Išsirinkti dovaną sudėtinga net ir pačiam artimiausiam žmogui. Neretai dovanas išrinkti sudėtinga dėl to, nes norimos dovanos kainuoja brangiai, o visos kitos tiesiog netinka. Visgi reikia pastebėti, jog yra nemažai būdų, kaip įsigyti patinkančias dovanas pigiau. Tiesą pasakius, yra nemažai būdų, kaip iš viso nemokėti už dovaną. Dovanų idėjos kelia galvos skausmą daugeliui. Neretai sudėtinga sugalvoti, ką nupirkti artimam žmogui. Na, bet galima pastebėti, jog vis daugiau žmonių pasikliauja šiomis idėjomis:

  • Gėlių puokštė gali pradžiuginti kiekvieną. Net ir vyrai mėgsta gėles. Visgi galima pastebėti, jog vis daugiau žmonių gėles perka tikrai ne parduotuvėse. Kam pirkti gėles, kai galima jas tiesiog užauginti? Jeigu neturite sodo, nesijaudinkite. Juk turite kaimynų bei draugų, kurie gali jums padėti. Gėles kartais galima nupirkti labai nebrangiai. Tik reikia pasidomėti, ar pažįstami gali jums ką nors pasiūlyti.
  • Pačios gražiausios dovanos yra tos, kurioms skiriama daug laiko ir darbo. Pagalvokite, kaip galite nustebinti brangų žmogų. Gal galite jam iškepti jo mėgstamą patiekalą? O gal galėtumėte parašyti jam dainą? Net negalvokite, jog dovana būtinai turi būti mokama. Gražiausios dovanos yra tos, kurioms skiriama daug laiko. Tikrai ne tos, kurios brangiai kainuoja.
  • Rinkitės nebrangius užsiėmimus. Pagalvokite, gal jūsų artimas žmogus seniai norėjo pasirinkti kokią nors pramogą? Tai gali būti jodinėjimas, lenktyniavimas ir kt. Pagalvokite ir tuomet dovanų idėjos ateis pačios pas jus.
  • Internete galima rasti daug nuolaidų. Kodėl gi nepasinaudojus jomis? Jeigu galima sutaupyti pinigus, tuomet yra būtina rasti būdus, kurie leistų mokėti pigiau. Pagalvokite, kuriose parduotuvėse dažniausiai randate nuolaidas? Pripažinkite, jog pigiausias kainas galima rasti internete. Būtent ten ir apsipirkite. Naudinga pirkti prekes už pigiausią kainą, kadangi tokiu būdu galima nemažai sutaupyti. Pirkite internetu ir mokėkite pigiau.

Ką daryti, jeigu dovana nepatiko artimam žmogui?

Turbūt bent kartą kiekvienam teko susidurti su tuo, jog žmogui dovana nepatiko. Tokiu atveju galima pasijusti labai nemaloniai. Neretai žmogus nesako, ar jam patiko dovana, ar ne. Tai galima pamatyti iš jo žvilgsnio. Kartais žmogus to nepasako, tačiau žvilgsnis išduoda, kad dovana nesudomino. Ką tokiu atveju daryti? Turbūt pats paprasčiausias būdas yra atsiprašyti ir pasiteirauti, kodėl dovana nepatiko. Tokiu būdu galėsite žinoti, ko nepirkti kitą kartą. Draugas tikrai nepyks, jog įteikėte nepatinkančią dovaną. Tiesą pasakius, jis pasijus maloniai, jog jums rūpi, ar jam patiko dovana. Nesidrovėkite ir pasiteiraukite draugo. Tokiu būdu kitą kartą žinosite, ką pirkti. O gal jūs tiesiog ne taip supratote? Tokiu būdu net nereikia jaustis nepatogiai. Tiesiog pasijuoksite su draugu ir nesureikšminsite to, jog jums pasirodė, kad dovana nepatiko. Nesidrovėkite, kadangi draugas to neįvertins. Juk draugui gali būti nemalonu, jog įteikėte nepatinkančią dovaną ir net nepasiteiravote, kodėl ji nepatiko. Paklauskite, jog neliktų nesklandumų.

Užsakymo Nr. KMC210074

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: