Organizatorių archyvo nuotr.

Lietuvos rajonų ir miestų veidas keičiasi neįtikėtinais tempais. Vis daugiau gyventojų persikelia į individualius namus, remontuoja ar kitaip gerina savo gyvenamąją aplinką. Tokia aktyvi veikla ne tik gražina gyvenvietes, bet ir kelia tam tikrų nepageidaujamų pasekmių. Tai – po atliktų darbų užsilikusios, susidariusios, nepageidaujamos statybinės atliekos. Atliekas tvarkanti įmonės UAB „Dauriusta“ vadovas Daurius Grebliauskas pasakoja, kaip patogiai ir greitai atsisveikinti su šiomis atliekomis.

Siūlo įvairių talpų konteinerius

Daurius Grebliauskas pastebi, kad pastaraisiais metais kilusio statybų bumo nesustabdė nei Covid-19 pandemija, nei karantinas. „Į gerąją pusę keičiasi miestų ir rajonų aplinka, daugėja naujos statybos biurų, komercinių pastatų, individualių namų, daugiabučių“. Kad apie atliktus statybos ir griovimo darbus greitai primintų tik sukurtas estetiškas rezultatas, jaukesnė gyvenamoji aplinka, reikalingas operatyvus ir efektyvus atliekų pašalinimas iš teritorijos.

„Turime skirtingų talpų statybinių konteinerių pasiūlą, todėl pasiūlysime efektyvų tvarkymo sprendimą. Galime suteikti atliekų išvežimą dideliais kiekiais. Statybos ir griovimo atliekoms išvežti siūlome 7, 10, 22 ar net 34 m3 talpos konteinerius“- apie galimybes pasakoja UAB „Dauriusta“ vadovas. Konteinerius galima pakrauti iki 16 tonų.

UAB „Dauriusta“ teikia paslaugas privatiems asmenims, bei statybos profesionalams Kauno mieste ir 50 km spinduliu už Kauno ribų. Pasirinktos talpos konteineriai pristatomi į kliento nurodytą adresą.

Organizatorių archyvo nuotr.

Rūpinasi švaria aplinka

Po atliktų darbų užsilikusios atliekos kiemo tikrai nepuošia. Deja, jos taip pat neišvengiamai siejamos su aplinkos tarša.

„Nors apie atliekų rūšiavimo svarbą kalbama jau seniai, yra reglamentavimai ir nuobaudos už jų nevykdymą, Lietuvoje iš tiesų pasitaiko netinkamo tvarkymo atvejų. Tačiau mes vadovaujamės aukštais standartais. Mūsų komandos siekis – iš kiemo pašalinti nepageidaujamas atliekas ir pasirūpinti, kad jos būtų sutvarkytos tausojant aplinką. Dirbdami teikiame prioritetą žmonių ir gamtos saugumui, todėl mūsų konteineriuose surinktos statybinės atliekos yra kruopščiai išrūšiuojamos ir perdirbamos. Tokiu būdu neteršiama aplinka ir panaudoti produktai gali būti prikelti antram gyvenimui“- teigia D. Grebliauskas.

Specialistas primena, kad nuomojantis statybinių atliekų konteinerius, svarbu atsižvelgti į reikalavimus. UAB „Dauriusta“ rūpinasi dviejų tipų statybinėmis atliekomis. Tai inertinės atliekos, kurias sudaro betonas, plytos, keramika. Inertinės atliekos gana nesunkiai perdirbamos. Pavyzdžiui, jos gali būti susmulkinamos ir dar kartą panaudojamos statybų darbams kaip skaldos pagrindu. Kita statybinių atliekų grupė, kurią tvarko įmonė – tai antrinės žaliavos. Į šią kategoriją patenka tiesiogiai perdirbami produktai: pakuotės, plastikas, popierius, stiklas.

D. Grebliauskas pastebi, kad tam tikros pavojingos statybinės atliekos būna kraunamos į įprastus konteinerius, bet tai daryti draudžiama. Pavojingos atliekos: cheminiai produktai, dažai, dervos, klijai, degios, sprogstančios, toksiškos, koroziją sukeliančios medžiagos, asbesto savo sudėtyje turinčios atliekos, padangos.

UAB „Dauriusta“ komanda savo klientams siūlo operatyvias ir kokybiškas statybinių atliekų išvežimo paslaugas. Čia teikiama statybinių konteinerių nuoma Kauno rajone itin palankiomis sąlygomis. Taip pat siūlomas visas kompleksas kitų paslaugų: vykdomi kasimo, griovimo darbai, teikiama statybinės technikos nuoma. Tai leis taupyti Jūsų laiką ir pinigus!

Užsakymo Nr. KMC210223

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: