Organizatorių archyvo nuotr.

Dainuojamosios poezijos festivalis „Senamiesčio žiogas“ jau šeštus metus iš eilės sveikinasi su akustinės muzikos klausytojais.

Festivalis Kauno miesto gyventojams ir svečiams šią vasarą pristato jau ketvirtąjį koncertą. Festivalio organizatoriai džiaugiasi, jog ankstesnieji renginiai, kuriuose koncertavo garsūs dainuojamosios poezijos atlikėjai iš visos Lietuvos, Baltarusijos bei Škotijos, subūrė didelį klausytojų būrį. Publikos palaikymo ir šiltų aplodismentų sulaukė ir jaunieji dainuojamosios poezijos atlikėjai. Šį kartą „Senamiesčio žiogas“ kviečia visus rugpjūčio 16 d. 19 val. atvykti į Ryšių istorijos muziejaus kiemelį pailsėti nuo vasaros darbų ir senamiesčio pavėsyje pasiklausyti gilių ir tikrų poezijos tekstų bei užburiančių muzikos garsų.

Priešpaskutiniame „Senamiesčio žiogo“ koncerte klausytojų širdis ir ausis džiugins, visų mylimas atlikėjas AIDAS GINIOTIS – „Keistuolių“ teatro pradininkas, aktorius, režisierius, teatro laboratorijos „Atviras ratas“ įkūrėjęs, yra vaidinęs arba režisavęs daugiau kaip 40 spektaklių, tačiau koncertų scenoje savo gerbėjų yra laukiamas ne mažiau nei teatre. Savo dainas jis atlieka atvirai, nuoširdžiai ir šmaikščiai, šiltai bendrauja su publika ir mielai atsakinėja į žiūrovų užduodamus klausimus. Aido Giniočio koncertuose skamba visiems gerai žinomos dainos iš Keistuolių teatro spektaklių, bardų šlageriai bei autorinės dainos, tad jo klausytis smagu ir mažiesiems žiūrovams, ir suaugusiems Keistuolių teatro mylėtojams.

Koncerte žiūrovus taip pat džiugins menininkas, muzikos filmams ir spektakliams kūrėjas, dainų aranžuotojas ir akomponiatorius – ANDRIUS KULIKAUSKAS. Tai žmogus, kuris ne tik savo šukuosena, bet ir dainomis yra išskirtinis, unikalus ir visada laukiamas koncertų salėse. „Senamiesčio žiogo“ koncerte atlikėjas atliks savo gerai žinomus kūrinius ir dar niekam negirdėtas dainas. Atlikėjas pastebėjo, kad neretai klausytojas nežino, kad tam tikri populiarūs kūriniai yra jo kūrybos, tad šį kartą pažadėjo su jais supažindinti „Senamiesčio žiogo“ klausytojus. Koncerte atlikėjui pritars vienas geriausių Lietuvos gitaristų – Gintaras Šulinskas, kurio akomponiavimas A. Kulikausko teigimu, žiūrovui suteiks dar didesnį komfortą ir kūriniai skambės dar gražiau. Atlikėjas gražiausius žodžius siunčia „Senamiesčio Žiogo“ publikai, kuri anot jo, visada žavi savo nuoširdumu ir paprastumu.

Ketvirtajam festivalio koncertui nuoširdaus juoko įkvėps aktorių trupė TEATRIUKAS, tad nuobodžiauti neteks nei suagusiems, nei mažiesiems koncerto klausytojams. Anot žiūrovų „Teatriukas” išsiskiria iš kitų teatrų savo paprastumu, šiltumu ir nuoširdumu. Tuo tarpu aktorių trupė džiaugiasi galėsianti koncertuoti Kauno publikai, nes pasak jų, kauniečiai vaikai nėra išlepę, o suaugusieji – smalsūs, dėmesingi ir geranoriški. Paklausus kokią programą ketina atlikti koncerte, „Teatriukas“ su šypsena atsakė, – „programą kursime kartu su žiūrovais, tos dienos oro sąlygomis, dangaus kūnų išsidėstymų ir kaimynų nuotaikomis. Mus skatins V. Palčinskaitės, J. Erlicko, L. Degėsio poezija“. Tad neabejotinai aktorių trupė „Teatriukas“ suteiks dar gražesnių spalvų „Senamiesčio Žiogo“ festivaliui.

Dar vienas „Senamiesčio žiogo“ svečias – OVIDIJUS JUCYS. Tai bardas, kuriam muzika – tiesiog malonumas. O dar didesnį malonumą jis suteikia klausytojams mistinių herojų pagalba perteikdamas pamokančias gyvenimiškas istorijas, nutinkančias mūsų kasdieniniame gyvenime. O. Jucys atskleidė, kad koncerte atliks tiek senas, tiek naujas savo dainas. Dažnai dainas jis atsirenka tiesiog būdamas ant scenos, matydamas ir jausdamas publiką.

Kaip ir kiekviename koncerte, festivalio organizatoriai kviečia susipažinti ir su jaunosios kartos dainuojamosios poezijos atstovais. Šį kartą savo kūryba su žiūrovais dalinsis jaunoji bardė EGLĖ GELAŽIŪTĖ, kuri su savo vieninteliu grupės nariu pianinu, dovanos vasariškai svajingas melodijas. „Labai džiaugiuosi, galėdama dalyvauti kone prestižiniam autorinės, gyvos, išmąstytos, išbūtos muzikos festivalyje ir dalintis savo dainomis su tais, kurie išties ateina pasiklausyti geros muzikos“, – teigė Eglė Gelažiūtė.

Ryšių istorijos muziejaus kiemelyje ne tik skambės bardų atliekamos melodijos, taip pat bus galima pasigrožėti akiai malonia tekstilės ir medžio dirbinių paroda, o „pričiupti“ vasaros vėją bandysime gamindami vėjo malūnėlius.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: