Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Vyriausybė trečiadienį spręs dėl siūlymo suvienodinti Lietuvos gyventojų ir užsieniečių privalomojo sveikatos draudimo sąlygas ir tvarką.

Tokį siūlymą teikiančios Sveikatos apsaugos ministerijos teigimu, tikėtina, kad 2014 metais iš Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) biudžeto tam prireiks iki 40 mln. litų.

Sveikatos apsaugos ministerija nurodo, jog šiuo metu yra nevienodos Lietuvos gyventojų ir užsieniečių privalomojo sveikatos draudimo sąlygos, šiems asmenims kyla problemų dėl asmens sveikatos priežiūros paslaugų teikimo ir apmokėjimo. Be to, Lietuvos gyventojai negali vykti į kitas Europos šalis, norint gauti Privalomojo sveikatos draudimo fondo biudžeto lėšomis kompensuojamų tarpvalstybinės sveikatos priežiūros paslaugų.

Ministerija siūlo patikslinti Sveikatos draudimo įstatymą, taip į Lietuvos teisę perkeliant Europos Sąjungos (ES) direktyvas.

“Priėmus teikiamą įstatymo projektą, bus tinkamai įgyvendintos Europos Sąjungos direktyvos, jų nuostatos bus perkeltos į nacionalinę teisę ir taikomos Lietuvos sprendžiant tarpvalstybinės sveikatos priežiūros bei užsieniečių, gavusių papildomą apsaugą Lietuvoje, privalomojo sveikatos draudimo klausimus. Bus suvienodintos Lietuvos gyventojų ir užsieniečių, gavusių papildomą apsaugą Lietuvoje, privalomojo sveikatos draudimo sąlygos ir tvarka”, – teigia ministerija.

Nurodoma, jog suteiktos tarpvalstybinių sveikatos priežiūros paslaugų išlaidos bus finansuojamos iš PSDF biudžeto lėšų.

“Dėl tokios kompensacijos šias paslaugas gavę apdraustieji ne vėliau kaip per 1 metus nuo asmens sveikatos priežiūros paslaugų suteikimo, vaistų, medicinos prietaisų, medicinos pagalbos priemonių išdavimo kitose Europos ekonominės erdvės valstybėse galės tarpvalstybinės sveikatos priežiūros paslaugų išlaidų kompensavimo tvarkos aprašo nustatyta tvarka kreiptis į teritorinę ligonių kasą”, – nurodo ministerija.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: