(c) Stock. xchng archyvo nuotr.
Remdamasi ilgalaike nacionaline jaunimo politikos plėtros strategija, parengta 2011-2019 metams, Kauno miesto savivaldybė iniciavo jaunimo situacijos tyrimą ir savos, Kauno miesto jaunimo politikos plėtros strategijos parengimą. Tokius tyrimus ir strategijas, pagal nacionalinę programą, turėtų atlikti visos Lietuvos savivaldybės.

“Kaune neturime pakankamai tikslių duomenų apie jaunimo situaciją, nes paskutinis išsamus tyrimas buvo atliktas tik 2005 metais. Tai neleidžia savivaldybei priimti svarbiausių ir labiausiai jaunimo poreikius atitinkančių sprendimų, tenka remtis prielaidomis”, – sako Kauno miesto Jaunimo reikalų koordinatorė Laura Ramanauskaitė – Stašiauskienė.

Vykdant jaunimo situacijos tyrimą apklausti beveik 1000 jaunų žmonių šiuo metu gyvenantys ar anksčiau gyvenę Kaune, tirti jų poreikiai, didžiausios problemos, požiūris į Kauną ir jo aktualijas. Anketavimo formoje vertintas požiūris į įvairias institucijas ir jaunimo organizacijas, išskirtos svarbiausios ekonominės, socialinės ir politinės aktualijos.

Rengiant nacionalinę jaunimo politikos strategiją pirmą kartą buvo svariai atsižvelgta į įvairių suinteresuotų pusių pozicijas, į strategijos rengimą įtrauktos jaunimo NVO ir jų skėtinės organizacijos. Ši tendencija buvo taikoma ir vykdant regioninį situacijos tyrimą bei rengiant jaunimo strategiją, ypač stiprinant tarpžinybinius už jaunimo politikos įgyvendinimą atsakingų institucijų ryšius. Į įvairaus lygio susitikimus buvo įtraukti svarbiausių JNVO atstovai, policijos, jaunimo nedarbo, jaunimo laisvalaikio, švietimo, verslumo ir įvairių kitų sričių specialistai.

Tyrimą atliko ir Kauno miesto jaunimo strategiją parengė VšĮ “Atsakingo verslo ir mentorystės institutas” kartu su VšĮ “Verslo iniciatyva”.

Jaunimo situacijos Kauno mieste tyrimo ir jaunimo strategijos pristatymo konferencijos programa.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: