(c) fibaeurope.com/Castoria
Lietuva – kitame etape

Lietuvos rinktinė pergalingai užbaigė Europos vyrų krepšinio čempionato A grupės varžybas. Lietuviai nesunkiai 98:69 (28:16, 13:19, 27:15, 31:19) nugalėjo Portugalijos rinktinę ir užėmė antrąją vietą grupėje. Į kitą etapą taip pat pateko Ispanija ir Turkija.

Mūsiškių gretose rungtynes labai aktyviai pradėjo Martynas Pocius, pelnęs šešis iš pirmų aštuonių lietuvių taškų.

Vis dėlto Lietuvos rinktinės gynyboje portugalai sugebėjo rasti spragų ir po šešių minučių rezultatas buvo lygus – 12:12. Tuomet lietuviai spurtavo 16:4 ir baigė kėlinį turėdami dvylikos taškų persvarą.

Antrajame kėlinyje Lietuvai nepavyko išlaikyti tokio žaidimo ir portugalai po Antonio Tavareso tritaškio sumažino skirtumą iki penkių. Nors portugalai išlygino rezultatą, lietuviai pataikė du tolimus metimus ir laimėjo ketvirtį 41:35

Po ilgosios pertraukos portugalų atsarginių žaidėjų suolelis ir treneris Mario Palma buvo nubausti techninėmis pražangomis, o tuo pasinaudoję lietuviai padidino skirtumą iki keturiolikos.

Daugiausia Šarūno Jasikevičiaus, Manto Kalniečio ir Rimanto Kaukėno pastangomis mūsiškiai toliau tolo nuo varžovų ir kėlinį baigė pirmaudami 68:50.

Dar kelis spurtus surengusi Lietuvos rinktinė per paskutines dešimt minučių dar padidino pranašumą ir šventė pergalę dideliu skirtumu.

Lietuva: Šarūnas Jasikevičius ir Martynas Pocius po 14, Rimantas Kaukėnas 13, Simas Jasaitis 12, Mantas Kalnietis 10, Kšištofas Lavrinovičius ir Jonas Valančiūnas po 8, Darius Songaila ir Paulius Jankūnas po 6, Tomas Delininkaitis 4, Robertas Javtokas 3.

Portugalija: Carlos Andrade 16, Antonio Tavares 14, Filipe de Silva 10.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: