Organizatorių archyvo nuotr.

Kiekvienas norime atsinaujinti, pastebime, jog automobilių rinka yra didelė, tačiau į ką atkreipti dėmesį pirmiausia? Kadangi naujų elektromobilių kaina yra daug didesnė nei benzininių ir dyzelinių automobilių, naudoti automobiliai gali būti patraukli alternatyva. Kai kurie vairuotojai dar turi sėsti prie elektromobilio vairo, todėl, žinoma, bus daug mitų, susijusių su jų pirkimu. Ar elektromobiliai patikimi? Į ką reikėtų atkreipti dėmesį, kad vėliau nesigailėtumėte? Daugelis vairuotojų vis dar mano, kad elektromobiliai nėra brandi technologija ir negali būti laikomi lygiaverčiais vidaus degimo varikliu varomų transporto priemonių konkurentais. Tačiau elektromobiliai jau seniai buvo pagrindinis automobilių gamintojų prioritetas. Dauguma jų įsipareigojo per ateinančius kelerius metus ar dešimtmečius visiškai atsisakyti dyzelinių ir benzininių automobilių gamybos. Kadangi elektromobiliuose yra mažiau judančių dalių nei įprastuose automobiliuose, jie yra patikimesni. Mažiau dalių reiškia mažiau gedimų, todėl įsigiję elektromobilį turėsite žymiai mažiau remonto sąskaitų.

Ką reikia žinoti prieš perkant naudotą elektromobilį?

Galbūt didžiausias susirūpinimas perkant naudotą EV yra akumuliatoriaus veikimo laikas. Dauguma gamintojų duoda baterijoms 8 metų arba 160 000 kilometrų garantija. Baterija gali būti keičiama, tačiau tai nepigus malonumas – tai gali kainuoti nuo kelių eurų iki dešimčių tūkstančių eurų priklausomai nuo modelio. EV baterija yra išmanusis įrenginys, todėl paprašykite pardavėjo akumuliatoriaus būklės ataskaitos. Taip galite pamatyti, kiek jis nusidėvėjęs, ir sužinoti, kiek toli jis gali nuvažiuoti vienu įkrovimu. Nors senesni elektromobiliai turi trumpesnį atstumą nei naujesni, jo vis tiek užteks jūsų kasdieniams poreikiams. Jei daugiausia važinėjate mieste arba trumpoms kelionėms užmiestyje, jums puikiai pasitarnaus naudoti automobiliai, elektromobiliai su sena baterija. Kadangi naudotas EV baterijas reikia krauti dažniau, pagalvokite, kur jas krausite. Įkrovimo stotelę patogiausia įsirengti namuose, kad automobilį galėtumėte įkrauti bet kuriuo paros metu. Įkrovimo stotelės vis dažniau naudojamos moderniose biurų automobilių stovėjimo aikštelėse. Jei galite sau leisti įkrauti automobilį darbe, jums gali net neprireikti įkrovimo stotelės namuose. Viešoji elektromobilių įkrovimo infrastruktūra tiek Lietuvoje, tiek užsienyje yra gana menkai išvystyta, vien ja pasikliauti sunku. Žinoma, jei įkrovimo stotelė yra šalia namų ar darbovietės, tuomet viskas kur kas paprasčiau. Priešingu atveju, kiekvieną kartą laukiant, kol automobilis pasikraus, sugaišta daug laiko.

Ar elektromobilis man tinka?

Iš esmės reikia skirti laiko išsiaiškinti, kam planuojate naudoti automobilį ir kur jį pastatysite, kai jo nenaudojate, nes nėra prasmės rinktis elektromobilį, jei negalite įkrauti akumuliatoriaus. PHEV arba REx automobilis yra labai prasmingas, jei dažnai važiuojate nedidelius atstumus vietoje. Savaitgaliais dažnai leidžiantis į ilgesnes keliones. Galėsite važinėti po apylinkes, kiekvieną vakarą arba kiekvieną kartą sustoję įkraudami akumuliatorių ir nenaudodami vidaus degimo variklio. Tačiau ilgesnėms kelionėms galite nuvažiuoti į greitkelį ir nuvažiuoti toli, žinodami, kad naudoti automobiliai, į kurį galima greitai ir lengvai papildyti benziną arba dyzeliną plačiame degalinių tinkle.

Partnerių turinys

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: