Netrukus jaunimas ir verslo atstovai visame pasaulyje, taip pat ir Lietuvoje, susirinks į verslumo savaitę. Jos metu vyks renginiai, skirti moksleiviams, mokytojams, studentams bei verslininkams. Patarimų, kaip motyvuoti darbuotojus, kai biudžetas tuščias ir kaip gali padėti kūrybiškumas, gaus ir šalies įmonių vadovai.

Lietuvoje verslumo savaitę antrą kartą organizuoja ISM Vadybos ir ekonomikos universitetas. Ji vyks lapkričio 9-15 dienomis, o susiję renginiai bus organizuojami nuo spalio iki gruodžio mėnesio. Pernai Lietuvoje pirmą kartą vykusi verslumo savaitė sulaukė didelio jaunimo susidomėjimo ir JAV vykusiame kongrese pelnė prizą už didžiausią aktyvumą tarp visų 77 šalių. Suskaičiuota, kad šalyje rengtose iniciatyvose dalyvavo 300 tūkstančių šalies moksleivių, 251 mokykloje vyko apie 1000 renginių.

ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto, kuriame vyks dauguma verslumo savaitės renginių, rektorius doc. dr. Nerijus Pačėsa sako, kad šiemet projektas bus nukreiptas į platesnę auditoriją – ne tik moksleivius. „Praėjusių metų susitikimai su mokytojais, moksleivių atstovais ir Švietimo ir mokslo ministerija parodė, kad mokytojo vaidmuo ugdant kūrybišką, mokančią bendrauti ir bendradarbiauti, pilietišką bei socialiai atsakingą asmenybę yra vienas svarbiausių. Tuo tarpu įrankių, mokymų, kaip šias savybes ugdyti, mokytojams praktiškai nėra“, – pažymi universiteto rektorius. Šiemet, spalio 23-iąją, organizuojama nemokama konferencija mokytojams „Kūrybingumas mokytojo gyvenime“.

Skirtingai nei pernai, šiemet verslumo savaitė daugiau dėmesio skirs ir studentams. Be viešų verslo profesionalų paskaitų, bus organizuojami nauji projektai, kuriuose žinomos Lietuvos bendrovės įsileis studentus į vadovų „virtuvę“.

N. Pačėsos teigimu, tam, kad verslumo skatinimas pavyktų, būtina stiprinti akademinio jaunimo ir verslo atstovų ryšius – tai svarbu visai šaliai. „Būtina, kad verslininkai ir įmonių vadovai sutiktų pasidalinti savo patirtimi su akademiniu jaunimu. Tai ne tik papildo teorines studentų žinias, bet ir padidina motyvaciją domėtis ir ieškoti savo verslo nišų“, – sako rektorius.

Šiemet ir vadovams bus organizuojamos nemokamos viešos paskaitos. Joms vesti ISM skiria geriausius savo verslo konsultantus. Pasak N. Pačėsos, nors daugelyje šalių vis dar sutinkamas skeptiškas požiūris į „verslumo“ sąvoką, šiuo projektu siekiama priminti, kad verslumas, dažnai apibrėžiamas kaip 3 i: idėja, iniciatyva ir įgyvendinimas, įgyja ypač didelę reikšmę sunkmečio laikotarpiu.

Lietuvos verslumo savaitės renginių programa pateikiama http://www.ism.lt/verslumosavaite.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: