P.Aršausko nuotr.

Vagys įsilaužė į didžiausios Lietuvoje kriptovaliutų kasyklos įkūrėjo Pauliaus Aršausko sodybą ir pasisavino turto už 40 tūkst. eurų. Verslininkas galintiems suteikti naudingos informacijos apie vagystę siūlo 5 tūkst. eurų premija.

„5000 eurų premija, kurie suteiks bent minimalios naudingos informacijos, vagys važiavo tamsiai elektrinės spalvos mašina, veiksmas vyko netoli kelio Vilnius-Pabradė-Švenčionys“, – „Facebook“ paskyroje apie vagystę paskelbė nukentėjusysis. Pasak jo, vagys pridarė nuostolių už maždaug 40 tūkst. eurų. P. Aršauskas teigia, jog ši suma jo šeimai nėra labai didelė, bet surasti nusikaltėlius – principo reikalas.

„Nuostoliai yra 40200 JAV dolerių, sąlyginai mano šeimai mažą sumą pavogę asmenys neįvertino, jog mūsų 100 ha sodybos valdose stovės daugybė vaizdo kamerų, svarbiausias dalykas, jog norime ne pinigų, o tiesos. Man patinka juokauti, bet, deja, šis pranešimas yra tikras ir labai visų prašau pagalbos.

Šeima man pabrėžė, jog mes galime premijai skirti ir 100k eurų, jog greičiau išaiškėtų kaltininkai, man pasirodė per daug lietuviams neįtikėtina, nes tai tiesiog atrodys nerealu, bet privačiai pasikalbėsime, kas suteiks informacijos, nes tiek 5 tūkst. eur yra tik simbolika“, – rašo verslininkas. – „Po šio įvykio suvokiau, jog nuo ryt kiekvienas mano šeimos narys turės virš savo namų, sodybų, mašinų kameras, už kurias kiekvienas apsauginis turės atsakomybę.“

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: