© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

„Decathlon“ ir „Johnson & Johnson“ tapo naujausiais dideliais Vakarų prekių ženklais, sustabdžiusiais veiklą Rusijoje, nes Maskvos invazijos į Ukrainą ekonominiai padariniai vis didėja.

Prancūzijos konglomeratui „Mulliez“ priklausanti sporto prekių mažmenininkė „Decathlon“ iki šiol atsisakydavo sustabdyti savo veiklą Rusijoje, tuo sukeldama Ukrainos darbuotojų pyktį ir tarptautinį spaudimą.

Mažmenininkė pareiškė, kad uždarys beveik 60 savo parduotuvių visoje Rusijoje, tačiau įsipareigojo toliau remti 2 500 Rusijos darbuotojų.

„Griežtai laikydamasi tarptautinių sankcijų, „Decathlon“ pažymi, kad nebėra tiekimo sąlygų tęsti veiklą Rusijoje“, – sakoma „Decathlon“, kuri Rusijoje veikia nuo 2006 m., pareiškime.

Taip pat antradienį JAV sveikatos apsaugos milžinė „Johnson & Johnson“ pareiškė, kad nebetieks asmeninės higienos produktų į Rusiją, nurodydama dėl karo kilusios „didėjantį humanitarinės krizės mastą“.

Bendrovė „Johnson & Johnson“ patikslino, kad ir toliau tieks Rusijai būtiniausius vaistus ir medicinos prietaisus, kuriems netaikomos tarptautinės sankcijos, tačiau sustabdys produktų, įskaitant burnos skalavimo skystį „Listerine“ ir „Aveeno“ odos priežiūros priemones, tiekimą.

Nuo vasario mėn., kai šalis pradėjo puolimą prieš Ukrainą, iš Rusijos pasitraukė šimtai Vakarų bendrovių, o tai sudavė smūgį Rusijos darbo rinkai ir lėmė, kad prekybos centrų ir vaistinių lentynose pradėjo trūkti būtiniausių prekių.

Kremlius iki šiol dėl vaistų trūkumo Rusijos vaistinėse kaltino vartotojus, kurie paniškai perka vaistus ir kaupia atsargas, ir tvirtino, kad atsargų užtenka visiems.

„Noriu pasakyti visuomenei: jums nereikia kaupti atsargų“, – per televiziją transliuotame vyriausybės posėdyje su Prezidentu Vladimiru Putinu tvirtino Rusijos sveikatos apsaugos ministras Michailas Muraška.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: