(c) Organizatorių archyvo nuotr.

Lietuvos nacionalinė rinktinė paskutiniąsias draugiškas rungtynes prieš EURO 2012 atrankos ciklo pradžią pralaimėjo Baltarusijai 0:2. Abu įvarčius antrojo kėlinio pradžioje ir pabaigoje pelnė Baltarusijos puolėjas Viačaslavas Hlebas. Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Raimondas Žutautas neslėpė nusivylimo ir pabrėžė, jog su Škotijos rinktine rugsėjį komandos sudėtis gali gerokai keistis.

„Nors šiandien buvo tik kontrolinis rungtynės, tačiau nesu patenkintas nei žaidimu, nei be abejo rezultatu. Analizuosime žaidimą, ramiai viską įvertinsime, tačiau jau dabar galiu pasakyti, jog pokyčių komandoje tikrai bus“, – spaudos konferencijoje po rungtynių sakė R.Žutautas. Komandos žaidimu nepatenkintas nacionalinės futbolo rinktinės strategas pripažino, jog buvo sukurta ne viena gera proga, tačiau pritrūko sėkmės – geriausią šansą lietuviai turėjo 39 minutę, kai po D.Šerno perdavimo T.Danilevičius smūgiavo iš baudos aikštelės prieigų ir pataikė į virpstą.

Antrasis kėlinys Lietuvos rinktinei prasidėjo itin nesėkmingai. V.Hlebas bandė atlikti perdavimą iš dešiniojo krašto ir kamuolys įskriejo į vartus. Po įvarčio svečiai iš Baltarusijos sukūrė dar pora pavojingų išpuolių, nuo kurių lietuvių vartus apgynė G.Arlauskis.  Rungtynėms artėjant į pabaigą D.Šernas galėjo išlyginti rezultatą, tačiau jo iš baudos aikštelės vidurio smūgiuotas kamuolys atsimušė nuo skersinio viršaus. Metę dideles pajėgas į puolimą lietuviai buvo nubausti gynyboje – V.Hlebas pabėgo nuo gynėjų ir tiksliu smūgiu įveikė G.Arlauskį. Baltarusijos rinktinė nugalėjo 2:0.

„Nors daugeliui turiu priekaištų, tačiau norėčiau išskirti Marių Stankevičių, Darvydą Šerną, Tomą Danilevičių, kurie vykdė jiems patikėtas užduotis ir sukūrė nemažai progų. Be to, mūsų vartininkas šiandien įrodė, jog yra ne tik vienas geriausių Lietuvoje, bet ir Europoje. Aišku, jį sugebėjimus privertė parodyti gynėjai“, – sakė R. Žutautas.

Baltarusijos rinktinę treniruojantis vokietis Berndas Stange po dvikovos linkėjo lietuviams sėkmės su Škotijos rinktine ir džiaugėsi gražiu savo komandos žaidimu. „Tai buvo gera repeticija prieš oficialias varžybas. Šiandienos rungtynių metu išbandžiau beveik visus žaidėjus. Mūsų komanda šiandien atrodė geriau, sukūrė daugiau progų ir pelnytai laimėjo. Šiuo metu mes jau drąsiai galime sakyti, kad esame pasiruošę susitikimui su prancūzais“, – sakė B. Stange – „Lietuvos komanda yra gera. Aš tikiu, jog lietuviai laimės prieš škotus ir linkiu jums sėkmės“.

Pirmąsias EURO2012 atrankos rungtynės  Lietuvos nacionalinė rinktinė žais taip pat Kaune, S.Dariaus ir S.Girėno stadione rugsėjo 3 dieną. Po keturių dienų lietuviai Oloumoce susitiks su Čekijos komanda. Lietuvos rinktinės trenerio teigimu, komandos sudėtis atrankos rungtynėse gali keistis.

„Ateityje į rinktinę kviesime kelis jau išbandytus A lygos žaidėjus. Labai tikiuosi, jog po traumos atsigaus Dominykas Galkevičius. Taip pat pasitelksime ir jaunimą – didelė dalis iš U-21 rinktinės gaus kvietimus. Šiandien aiškiai pamatėme, jog rinktinėje reikia permainų, reikia atjauninti komandą. Tuos rinktinės žaidėjus, kurie nerodo didelio noro žaisti, keis jaunimas. Atėjo laikas kartų kaitai“, – sakė R. Žutautas.

R. Žutauto teigimu, škotų žaidimas priimtinesnis lietuviams ir gerokai skiriasi nuo baltarusių, kurie demonstravo technišką žaidimą. Likusį laiką iki oficialių varžybų trenerių štabas skirs priešininkų analizei ir komandos formavimui.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: