Organizatorių archyvo nuotr.

Jei anksčiau girdėjote terminą „generatorius“, tikriausiai žinote, kad tai yra esminė jūsų transporto priemonės dalis. Bet ką tiksliai daro generatorius?

Paprasčiau tariant, jūsų kintamosios srovės generatorius palaiko įkrautą automobilio akumuliatorių, todėl galite įjungti automobilį ir naudoti elektroninius priedus, tokius kaip priekiniai žibintai ir radijas. Jei susiduriate su automobilio generatoriaus problemomis, galite pastebėti, kad jūsų automobilis neužsives arba neužges ilgiau nei kelias minutes. Tačiau prieš tai įvykstant greičiausiai susidursite su vienu ar daugiau šiame straipsnyje pateiktų sugedusio generatoriaus požymių.

Generatoriaus gedimo požymiai

Kai kintamosios srovės generatorius pradeda sugesti, jis tiekia nenuoseklią įtampą jūsų elektroniniams priedams. Paprastai tai pasireiškia nepakankamai arba per daug veikiančia įranga, pvz., per silpnais arba labai ryškiais priekiniais žibintais. Taip pat galite pajusti mirksinčias šviesas, kurios nereguliariai pereina iš ryškios į silpną ir atvirkščiai.

Kartais išsikrovęs akumuliatorius yra tik išsikrovęs – po kelerių naudojimo metų baigiasi jo eksploatavimo laikas – o gal netyčia palikote įjungtus priekinius žibintus visą naktį. Tačiau kitais atvejais išsikrovusi baterija gali būti ženklas, kad jūsų generatorius veikia netinkamai. Blogas generatorius nepakankamai įkraus akumuliatoriaus, kai variklis veikia, todėl įkrova išsikrauna greičiau nei įprastai.

Vienas iš būdų patikrinti, ar problema yra susijusi su akumuliatoriumi ar generatoriumi, yra greitas automobilio užvedimas. Jei greitai užvedate automobilį ir jis toliau veikia, gali tekti greitai pakeisti akumuliatorių. Tačiau, jei greitai užvedate automobilį ir jis netrukus vėl užges, tai gali reikšti, kad jūsų generatorius negauna pakankamai energijos akumuliatoriui.

Dėl kintamosios srovės generatoriaus, kuris tiekia nepakankamai energijos jūsų automobilio elektronikai, priedai dažnai veikia lėtai arba neveikia. Jei pastebite, kad jūsų langai pakeliami arba nuleidžiami ilgiau nei įprastai, arba jei sėdynių šildytuvai jaučiasi lyg „išjungti“, arba net jei spidometras ir kiti prietaisai pradeda netinkamai veikti, gali kilti kintamosios srovės generatoriaus problema.

Daugelis šiuolaikinių transporto priemonių taip pat turi automobilyje užprogramuotą prioritetinį įrangos sąrašą, kuris borto kompiuteriui nurodo, kur pirmiausia reikia atjungti elektros energiją, jei generatorius tiekia nepakankamai elektros energijos. Tokiu būdu, jei vairuojate automobilį su sugedusiu kintamosios srovės generatoriumi, neteksite radijo (ar kitų neesminių priedų) maitinimo, o po to neteksite galios priekiniams žibintams. Daugiau informacijos: https://www.signeda.lt/variklio-dalys-c2718/dirzines-pavaros-sistema-c2723/generatorius-c2901

Užsakymo Nr. KMC220206

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: