Organizatorių archyvo nuotr.

O priežastys gali būti įvairios: nuo pamirštų raktų automobilio viduje iki išsekusio automobilio akumuliatoriaus, išsekusios pultelio baterijos ir sugedusios automobilio atrakinimo spynelės. Taip pat, pasitaiko, kad viduje automobilio užsirakina vaikas ar net augintinis. Streso apimtas automobilio savininkas sugalvotų daužti automobilio langą ar laužti dureles, tačiau tai nėra vienintelė išeitis, kuri padėtų patekti į automobilio vidų. Tokiose stresinėse situacijose praverstų mobiliajame telefone įvestas avarinio atrakinimo specialistų telefono numeris, kur vienu mygtuko paspaudimu būtų galima išsikviesti šiuos specialistus, ir jie atrakintų jūsų automobilio dureles greitai ir nepažeisdami automobilio.

Ne paslaptis, kad tokia automobilio avarinio atrakinimo paslauga kainuoja mažiau, nei naujas automobilio stiklas, tačiau, ne visi tai žino. Yra ir tokių žmonių, kurie įsivaizduoja, kad profesionalų paslaugos kainuoja nemažus pinigus ir bando profesionalų darbą nudirbti patys. Tokio sprendimo „raktai24.lt“ avarinio atrakinimo specialistas R.Girskis ypatingai nerekomenduoja. Pasak jo, toks savarankiškas automobilio atrakinimas, gali kainuoti naują automobilio spynelę, automobilio detalių subraižymą, metalinės konstrukcijos sulankstymą, kėbulo subraižymą ir tai neužtikrina patekimo į automobilį. Taigi, bet koks savarankiškas, o ne specialistui patikėtas darbas gali kainuoti daugiau laiko ir pinigų, nei specialisto iškvietimas.

Kalbant apie laiką, jis ypatingai svarbus automobilyje užsitrenkus vaikui, ypač, jei oro temperatūra labai aukšta arba žema. Tokiu atveju patariame patiems įvertinti situaciją ir, jei vaiko gyvybei grėstų pavojus, daužti automobilio langą ir kviesti reikalingas tarnybas. Jei pavojaus nėra, o viduje esantis vaikas per daug nestresuoja, į pagalbą kvieskite avarinio atrakinimo specialistus. Žinodami, kad pagalba jau pakeliui, atsipalaiduokite ir susitelkite į automobilyje likusį mažylį – kalbinkite, žaiskite delnų slėpynes ar kitus žaidimus. Nekreipkite dėmesio, kaip tuo metu atrodysite praeiviams ir aplinkiniams, juk svarbiausia – jūsų mažylio gerovė. Todėl, jei vaikas „įstrigo“ automobilyje kartu su jūsų automobilio rakteliais – pernelyg jaudintis nederėtų. Svarbiausia nusiraminti ir nesukelti papildomo streso mažyliui, o reikalinga komanda atvyks už mažiau, nei 30 minučių. Taigi, išeičių yra net, regis, beviltiškose situacijose, o kuo operatyvesnis avarinio atrakinimo profesionalų reagavimas, tuo mažiau streso patiria viduje esantis vaikas.

Būna ir taip, kad automobilyje užsirakina augintiniai, daugiausia – šunys. Paprasčiausiai pakanka to, kad likęs viduje šuo šokinėdamas ir laipiodamas su letenėle pataiko ant užrakinimo mygtuko ir taip užsirakina viduje. Jei raktai likę automobilio viduje, spynelėje, šuniuko savininkas negali patekti į automobilio vidų, o šuniukui neišaiškinsi, kad jis dar kartą pataikytų ant to paties mygtuko, kur buvo pataikęs ir atrakintų duris. Tokiu atveju, pravestų arba atsarginis automobilio raktas, arba operatyviai reaguojanti avarinio atrakinimo komanda, kuri automobilį atrakintų greičiau, nei lauktumėte kol atsirakins pats augintinis.

Taip pat, neretai į šią keblią situaciją papuola ir automobilių savininkai, kurių automobilis turi galimybę atidaryti bagažinę atskiro mygtuko paspaudimu. „Labai lengva esant užrakintam automobiliui atsirakinti tik bagažinę ir į ją įsidėti savo pirkinius ar kitus daiktus. Tada žinome, kad salone esantys daiktai saugūs, nes visos automobilio durys užrakintos. Tačiau, labai svarbu su pirkiniais į bagažinę neįdėti savo automobilio pultelio. Pagalvokite, juk uždarius bagažinę, dar kartą jos jau nebeatidarysite, nes suveiks centrinis užraktas, o pultelis liks viduje ir į savo automobilį nebepateksite. Saugokite pultelį prie savęs arba atrakinkite ne tik bagažinę, bet ir dureles, taip išvengsite tokių nemalonių situacijų, kaip užsirakinęs automobilis, o jūs be galimybės jį atidaryti“, – pataria R.Girskis.

Kaip vyksta avarinis atidarymas?

Pirmiausia, reikėtų išsiaiškinti kodėl automobilis užsirakino, o dėl to signalizacija kalta būna retai. Dažniausiai, tai būna pačių automobilio durų atidarymo jungiklių gedimai. Taip pat, gali būti ir neteisingas sujungimas, arba, galbūt, elektros instaliacijos gedimas, o trumpalaikio užsiblokavimo priežastis gali būti ir, pavyzdžiui, išsikrovęs akumuliatorius. Patys automobiliai tikrai neužsirakina, nebent automobilio savininkas netyčia paliko automobilio raktus viduje ir suveikė centrinis užraktas. Vis dėlto, įdomu, kaip iš tiesų vyksta profesionalus avarinis atidarymas? R.Girskis pasakoja, kad toks procesas ilgai neužtrunka ir bet kokios markės automobilis profesionalams „pasiduoda“ maždaug per 10 minučių. Specialistai pataria – jei automobilis kartą jau „nusprendė“ užsirakinti, raktų spynelėje daugiau nebepalikite. Protingas sprendimas būtų su savimi visuomet turėti atsarginį savo automobilio raktą.

Užsakymo Nr. KMC200125

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: