,5 mln. dolerių nukrito į penktąją vietą.

Šį sąrašą “Forbes” sudarė atsižvelgdamas į atlikėjų pajamas prieš mokesčius nuo 2014 metų birželio iki 2015-ųjų birželio, įskaitant pajamas iš albumų pardavimų, gastrolių, reklamos sutarčių bei kitų komercinių sandorių.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: