Per pastaruosius metus buvo galima pastebėti augantį susidomėjimą internetinėmis tinklalaidėmis (angl. podcasts). Tinklalaidžių galite klausytis per programėles, tokias kaip „Apple Podcast“ arba „Spotify“, „SoundCloud“ ir kitose platformose.

Daugelis šių dienų kūrėjų, filmuoja vaizdo tinklalaidžių epizodus įvairiose socialinių medijų platformose. Dėl to galite žiūrėti tinklalaides „Youtube“ platformoje. Nuo to neatsilieka ir mūsų Lietuvos kūrėjai. 2017 m. Lietuvoje pasirodė pirma profesionali lietuviška tinklalaidė „Nyla“, kurią įkūrė profesionalūs žurnalistai. Pagrindinės šios tinklalaidės tematikos buvo apie modernų pasaulį ir norą jį daryti geresniu. Neilgai truko, kaip prie šios veiklos, tinklalaidžių kūrimo, prisidėjo neapsakomas kiekis naujų kūrėjų, kurie savo tinklalaidėse nagrinėjo skirtingas socialines, ekonomines, kultūros, politikos bei istorijos ir švietimo temas.

Kadangi tinklalaidės tapo plačiai pripažintos, rasite tinklalaidžių beveik kiekvienoje nišoje ar pramonės šakoje apie kurią galite pagalvoti. Štai keletas labiausiai žiūrimų ir klausomų tinklalaidžių Lietuvoje, kurios pritraukė didelę auditoriją ir tapo svarbia viešosios diskusijos dalimi.

Kadras iš tinklalaidės „Armėno Radijas“

10. Armėno Radijas

Tai lietuviška tinklalaidė, kurią pats kūrėjas įvardina kaip „Kokybiškiausiu patyčių podkastu Lietuvoje“. Iškart perskaičius tokį tinklalaidės aprašymą kyla susidomėjimas – iš ko tyčiojamasi? Marius Sukesian yra šios tinklalaidės autorius. Vien iš pavadinimo „Armėno Radijas“ galime suprasti, jog autorius nėra grynakraujis lietuvis.

Labiausiai akį patraukia netradiciniai, iššaukiantys tinklalaidės epizodų pavadinimai. Kiekvienas pavadinimas yra unikalus ir slepia epizodo temą. Jie dažnai provokuoja susidomėjimą ir kelia emocijas ar net vidinius, ginčytinus klausimus. Vien pamačius tokį epizodo pavadinimą kaip „Snowflake‘u Apokalipsė“, minutei atitrūksti nuo realybės ir užstringi vidiniuose pamąstymuose, nagrinėdamas šį žodžių junginį. „Snowflake“ yra žargono terminas, kuris apibūdina pernelyg emocionalius, greitai įsižeidžiančius ar nemokančius susidoroti su priešingomis nuomonėmis asmenys. Šiame epizode autorius nagrinėja „Snowflake‘u“ kultūrinę, socialinę problematiką bei tokių asmenų poveikį visuomenei. Būtent dėl tokių asmenų, didžioji dalis visuomenės bijo išreikšti savo nuomonę viešai, socialiniuose tinkluose. Visa tai autorius apibūdina kaip: „Vietą kur civilizuoti pokalbiai seniai yra neįmanomi, o viešos diskusijos nusivažiuoja iki išbėgimo vienas ant kito, kuris yra didesnis nacis“. „Snowflake‘us“ autorius suskirsto į dvi grupes – konservatyvūs ir liberalus, bet kartu ir juos sujungia į vieną, dėl tokių pačių motyvų ir tikslų.

„Kaimas yra žiaurus“ – taip yra pavadintas 65 epizodas. Šis pavadinimas iškart atkreipia dėmesį, nes pateikia griežtą išsakymą, jog kaimas yra žiaurus. Iškart kyla klausimai, kokios problemos yra susijusios su gyvenimu kaime. Šiame epizode yra aptariama kur kas daugiau, nei vien tik „žiaurus kaimas“. Autorius nagrinėja mitus apie gyvenimą kaimuose, lygina tai su gyvenimu sostinėje Vilniuje bei  paaiškina, ką savo išsireiškimu „Kaimas yra žiaurus“ jis norėjo pasakyti. Tai yra apie žmonių gyvenimą bloguose regionuose, kuriuose žmonės tarpusavį neturi bendruomenės, netobulėja ir vienas iš kitų „vagia“.

Tokie pavadinimai kaip „Runkelnetas“, „Saugokit kaušinius“, „Dieve Laimink Padugnes!“ ir daug kitų, yra parinkti taip, kad pritrauktų auditorijos dėmesį ir skatintų žmones klausytis.

Ši tinklalaidė yra žinoma dėl sarkazmo ir savotiško humoro pateikimo. Autorius savo tinklalaidėje apima didelį spektrą skirtingų temų, nuo socialinių, politinių ir ekonominių tematikų iki neigiamos motyvacijos pusės, sovietinės istorijos ir kaimo gyvenimo probleminių temų.

„Armėno Radijas“ turi daugiau kaip 4 tūkstančius prenumeratų „Youtube“ platformoje ir beveik 90 skirtingų epizodų, tarp kurių kiekvienas gali sau rasti kažką įdomaus.

Šiuos epizodus, kurie ne tik prajuokins savo savotišku humoru, bet ir praturtins jūsų žinias bei pasaulėžiūrą, galite klausytis „Youtube“ platformoje, „Podbean“, „SoundCloud“ ir „Apple Podcasts“.

Kadras iš tinklalaidės „KOKS SKIRTUMAS“

9. KOKS SKIRTUMAS

„KOKS SKIRTUMAS“ yra jau beveik metus laiko trunkanti tinklalaidė, kurios vedėjai yra Dominykas Klajumas, Viktoras Balykov ir Antanas Kisliakas. Šios trys personos daugeliui yra gerai žinomos. Dominykas Klajumas yra gerai žinomas humoristas ir dauguma jį atsimena iš „Humoro klubo“ laikų, kuomet jis buvo vienas iš dalyvių. Viktoras Balykov yra interneto asmenybė, Lietuvos komikas, kurį gerai visi žino dėl „stand-up“ pasirodymų ir dalyvavimų įvairiuose internetiniuose projektuose. Na ir paskutinis tinklalaidės vedėjas būtų Antanas Kisliakas. Jis taip pat yra komedijos rašytojas, kūrėjas ir  vienas iš „Pralaužk Vieną Šaltą“ tinklalaidės veidų.

Šioje tinklalaidėje diskutuojama įvairiausiomis temomis. Nuo aktualių įvykių, popkultūros reiškinių iki kasdienių situacijų. Dažnu atveju, komikai savo tinklalaidėje pasidalina įdomiais asmeniniais išgyvenimais, kuriuos vėliau kartu bando analizuoti, su gero humoro prieskoniu. Šios tinklalaidės 21 epizode, vedėjai pradeda diskusiją „Vaikystės bausmių reitingas“. Šioje diskusijoje kiekvienas iš vedėjų pasidalina savo asmeninėmis patirtimis, kokias bausmes gaudavo iš tėvų dėl savo išdaigų. Su dideliu humoro kiekiu, komikai nebijo pasijuokti iš savęs ir papasakoti apie fizines bausmes, kurių sulaukdavo iš tėvų. Klausytojams šis epizodas ypač patiko, tikriausiai dėl sentimentų ir nostalgijos pojūčių iššaukimo. Didžioji dalis klausytojų, taip pat pasidalino savo išgyvenimais vaikystėje ir papasakojo apie savo patirtas fizines bausmes komentaruose. Daugelio šių žmonių vaikystė buvo XX amž. laikotarpiu. Tuo metu, auklėjimo metodai buvo griežti ir dažnai fizinės bausmės buvo naudojamos kaip disciplinos išmokymo priemonė.

Vedėjai nevengia papasakoti ir apie savo asmeninius santykius, netikėtus nuotykius, kurie dažniausiai būną linksmi ir  leidžia klausytojams susieti su savais išgyvenimais. Tinklalaidėje, taip pat svečiuojasi ir kiti įžymūs žmonės, kurie prideda naujų spalvų epizodams.

Epizodai yra laisvo ir neformalaus stiliaus. Vedėjai įtraukia spontaniškas diskusijas, kurios padeda klausytojams ir žiūrovams pasijausti taip lyg jie kartu sėdi draugų kompanijoje ir klausosi linksmos diskusijos.

Kadras iš tinklalaidės „HIPARIKAI“

8. HIPARIKAI

Ši tinklalaidė „Youtube“ platformoje taip pat gyvuoja jau metus laiko. Tikriausiai šios tinklalaidės kūrėjai yra vienas iš įdomesnių duetų. Benas Lastauskas visiems žinomas iš socialinių tinklų, labiausiai „Facebook“, kuriame jis dalinasi savo kurtais, ironiškais tekstais. Vėliau išpopuliarėjo ir dėl kuriamų trumpų vaizdo įrašų, kuriuose jis pašiepia žinomus Lietuvos nuomonių formuotojus. Šiuo metu Benas Lastaukas yra išleidęs ir savo knygą „Tiems kurie neskaito“. Kolega Markas Žukauskas yra kaip ir daugelis Lietuvos tinklalaidžių vedėjų – komikas ir „Stand-up“ pasirodymų kūrėjas.

Šią tinklalaidę galėtumėme įvardinti kaip pramoginio ir laisvo stiliaus produktą. B. Lastauskas ir M. Zukauskas dažniausiai aptaria savaitės įvykius, ryškiausius nutikimus Lietuvoje. Nevengia papasakoti ir savo asmeninių istorijų, kurios būna kartu supintos su epizodų temomis. Taip pat šioje tinklalaidėje, vedėjai bando užmegzti stipresnį ryšį su savo auditorija. Ne viename epizode galime pastebėti, jog yra pagal temą skaitomi laiškai, kuriuos jiems atsiunčia klausytojai. Pagrindinės laiškų temos yra apie santykius, priklausomybes, tvarkingumą.

Tačiau „HIPARIKAI“ nepamiršta pakalbėti ir rimtomis temomis, kurios gali šviesti ir mokyti visuomenę. Savo šeštame epizode, vedėjai pasikvietė Morganą Danielę, kuri yra Lietuvos politikė ir Priklausomybių prevencijos komisijos pirmininkė. Būtent šiame epizode buvo galima išgirsti daug naudingos informacijos apie narkotikus, jų legalizavimo problemas, „YoungWave“ vykdomą veiklą ir elektroninių cigarečių bumą. Apie visus šiuos aspektus pravartu žinotu visiems, tiek vyresnio amžiaus žmonėm, tiek jauniems piliečiams. Šiame epizode puikiai yra paaiškinamos sąvokos ir veiklos su narkotikų žalos mažinimu.

„Hiparikų“ tinklalaidėje galime pamatyti ir muzikos atlikėjų, tokių kaip Furytto, Vaidas Baumila, dj nevykelė.

Kadras iš tinklalaidės „Pralaužk Vieną Šaltą“

7. Pralaužk Vieną Šaltą

Ši tinklalaidė turi ilgametes tradicijas. Manto Grimalio, Airido Jankaus ir kartais pasirodančio Antano Kisliako projektas, gyvuoja jau  penkis metus. Per tokį laiką, laidos vedėjai sukūrė virš šimto epizodų savo kanale. Šie vedėjai, taip pat kuria ir populiarųjį „PVŠ Roast Batlle“, kuriame dažniausiai daugelis Lietuvos žinomų komikų keičiasi juokeliais ir aštriai su humorų, kritikuoja savo priešininkus. Šie pasirodymai dažnai vyksta prieš publiką ir yra įvertinami teisėjų. Po kiek laiko, visus pasirodymus galime išvysti ir „YouTube“ platformoje, „PVŠ“ kanale.

„Pralaužk Vieną Šaltą“ intriguojančiai skambantis tinklalaidės pavadinimas. Kviečia kiekvieną atsipalaiduoti, prisisėsti malonioje atmosferoje ir pasiklausyti draugų pokalbio.

Pirmieji „PVŠ“ epizodai būdavo tik garso formatu, jų galėdavai tik pasiklausyti. Po kiek laiko vedėjai nusprendė pradėti filmuoti tinklalaidžių epizodus, kurias kuria ir dabar.

Tai yra labiau pokalbių stiliaus laida, kurioje trys vedėjai dažnai išreiškia savo nuomones apie pasirinktas tematikas. Kiekvienas epizodas kelia šypseną, kadangi visi vedėjai yra komikai, tad humoro tikrai nepritrūksta šiose laidose.

Kadangi šioje tinklalaidėje yra išleistas didelis kiekis epizodų, tai tikrai kiekvienas gali rasti sau kažką įdomaus pasiklausyti ir pažiūrėti. Žinoma, pokalbiams paįvairinti, vedėjai dažnai pasikviečia ir svečią, kuris pateikia savo nuomonę apie tam tikrą įvykį ar temą, įnešdamas naujų perspektyvų ir patirčių, kas pokalbius praturtina ir padaro įdomesniais.

Kadras iš tinklalaidės „ČIA TIK TARP MŪSŲ“

6. ČIA TIK TARP MŪSŲ

Tinklalaidžių kūrime, labiau dominuoja vyrai, galime matyte begales pokalbių, kurių pagrindiniai vedėjai yra vyrai. Tačiau „ČIA TIK TARP MŪSŲ“ tinklalaidė yra sukurta dviejų, gerai žinomų moterų Aistės Kabišinskaitės ir Gelminės Glemžaitės. Aistė Kabašinskaitė yra nuomonės formuota, socialinių tinklų žvaigždė. Jos kolegė Gelminė Glemžaitė yra viena žinomiausių Lietuvos aktorių, vadinanti tiek kine, tiek teatre.

Tai nėra jų pirmoji tinklalaidė. Prieš tris metus gyvavo tinklalaidė pavadinimu „Dar tos čia“, kurioje Gelminė Glemžaitė ir Aistė Kabašinskaitė kartu su Ieva Mackevičiene kūrė bendrą turinį, žiūrovams. Tačiau, po paskutinio išleisto „Dar tos čia“ epizodo, merginos viešai paskelbė, jog nutraukia bendrą projektą ir pasuka skirtingais keliais. Po kiek laiko A. Kabašinskaitė ir G. Glemžaitė grįžo su nauju projektu „ČIA TIK TARP MŪSŲ“.

Šios tinklalaidės turinys yra labiau subalansuotas moteriškai auditorijai, bet puikiai klausosi ir vyrams. Pagrindinės temos kurias apima ši tinklalaidė yra santykiai, sveikata, psichologija bei kitos aktualios visuomeninės, kultūrinės ir socialinės temos.

Kiekvieną tinklalaidės epizodą praturtina naujas svečias. Dažnai yra kalbinami ekspertai, kurie suteikia vertingų žinių ir įžvalgų apie savo sritį. Vienas tokių svečių buvo plastinės ir rekonstrukcinės chirurgijos gydytojas, medicinos mokslų daktaras Gediminas Samulėnas. Gydytojas atvirai papasakojo apie atliekamas operacijas Turkijoje, neinvazines procedūras bei skirtingas injekcijas. Nebuvo pamiršti ir stiliaus ekspertai. Į laidą buvo pakviesta stilistė Viltė Kinderevičiūtė, kuri pasidalino savo, kaip stilistė patarimais, papasakojo koks iš tikrųjų yra tas stilisto darbas ir kaip rasti gerų drabužių, dėvėtų drabužių parduotuvėse.

Tinklalaidė yra puiki forma, kurioje galima sužinoti daug naujų dalykų apie asmeninį tobulėjimą, santykių problemų sprendimo strategijas ir dinamiką.

Kadra iš tinklalaidės „ALGIS RAMANAUSKAS“

5. ALGIS RAMANAUSKAS

Algis Ramanauskas – radijo ir televizijos laidų vedėjas, muzikantas bei Lietuvos pramogų verslo veikėjas. Jo tinklalaidę galėtumėme labiau įvardinti kaip itin informatyvių pokalbių laidą. Dažniausiai tai du neformaliai tarpusavyje kalbantys asmenys. Šios laidos YouTube epizodų trukmė nėra ilga (pilnus epizodus galima atrasti mokamose platformose).

Kiekviename epizode yra kalbinimas naujas pašnekovas. Dažniausiai pašnekovai būna ryškios asmenybės – aktoriai, politikai, komikai žurnalistai bei muzikos atlikėjai. Viename epizode Algis Ramanauskas pakalbina ir Ukrainos Rados deputatą Ihor Huz, kuris atvirai papasakoja apie padėtį Ukrainoje. Visas šis epizodas yra įrašytas rusų kalba, tad nemokantiems rusų kalbos, reiktų įsijungti subtitrus, kurie yra prieinami tiek anglų, tiek lietuvių kalba. Pokalbyje aptariama, jog Ukrainai reikia tolimesnio sąjungininkų pastiprinimo. Nevengiama temų ir apie veteranų demobilizaciją, mobilizaciją ir apie užkirtimą Rusijos informacinėms – psichologinėms operacijoms.

Kadras iš tinklalaidės „BABELIS“

4. BABELIS

Viena įdomiausių ir originaliausių tinklalaidžių „Youtube“ platformoje. Mantas Bartuševičius ir Marijonas Mikutavičius sugalvojo daryti netradicinio formato tinklalaidę „BABELIS“. Daugelis nesitikėjo tokio dueto. Vienas žinomiausių Lietuvos humoristų, vaizdo įrašų kūrėjas Mantas Bartusevičius ir dainininkas, įvairių laidų vedėjas Marijus Mikutavičius, sukūrė kelioninę tinklalaidę.

Kiekvienas epizodas yra skirtingoje vietovėje. Du vedėjai susigalvoja maršrutą, kurio metu filmuoja tinklalaidę iki kol pasieks galutinį tikslą. Žiūrovus ši tinklalaidė įtraukė nuo pat pirmo epizodo, kuris surinko netgi virš trijų šimtų tūkstančių peržiūrų „YouTube“ platformoje. Pirmąjį epizodą vedėjai pradėjo gamtos apsuptyje, miške. Vėliau sekė kelionės aplink Lietuvą, jos vietoves. Vienas įspūdingiausių epizodų šios tinklalaidės buvo, kuomet vedėjai sugalvojo automobiliu nuvažiuoti į Austriją. Šios kelionės tikslas buvo pasiekti Austrijos miestelį Halštatą. Daugelis žiūrovų ir komentaruose dalinosi, jog gamtos vaizdai, kuriuos jie ištransliuoja per kamerą, turi labai didelę pridėtinę vertę laidai.

Vienas iš svarbiausių šio projekto aspektų yra pozityvumas ir humoras. Kiekvienas tinklalaidės epizodas yra geros nuotaikos dozė. Sunku patikėti, kaip tokiomis ilgomis kelionėmis, abu vedėjai išlaiko optimistišką ir teigiamą aurą savo laidoje.

Skirtingo amžiaus vedėjai, vienas kitą išpildo. Mantas Bartuševičius, kaip jaunatviškas ir talentingas komikas padeda išlaikyti žiūrovų dėmesį. Savo istorijomis ir juokingomis pastabomis padaro laidą dinamiškesnę ir įdomesnę. Marijonas Mikutavičius papildo laidą savo sukaupta patirtimi, istorijomis ir įneša į laidą autentiškumo ir nostalgijos pojūčius.

Kadras iš tinklalaidės „Redakcija“

3. Redakcija

Ši tinklalaidė išsiskiria savo turiniu nuo kitų. Jeigu prieš tai aptarinėjom daug humoro, juoko ir charizmos turinčias tinklalaides, tai šioji yra priešingybė. Čia dažniausiai aptariamos rimtos, aktualios temos, kurios nagrinėja problemas. Taip pat vedėjai diskusijoms pasikviečia ir įvairiapusiškas asmenybes.

„Redakciją“ įkūrė tiriamosios žurnalistikos atstovai Rita Miliūtė, Gediminas Vaitiekūnas, Ignas Kinčinas ir Birutė Davidonytė. Visus šiuos asmenis gerai žinome, už jų nuopelnus tiriamojoje žurnalistikoje. Kaip patys kūrėjai „Youtube“ platformoje teigė, jog jų stiprioji sritis yra kokybiška žurnalistika ir kokybiškas turinys, kuris daro realų pokytį visuomenei. Visa tai galime ir įžvelgti tinklalaidės epizoduose.

Savo laidoje jie kalbina tokius asmenis kaip Rimvydas Valatka, Vytautas Lansbergis, Gabrielius Lansbergis ir daug kitų Lietuvai svarbių asmenybių, kurių galbūt kitose tinklalaidėse mes neišgirstam.

Savo laidoje kūrėjai viešai pakalbino Pranešėją Tomą Gailių. 2023 m. žurnalistai tyrėjai Dovydas Pancerovas ir Birutė Davidonytė išleido knygą „Pranešėjas ir Prezidentas“. Viskas prasidėjo, kai artėjant rinkimams, VSD gavo nurodymus, patikrinti informaciją apie daugybę asmenų. Šiam darbui buvo paskirtas „Pranešėjas“ – valstybės saugumo departamento pareigūnas. Šis knygos herojus ir yra kalbinamas gyvai šioje laidoje. Epizodas susilaukė daug teigiamo dėmesio ir dėkojimų Tomui Gailiui už jo ryžtingą darbą.

Didelis dėmesys yra skiriamas ir Ukrainai. „Atostogos UA“ taip yra pavadintos Ritos Miliūtės kelionės po Rusijos užpultą Ukrainą. Šiuose epizoduose Rita Miliūtė nevengia parodyti, šokiruojančių vaizdo įrašų, kuriuose vaizduojami sužeisti kariai. Taip pat yra  kalbinami Ukrainoje gyvenantys žmonės, savanoriai ir patys kariai.

Kadras iš tinklalaidės „Proto Pemza“

2. Proto Pemza

Vilius Petkauskas, Aivaras Žukauskas, Tomas Marcinkevičius ir Povilas Juodzevičius keturi kolegos, kurie sugalvojo pasakoti istorijas, kurios tikriausiai, didžiajai daliai visuomenės dar buvo negirdėtos.

Šios tinklalaidės tematika yra įvairi ir neįprasta. Čia galima rasti epizodų apie pasaulio paslaptis, brutalizaciją, istoriją, serijinius žudikus ir netgi apie NSO.

Tai yra garsiniai įrašai, be filmuotos vaizdo medžiagos. Dažniausiai epizodai trunka iki pusantros valandos. Kaip kviestiniai svečiai pas kolegas tinklalaidėje „Pralaužk Vieną Šaltą“ jie atskleidė, jog vieną laidą užtrunka sukurti apie 60 darbo valandų. Daugiausiai esame pastebėję, jog tinklalaidėse vedėjai ekspromtu reiškia savo mintis ar dalinasi jau jiems gerai žinoma informacija savo epizoduose. Šie kūrėjai prieš paleisdami naują laidą, praleidžia ilgas valandas ieškodami ir rinkdami informaciją apie tam tikrą tematiką.

Vienas populiariausių epizodų šioje tinklalaidėje yra apie serijinius žudikus Lietuvoje. Šis žanras buvo labiausiai populiarus užsienio tinklalaidėse. Vaizdo įrašai, kuriuose analizuojamos istorijos apie serijinius žudikus, jų nusikaltimus, renka milijonines peržiūras. Daugelis žmonių žiūri tokias tinklalaides dėl smalsumo ir noro suprasti, kas paskatina juos taip pasielgti. Panašu, kad Lietuvos klausytojai neatsilieka. Jiems taip pat yra įdomios istorijos apie tokias personas, ypač kai šios personos yra iš Lietuvos. Savo epizode kūrėjai pristato ir papasakoja Antano Varnelio ir Kazio Jonaičio istorijas.

Ši tinklalaidė pasižymi stipria pasakojimo struktūra. Visos istorijos yra pasakojamos nuosekliai. Pateikiama detali informacija, kuri dažnai paprastam žmogeliui nėra lengvai pasiekiama. Šios tinklalaidės epizodai įtraukia nuo pradžios iki pabaigos.

Kadras iš tinklalaidės „Vėl Tie Patys“

1. Vėl Tie Patys

Šią tinklalaidę galėtumėme įvardinti kaip pačią populiariausią ir labiausiai žiūrimą Lietuvoje. Tinklalaidė buvo sukurta prieš 4 metus, bet vis dar, taip pat išlaiko žiūrovų dėmesį. Tai gali parodyti mums renkamos peržiūros, kiekvienas epizodas surenka šimtatūkstantines peržiūras. Šiuo metu „VTP“ turi 196 epizodus savo kanale.

Taip pat „VTP“ epizodus rekomenduojama žiūrėti tik asmenims, kurie yra pilnamečiai ir turi 18 metų, dėl analizuojamų atvirų temų ir vartojamų keiksmažodžių.

Daugeliui klausytojų, ši tinklalaidė paliko įspūdi dėl skaitomų klausytojų laiškų. Tokiu būdų klausytojas gali pasijausti svarbia tinklalaidės dalimi, o ne tik pasyviu klausytojų. Tai padeda kurti bendruomenę, stiprinti ryšį. Dažniausiai klausytojai laiškus siųsdavo pagal vedėjų prašymus. Kiekvieną kartą, sugalvoję naują, įdomią temą, vedėjai paprašydavo ir klausytojų atsiųsti laiškų, kurie padėda išlaikyti turtingą turinį. Klausytojų atsiųstos istorijos dažnai būna ekstravagantiškos ir šokiruojančios. Žmonės nebijo atvirai papasakoti apie savo asmeninį gyvenimą ir giliausias savo paslaptis.

Temos šioje tinklalaidėje būna dažniausiai pagal savaitės įvykius. Labiausiai įdomiausi įvykiai arba tie, kurie susilaukė didelio dėmesio, bus aptariami ir tinklalaidėje. Dažnai epizodo pradžioje vedėjai aptaria savo įspūdžius, kiekvienas iš jų papasakojo ką nuveikė per dienas nuo paskutinio išleisto epizodo.

Dažnai yra kuriami įvairiausi žaidimai, paįvairinti tinklalaidės turiniui. Sugalvojama paklausinėti hipotetinių klausimų, „GeoGuessr“ ir įvairaus pobūdžio tęstinei žaidimai pagal tematikas. Tinklalaidę veda Mantas Katleris, Mantas Stonkus ir Rolandas Mackevičius.

Kviečiame susipažinti ir su naujienų portalo KaunoŽinios.lt kuriama kino tinklalaide Kinomanija.lt pasiekiančia žiūrovus YouTube platformoje:

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: