© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Nepaisant ekonominės padėties Prancūzija išlieka labiausiai turistų lankoma šalis pasaulyje – 2013 metais ji sulaukė beveik 84,7 mln. užsieniečių, rodo pirmadienį paskelbta studija.

Tam įtakos turėjo padidėjęs kinų susidomėjimas šia šalimi ir vėl išaugęs šiaurės amerikiečių srautas.

Dėl Viduržemio jūros paplūdimių, kalnų slidinėjimo kurortų, architektūros paveldo bei tokių turistų traukos objektų kaip Versalis ar Disneilendas praėjusiais metais Prancūzijos populiarumas dar labiau išaugo – pernai ten apsilankė 2 proc. daugiau turistų nei 2012 metais.

Antroje vietoje pagal turistų skaičių tebėra Jungtinės Valstijos, sulaukusios 69,8 mln. lankytojų, o trečioje – Ispanija, kur viešėjo 60,7 mln. užsieniečių.

Kaip rodo Prancūzijos banko duomenys, jeigu šalį aplankę turistai įkurtų savo valstybę, ji būtų daugiausiai gyventojų turinti Europos šalis.

Remiantis turizmo statistika, nepaisant bendrai nepalankios ekonominės padėties, Prancūzijoje pernai pabuvojusių kinų skaičius lyginant su ankstesniais metais šoktelėjo 23,4 proc., indų – 15,7 procento, o iš viso per metus ši šalis sulaukė 4,5 mln. turistų iš Azijos

Prancūzijoje nedarbo lygis šiuo metu siekia rekordines aukštumas ir viršija 10 proc., o antrojo ketvirčio ekonomikos augimo duomenys, kurie turėtų būti paskelbti rugpjūčio 14 dieną, kaip manoma, parodys menką vos 0,1 procento augimą.

Vis dėlto pernai Prancūzijoje turistai bendrai praleido beveik 600 mln. naktų arba 4,6 proc. daugiau, palyginti su 2012 metais. Vidutiniška apsilankymo trukmė – 7,1 dienos – taip pat yra 2,5 proc. ilgesnė nei ankstesniais metais. Vyriausybės duomenimis, pajamos iš turizmo sudarė maždaug 6,5 proc. BVP.

Į Prancūziją sugrįžta ir turistai iš Šiaurės Amerikos, kurių skaičius buvo smarkiai sumažėjęs per pasaulio finansų krizę. Per metus iš ten atvykstančių lankytojų skaičius išaugo 5,8 proc. ir pasiekė 4,2 mln. žmonių.

Keliautojų iš Šiaurės Amerikos ir augančių ekonomikų padidėjimas šiek tiek kompensavo lankytojų iš Ispanijos, Brazilijos ir Japonijos sumažėjimą, kurį, pasak Prancūzijos banko, lėmė ekonominės problemos tose šalyse.

Birželio pabaigoje Prancūzijos prezidento Francois Hollande’o (Fransua Holando) vyriausybė, siekianti sumažinti biudžeto deficitą iki ES numatytos ribos, svarstė galimybę padidinti turizmo mokesčius.

Tačiau liepos mėnesį prasidėjus savivaldybių ir viešbučių vadybininkų protestams šių planų teko atsisakyti.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: