(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Žiniasklaidoje skleidžiama informacija, kad Kauno miesto savivaldybės meras Andrius Kupčinskas ir administracijos direktorius Vygantas Gudėnas gali sėsti į kaltinamųjų suolą, nes jiems esą iškelta byla dėl teismo sprendimo nevykdymo ir piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi, yra neobjektyvi ir tendencinga.

Kovo 10 dieną dienraštyje „Lietuvos rytas“ pasirodė informacija, jog teismas 2009 m. gruodį įpareigojo Kauno miesto savivaldybę mokėti koncesijos mokestį Aleksoto transporto mazgo statybininkams.

Taip pat teigta, kad Kauno miesto savivaldybės meras A. Kupčinskas ir administracijos direktorius V. Gudėnas gali sėsti į kaltinamųjų suolą, nes jiems esą iškelta byla dėl teismo sprendimo nevykdymo ir piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi.

Kol kas nei Kauno miesto meras A. Kupčinskas, nei administracijos direktorius V. Gudėnas nėra kviečiami į apklausas. Tam nėra teisinio pagrindo, nes sutartis dėl Aleksoto transporto mazgo koncesijos yra nutraukta.

„Jei teismas Savivaldybę įpareigos mokėti koncesijos mokestį, tai ir bus daroma. Iki šiol to nėra, tačiau pateikiamos „Kamestos“ interpretacijos ir daromas spaudimas per žiniasklaidą. Noriu pažymėti, kad ši sutartis buvo pasirašyta dar praėjusios tarybos kadencijos metu, o dabar tenka srėbti šią košę“, – sakė meras A. Kupčinskas.

Kauno apygardos administracinis teismas pernai gruodžio 4 d. priėmė nutartį, kuria nutarė uždrausti Kauno miesto savivaldybės administracijai imtis bet kokių veiksmų, kurie neleistų tinkamai vykdyti Koncesijos sutartį.

Teismo nutartyje nėra jokio įpareigojimo kam nors mokėti kokias nors sumas, o tik neaiškūs draudimai nutraukti sutartį, kuri jau nutraukta 2009 m. spalio 29 d.

Tai, kad ši Kauno apygardos administracinio teismo nutartis yra neteisėta, konstatavo kovo 9 dieną priimta Lietuvos apeliacinio teismo nutartis. Ji klausimą išsprendė iš esmės – atmetė UAB „Kamesta“ prašymą dėl laikinųjų apsaugos priemonių taikymo.

Lietuvos apeliacinio teismo nutartyje teigiama, kad tarp Kauno miesto savivaldybės administracijos ir UAB „Kamesta“ 2005 m. rugpjūčio 1 d. pasirašyta koncesijos sutartis buvo nutraukta prieš koncesijos laikotarpio pasibaigimą vienašaliu Savivaldybės 2009 m. spalio 29 d. pareiškimu.

Sutarties nutraukimo priežastimi buvo nurodytas esminis sutarties pažeidimas iš koncesininko UAB „Kamesta“ pusės.

Savivaldybė 2009 metų spalio 29 dieną pranešė UAB „Kamesta“ apie sutarties nutraukimą dėl koncesininko padarytų esminių jos pažeidimų. UAB „Kamesta“ kreipėsi į Kauno apygardos teismą dėl laikinųjų apsaugos priemonių taikymo, todėl 2009 metų gruodžio 4 d. buvo priimta nutartis civilinėje byloje, kuria bendrovės ieškininių reikalavimų užtikrinimui areštuota Savivaldybės kilnojamojo ir nekilnojamojo turto 4 mln. Lt sumai.

Kaip jau minėta, ši nutartis jau panaikinta, todėl neliko pagrindo kaltinti Kauno miesto vadovus teismo sprendimo nevykdymu ir piktnaudžiavimu tarnybine padėtimi.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: