(c) V.Ramono/KaunoZinios.lt nuotr.

Visą savaitgalį Kaunas šventė ir linksminosi, kauniečiai ir iš kitų Lietuvos vietovių atvykę žmonės bendravo su svečiais, atvykusiais iš įvairių pasaulio šalių. Daugiausiai renginių vyko senamiestyje. Jų buvo tiek daug, kad kiekvienas šventės dalyvis galėjo pasirinkti sau mielą ir artimą.

Informacija apie renginius buvo ne tik internete ir spaudoje – šiam tikslui buvo išleistas specialus informacinis leidinys. Jis buvo nemokamai dalijamas informacijos kioskeliuose, todėl visiems norintiems jį gauti buvo labai paprasta.

Kiekvienoje aikštėje, Vilniaus gatvėje vyko renginiai: įvairiomis kalbomis skambėjo dainos, buvo galiama klausytis įvairių šalių muzikos melodijų. Atlikėjai demonstravo savo šalių viduramžių aprangą. Buvo malonu ir akiai, ir klausai ir sielai. Žmonės buvo linksmi, maloniai bendravo su atvykusiais svečiais, kartu su jais dainavo.

Įdomu tai, kad atvykusieji į šventę užsieniečiai mokėjo ir lietuviškų melodijų: kartais būdavo net keista: dainuojančių, grojančių drabužiai kažkurios šalies, o dainos atliekamos taisyklinga lietuvių kalba.

Kaunas susigiminiavęs su 23 įvairių šalių miestais. Į šventę atvyko delegacijos iš 17 susigiminiavusių miestų.

Meras ir kiti savivaldybės vadovai visas šventės dienas bendravo su atvykusiais svečiais. Vyko priėmimai, parodų atidarymai, spaudos konferencijos.

Kauniečiai šventė, linksminosi, nebuvo abejingų, neteko girdėti nė vieno pasakymo „ai nieko gero”. O pagyrimų šventės organizatoriams ir miesto vadovams buvo girdėti visur. Be to, iš žmonių veidų matėsi, kad visi patenkinti. Koncertuose dažnai pasigirsdavo aplodismentų ovacijos ir šūksniai „bravo“.

Daugiau renginio nuotraukų rasite čia (KaunoŽinių Facebook profilyje) ir čia.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: