(c) Kaunas. lt archyvo nuotr.

Lietuvių komandą sudarė skulptoriai Kęstutis Lanauskas, Artūras Burneika, Tomas Petreikis. Jų darbą pristatė šūkis: “Pasaulis yra mūsų avilys. Būkime atsakingi”. Lietuvių komanda savo prisistatyme pabrėžė medaus ir bičių svarbą lietuvių tautai.

Štai ką jie sako: “Medus yra natūralus maisto produktas, pagamintas nesunaikinant jokio gyvybės formos. Įvairiose skirtingose kultūrose bitės yra vilties simbolis, saulės ir jos energijos ženklas. Jos taip pat simbolizuoja švarą, socialinę organizaciją, darbštumą, nenuilstantį darbą, intelektą, medaus saldumą netgi poeziją. Bičių sukurtas šešiakampis korys yra širdies ir gyvenimo saldumo simbolis. Bitės mus mokina, kaip išgauti savo gyvenimo medaus saldumą, gyventi ir džiaugtis juos, kuomet šviečia saulė”.

Baltijos šalyse senovės protėviai buvo sužavėti šių mažų būtybių. Ūkininkai buvo sužavėti jų socialinio gyvenimo ir jų darbštumu. Verta priminti, kad lietuvių kalboje žodis “bičiulis” yra kilęs nuo daiktavardžio “bitės”.

Bičių gyvenimas mums primena pagrindinius mūsų egzistavimo principus: “Duok ir imk…” Bitei gėlė yra gyvybės šaltinis. Ir gėlei bitės yra meilės pasiuntinės. Tiek bitės ir gėlės vienos be kitų negali egzistuoti (pagal Kahlil Gibran)”.

Iš viso Saporo sniego skulptūrų festivalyje šiais metais dalyvavo 16 komandų iš įvairiausių pasaulio valstybių. Komandos sukūrė daug sniego skulptūrų, kurios  sužavėjo ne tik lankytojus, bet ir pačius festivalio dalyvius. Antroji vieta atiteko Suomijos komandai.

Kauno miesto savivaldybė kauniečių komandai iš Kultūros programos šiemet skyrė 15 tūkst. litų. Kauniečiai Saporo sniego skulptūrų festivalyje dalyvauja nuo 2003 metų.

Aušra Kriaučiūnaitė Partikienė

Bendrųjų reikalų departamento vyriausioji specialistė

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: