Karo veiksmai Ukrainoje / Soc. tinklų nuotr,

Ukrainos sostinėje Kijeve ir rytiniame Mariupolio uostamiestyje, taip pat ir kitose šalies regionuose, ketvirtadienį nuo pačio ryto girdėjosi sprogimai. Vystantis Rusijos karinės agresijos prieš Ukrainą veiksmams Ukrainos ginkluotosios pajėgos informavo numušusios kelis Rusijos lėktuvus ir sraigtasparnius bei nukovusios kelias dešimtis Rusijos pajėgų karių.

Ukrainos prezidento kanceliarijos vadovo patarėjas Aleksejus Arestovičius pranešė, kad nuo vasario 24-osios nakties dėl Rusijos armijos raketų smūgius žuvo daugiau nei 40 ukrainiečių karių.

A. Arestovičius sakė, kad daugiau nei 40 ginkluotųjų pajėgų karių žuvo dėl Rusijos raketų smūgių Ukrainos kariniuose objektuose ir infrastruktūroje. Jis mano, kad Rusijos vadovybė tikėjosi daug didesnio aukų skaičiaus tarp Ukrainos karių, o ginkluotosios pajėgos stipriai pasipriešinasi Rusijos ginkluotai agresijai.

Be to, Ukrainos valdžia turi duomenų apie civilių aukas, įskaitant iki 10 civilių aukų. Anot A. Arestovičiaus, blogiausia situacija yra Jungtinių pajėgų operacijos rajone Luhansko ir Donecko srityse, kur tęsiasi įnirtingos kovos tarp ginkluotųjų pajėgų ir Rusijos okupantų.

Taip pat pavojingos Rusijos puolimo sritys yra: Krymo kryptis prie Perekopo sąsmauko, kur Rusijos karinė technika perėjo į Chersono sritį; Černigovo kryptimi, kur Ukrainos kariškiai privertė priešą sustoti ir neleido judėti toliau; Charkovo kryptimi, kur karinė technika įvažiavo ir pasiekė Charkovo aplinkkelį, kur ginkluotųjų pajėgų daliniai susprogdino 4 rusų tankus.

Anot pareigūno, Rusijos okupacinių pajėgų veržimasis visose šiose srityse nesiekia giliau nei 10 kilometrų į Ukrainos teritoriją. Pasak jo, Černigovo kryptimi Ukrainos ginkluotųjų pajėgų daliniai privertė Rusijos dalinius trauktis prie administracinės sienos tarp Černigovo ir Sumų sričių, kur greičiausiai persigrupuos ir planuos tolesnę puolimą Volynės kryptimi.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: