„Kalush Orchestra“ archyvo nuotr.

Šią savaitę „Vasaros Terasos“ sezoną užbaigs šių metų „eurovizininkai“ – rugsėjo 23 d. „Kalush Orchestra“ ir rugsėjo 24 d. Monika Liu. Ta proga tarptautinio „Eurovizijos“ dainų konkurso laimėtojas – ukrainiečių grupės „Kalush Orchestra“ lyderis Olehas Psiukas – davė išskirtinį interviu, kurio metu pasinaudojo proga dar kartą padėkoti Lietuvai.

Netrukus pasirodys nauja grupės kūryba

Ukrainos pergalės himnu „Stefania“ Europos muzikos mylėtojus „Eurovizijos“ dainų konkurse suvieniję ukrainiečiai „Kalush Orchestra“ jau kartą lankėsi Lietuvoje, tačiau šįkart jie bus kur kas arčiau publikos (pastarasis koncertas vyko „Žalgirio“ arenoje):

Į Vilnių atvyksiu po kelių dienų atostogų, kurių neturėjau penkerius metus, todėl ant scenos pasirodysiu su nauja jėga“, – sakė grupės lyderis Olehas Psiukas.

Nuo pastarojo vizito Lietuvoje, grupė surengė daugybę pasirodymų įvairiose šalyse, taip pat nemažai labdaros koncertų: „Koncertuodami užsienyje kalbame apie tai, kas iš tikrųjų vyksta Ukrainoje, labdaringuose pasirodymuose renkame lėšas Ukrainai, skleidžiame ukrainietiškas dainas. Per mėnesį surengiame apie 20 koncertų“, – pasakoja Olehas ir ragina pasimatyti jau šį penktadienį Vilniuje.

„Kalush Orchestra“ archyvo nuotr.

Pokalbio metu Olehas prasitarė, kad nuo pastarojo karto Lietuvoje sukūrė daug naujos muzikos, nufilmavo naujų vaizdo klipų, kurie jau yra pakeliui į viešumą: „Po pergalės „Eurovizijoje“ mūsų daina „Stefania“ suskambėjo visame pasaulyje. Dabar norime išleisti dar daugiau kietų dainų. Mūsų ginklas šiuo metu yra mūsų muzika“, – pasakoja Olehas.

Kiekviena diena tapo labai svarbi

Grupė po pasaulį keliauja su specialiais leidimais, tačiau dažnai grįžta ir į gimtąją Ukrainą. Laimėjus „Euroviziją“ Olehas Psiukas „Rolling Stone“ žurnalui sakė neatmetantis galimybės, jog grįžus į tėvynę jam teks kovoti:

Šiuo metu Ukrainoje visi, sulaukę 18 metų, privalo tarnauti kariuomenėje, tačiau kol kas ginklo į rankas imti neteko, tačiau jei teks – nedvejodamas ginsiu savo šalį. Šiuo metu su grupe kovojame kultūriniame ir informaciniame fronte. Padarysime viską, kas yra mūsų jėgose, kad paspartintume mūsų bendrą pergalę prieš Rusiją“, – interviu Lietuvai kalbėjo reperis.

„Kalush Orchestra“ archyvo nuotr.

Paklaustas, ar visi jo draugai ir giminės yra sveiki ir saugūs, Olehas giliai atsidūsta: „Mūsų dažnai šito klausia, tačiau labai sunku atsakyti, kur dabar Ukrainoje yra saugu, nes nežinai, kur rytoj smogs raketa. Visi artimieji ir draugai yra Ukrainoje. Dėl jų nerimauju kasdien. Dabar labiau nei bet kada suprantame, kad kiekviena mūsų gyvenimo diena, kiekviena minutė yra svarbi.“

Pabaigdamas pokalbį Olehas nepamiršo dar kartą padėkoti Lietuvai: „Naudodamiesi proga, norėtume padėkoti visiems Lietuvos žmonėms už paramą Ukrainai ir ukrainiečiams. Su malonumu penktadienį dainuosime jums visiems. Pažadame, bus daug energijos, repo ir ukrainiečių folkloro.“ Šį renginį dalinai remia Lietuvos kultūros taryba.

„Kalush Orchestra“ archyvo nuotr.

Sezoną galutinai uždarys Monika Liu

Šiemet „Vasaros Terasoje“ bus surengtas rekordinis skaičius renginių – netgi 125! O patį paskutinį sezono uždarymo koncertą šiemet patikėta surengti Monikai Liu: Greičiausiai terasoje bus paskutinis mano koncertas Vilniuje šį rudenį, todėl tai – proga mums pasimatyti“, – sako Monika Liu ir užsimena, kad vėliau ant scenos grįš jau su naujomis dainomis.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: