unsplash.com archyvo nuotr.

Šiandien elektromobiliai gatvėse yra sutinkami dažniau nei bet kada anksčiau. Tokius transporto sektoriaus tendencijų pokyčius skatina ne tik vis labiau didėjantis žmonių ekologinis sąmoningumas, tačiau taip pat ir spartus technologijų proveržis.

Dauguma automobilių gamybojų jau kurį laiką investuoja į elektromobilių gamybą ir tai jiems leidžia tapti naujai besiformuojančios EV rinkos dalimi. Tokia proga naudojasi ir vokiečių automobilių gamintojas „BMW“, kurio gaminami elektromobiliai gatvėse rieda dar nuo 2013 metų. Taigi, kuo šio gamintojo gaminamos elektrinės transporto priemonės yra ypatingos?

Naujos kartos „BMW“ elektromobiliai, užtikrinantys nepamirštamą patirtį

Pastaruoju metu elektromobilių rinkai naujai pristatomi „BMW“ elektromobiliai yra tikras įrodymas, jog elektrinės transporto priemonės anksčiau ar vėliau taps nepakeičiamomis transporto priemonėmis. Pavyzdžiui, vos prieš kelis metus pasirodęs naujasis „BMW i4 Gran Coupe“ maloniai nustebino ne tik šio gamintojo gerbėjus, tačiau ir visus elektromobilių entuziastus visame pasaulyje. Įprastai automobilių gamintojai naujiems elektromobiliams stengiasi pritaikyti ir jiems būdinga futuristinį kėbulo dizainą, tačiau šiuo atveju gamintojas pasirinko kiek kitokią kryptį bei „BMW i4 Gran Coupe“ pavertė praktiškai niekuo nesiskiriantį nuo vidaus degimo variklius turinčių versijų. Tai leido šį modelį sukurti universalesniu bei tinkamu platesnei vairuotojų auditorijai.

„BMW i4 Gran Coupe“ automobiliuose esančios naujos kartos baterijos leidžia įveikti beveik 600 kilometrų atstumą vos vienu įkrovimu. Tai suteikia galimybę drąsiau vykti ir į tolimesnes keliones tarp miestų. Patogu ir tai, jog greitojo įkrovimo stotelių dėka šio modelio baterija gali būti įkraunama nuo 10% iki 80% vos per maždaug pusvalandį. Tuo tarpu elektromobilį kraunant lėto įkrovimo stotele, jo 83,9 kWh talpos baterijos įkrovimas užtrunka apie 8 valandas.

Ne paslaptis, jog visai neseniai elektromobilių rinką gamintojai pradėjo pildyti ir sportiniais elektromobilių modeliais. Būtent tokia ir yra viena iš „BMW i4“ elektromobilio versijų – „BMW i4 Gran Coupe M50“. Lyginant su paprastesniu bei 250 kW galią turinčiu „BMW i4 Gran Coupe eDrive 40“, „M50“ sportinė versija yra kur kas galingesnė. Papildoma 150 kW galia „M50“ modeliui leidžia pasiekti 100 km/h greitį per 3.9 sekundės. Didelę įtaką sportinės versijos universalumui daro ir keturių varomųjų ratų sistema, padidinanti automobilio pravažumą skirtingomis sąlygomis. Didesnė galia reiškia ir didesnes automobilio apkrovas, todėl „M50“ modelio gamyboje yra naudojamos kiek patvaresnės „BMW“ dalys.

Paprastas, tačiau visapusiškai pritaikytas šiuolaikiškam gyvenimo būdui

Kaip jau buvo minėta anksčiau, „BMW“ gamintojas į elektromobilių rinką įžengė prieš dešimtmetį, tuomet vairuotojams pasiūlydamas paprastus bei kompaktiškus „BMW i3“. Šiomis dienomis futuristinis elektromobilių dizainas jau nieko nestebina, tačiau prieš dešimt metų tai buvo milžiniškas žingsnis, tapęs ateities elektromobilių dizaino pamatais.

unsplash.com archyvo nuotr.

Futuristinis „BMW i3“ dizainas yra tik dalis naujovių, kuriomis gali džiaugtis kiekvienas, vairuojantis šį elektromobilio modelį. Žinoma, lyginant su kitais elektromobiliais, „BMW i3“ nėra laikomas išskirtiniu modeliu. Pavyzdžiui, šiuo elektromobiliu galima įveikti iki 309 kilometrų atstumą vienu įkrovimu. Tai, lyginant su kitais elektromobiliais, nėra daug. Vis dėlto, nereikėtų pamiršti, jog nedidelis „BMW i3“ kėbulas nėra pritaikytas ilgoms kelionėms dėl mažesnės baterijos. Nepaisant to, šio elektromobilio energijos sąnaudos netrukdo jam tapti puikia miesto transporto priemone, leidžiančia ne tik sumažinti aplinkos taršą, tačiau ir sutaupyti.

Laikui bėgant automobiliai dėvisi ir visiškai nesvarbu ar jis yra varomas degalais, ar elektra. Daugybė susidėvinčių dalių turi būti keičiamos naujomis tam, kad automobilis išliktų patvarus kuo ilgesnį laiką. Daugybę dalių „BMW“ automobiliams yra be galo paprasta bei patogu įsigyti čia: https://www.avkparts.lt/bmw-dalys/

Partnerio turinys

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: