Plačioje ir turiningoje komiksų istorijoje gausu ne tik sėkmingų komiksų kino ekranizacijų, bet ir atvejų, kuomet komiksai virsta itin vykusiais televizijos ar interneto gigantų kuriamais serialais. Superherojai dažnai siejami su tam tikrų miestų, šalių ar net planetos saugojimu ir gynyba, tačiau ne visi jie apsiriboja tik blogiečių tramdymu ar drausminimu. 

10. „Doom Patrol‘‘

„Doom Patrol“ serialas pradėtas kurti amerikiečių režisierių Arnold Drake, Bob Haney, Bruno Premiani 2019-ais. Pirmąjį sezoną kūrę DC Comics . Po pirmojo sėkmingo sezono – prie antrojo prisijungė ir HBO – tai didelė sėkmė tokiam pakankamai diversiškam serialui. Serialo ašį sudaro penki pagrindiniai herojai: Klifas Stylas – lenktyninio automobilio vairuotojas, kuris po avarijos yra įkalintass robote kūne. Jį kankina ne tik tai, kad nebeturi savo fizinio kūno, bet ir tai, kad prarado dukrą ir žmoną, kurių, greičiausiai, nepavyks susigrąžinti. Antrasis herojus, kuris gyvena drauge – Laris Trainoras – gėjus pilotas, kuris turėjo žmoną, bet slėpė nuo jos savo tikruosius troškimus, po aviakastrofos priverstas gyventi nuolatiniuose tvarsčiuose. Šis personažas nuolat kovoja su savo vidiniais demonais ir, regis, ši kova begalinė.

Nemažiau įdomi serialo herojė – Džeinė, kuri savyje slepia 64 skirtingas asmenybes. Kiekviena asmenybė turi savo super galią ir tai, toli gražu, nepadeda Džeinei gyventi taip, kaip, galbūt, norėtų kiekviena ar viena iš jos viduje esančių asmenybių, jai sunku valdytis, skirtingos vidinės asmenybės nuolat kelia problemų tiek jai, tiek ir aplinkiniams. Dar viena svarbi figūra yra Rita, buvus kino filmų žvaigždė, kuri susijaudinus tiesiog ištirpsta į neaiškios kilmės masę. Tiesa, atrodo, kad ji su savo (ne)galia yra labiausiai susitaikiusi, nors ir jai pasitaiko įvairių keblių situacijų, bet dažnu atveju ji išlaiko sveiką protą ir suburia komandą į vieną kumštį.

Paskutinysis superherojus – Kyborgas, jis tiek savo vidumi, tiek išore panašiausias į ,,normalų‘‘, stabilų žmogų, tačiau jo viduje taip pat nuolat kyla vidiniai konfliktai – jis visais būdais stengiasi išlaikyti savo žmogiškąją pusę, nors kartais tą padaryti itin sunku. Visi penki superherojai yra ypatingi savo galiomis, bet išskirtiniai tuo – kad niekur negali pritapti. Negalėjimas pritapti prie kitų ir tampa pagrindine jų tarpusavio jėga ir jungtimi.

Svarbu pastebėti, kad šiame seriale neišvysite visiems įprastų superherojų rolių – čia viskas vyksta kiek kitaip. Tai kartu ir labai džiugina, nes prie superherojų, kuriems viskas klojasi puikiai esame pripratę, bet dažnai nepagalvojame, kad yra ir kita pusė – negali būti visi vienodai tobuli ir idealūs – egzistuoja ir mišraus tipažo herojai, kurie ne tik, kad nėra prastesni, bet dažnai ir lenkia mūsų pamėgtus superherojus dėl jų vienodumo ar nuspėjamumo.

9. „Legion”
Legion Season 1
,,Emmy“ ir „Auksinį gaublį“ pelniusių režisierių Noah Hawley ir John Cameron darbas sukurtas pagal Amerikoje populiarų „Marvel“ su Iksmenų visata siejamą komiksą. Įvykių sūkurio centre – antgamtinių galių turintis vaikinas Deividas.

Deividas Haleris (akt. Danas Stevensas) jaunas vaikinas, turintis antgamtinių galių, tačiau nesugebantis jų kontroliuoti. Jis yra vienas iš mutantų, kuriuos dažnai galima sutikti Iksmenų komiksuose, filmuose ar serialuose, palikuonių.  Vaikystėje herojui buvo diagnozuota šizofrenija, didžiąją savo gyvenimo dalį vaikinas praleido psichiatrijos ligoninėse. Būdamas trisdešimties, savo dienas jis leidžia įprastu rėžimu: pusryčiai, vaistai, pietūs, vaistai, vakarienė, vaistai, miegas. Viskas apvirsta aukštyn kojomis, kai Deividas susižavi paciente Sid (akt. Rachel Keller).

Nors pagrindinis herojus Deividas, ir kai kurie antraeiliai veikėjai yra pasiskolinti iš komiksų, pats serialas nebando prikaustyti žiūrovų prie ekranų vien dėl to, kad ateityje jie tikėsis pamatyti iš komiksų jau pažįstamus veikėjus. Būtent todėl pirmosios serialo serijos visą dėmesį skiria perteikimui to, kas yra įmanoma ,,Legiono“ pasaulyje, ir kuo ypatingas Deividas bei jo įgimtos galios.

Vaidinti pagrindinį herojų seriale, kuriame daug minčių šuolių, kur realybė persipina su sąmone, pasąmone ir prisiminimais yra begalo sunku. Režisierius Noah Hawley, norėdamas padėti aktoriui Danui Setvensui įsijausti į išskirtinę Hallerio proto būklę, sukūrė specialų garso takelį, sudarytą net iš 160 skirtingų dainų. Apskritai, visame seriale galima išgirsti itin paltų muzikos žanrų spektrą, nuo ramių, ausis glostančių garsų, iki roko grupės ,, Pink Floyd“ dainų. Visai neatsitiktinai seriale buvo pasirinktas ir pagrindinio herojaus mylimosios vardas ,,Sid“. Serialo kūrėjai šio vardo kilmę sieja būtent su grupės ,,Pink Floyd“ įkūrėju Sydu Barrettu. Serialas pripažintas kaip „drąsus, protingas ir vizualiai prikaustantis“. Siužetas įtraukia nuo pat pirmųjų minučių, kraują stingdantis veiksmas, garsai ir neaprėpiami vaizdai padeda įsijausti į serialo dvasią, o pasibaigus kiekvienai serijai nenoromis trumpam stabteli ir apmąstai, ką katik pamatei.

8. „Powers“

powers

„Galios“ („Powers“) yra kiek kitoks nei kiti įprastiniai serialai apie super herojus. Antgamtinių galių turintys serialo herojai yra neįprasta elitinių žmonių grupė, kurie miestui ir jo žmonėms padaro daugiau žalos nei atneša jam naudos. Jie tikrai nėra nuoširdūs herojai, kurie nuolatos gelbsti žmonių gyvybes ir tai yra jų pašaukimas. Brian Micheal Bendis ir Michael Avon Oeming‘s buvo žmonės, kurie paleido šiuos komiksus į platųjį pasaulį. Komiksų knygelės „Galios“ adaptacija buvo kūrimo procese jau daugiau nei dešimt metų. Pirmoji svarsčiusi galimybę paleisti šios komiksų knygelės istoriją jau 2001 metais į televizijos ekranus buvo „Sony Pictures“. Prabėgus dešimtmečiui „Sony“ kartu su „FX“ susibūrė tam, kad paleistų įžanginę serialo dalį. Tačiau pirma šio serialo versija taip ir nepasiekė televizijos žiūrovų, bet 2014 metų kovo mėnesį kompanija „Sony“ paskelbė, kad naujoji serialo „Powers“ versija debiutuos „PlayStation“ platformos tinkle.

Visi tie metai kūrimosi procese nukalė galutinį serialo produktą, kuris gana stipriai skiriasi nuo originalaus komiksų varianto. Pagrindinė vizija išlieka ta pati, pasakojama istorija apie policininkus dirbančius super herojų pilname pasaulyje, bet visas veiksmas persikelia iš Čikagos į Los Andželą. Vietoj to, kad atskirai pasakotų kiekvieno super herojaus istoriją, skirtingai nei komiksuose jie viską suburią į vieną pasakojimą, kuris lyg ir būtų panašus į pirminį komiksų scenarijų, bet televizijos serialo eigoje viskas išsirutulioja ne taip, kaip komiksų skaitytojai galėtų tikėtis.

Visas serialo veiksmas sukasi apie pagrindinį veikėją Christian Walker (Sharlto Copley).  Buvęs super herojus, kuris prarado savo super galias ir tapo L.A.P.D Powers divizijos detektyvu. Daugelis serialo personažų buvo gerokai pakeisti lyginant juos su komikso knygelių personažais, o ypač  moterys. Christiano nauja partnerė Deena Pilgrim (Susan Heyward) yra kombinacija iš dviejų komikse buvusių jo partnerių. Seriale Christiano partnerei buvo įskiepytas Deenos požiūris, o išvaizda ir jos visa gyvenimo istorija buvo paimta iš kitos jo partnerės komikse Enki Sunrise.

Visiem planuojantiems žiūrėti šį serialą, siūlytume nesusidaryti pirminės nuomonės apie serialą tik iš pirmosios įžanginės serijos. Serialo kokybė ryškiai patobulėja, kai svarbesnės detalės būna atskleistos ir taip serialo veiksmas įgauna pagreitį.

7. „Swamp Thing“

swamp-thing-season-2

Serialas „Pelkių žmogus“ per trumpą laiko tarpą sugebėjo palikti pastebimą pėdsaką kino pasaulyje. Jei mėgstate serialus, kurie apima daugiau nei vieną žanrą, šis serialas yra vertas dėmesio. Pirmąsias dvi serijas surežisavęs režisierius Len Wiseman yra pasižymėjęs filmuose: „Underworld“ serijos (siaubo filmas), „Live Free or Die Hard“ (veiksmo trilerlis), „Total Recall“ (mokslinės fantastikos). Šio režisieriaus kūryba yra puikiai perteikiama „Pelkių žmogus“ serijose, režisierius pritaikė siaubo, veiksmo bei fantastinio mokslo elementus, kuriais yra paremtos gegužės gale debiutavusios serijos.

Serialui yra numatytos 10 serijų, iš kurių 8 jau pasirodė gyvajame eteryje. Pirmosios dvi serijos  „Pilot“ ir „Worlds Apart“ kaip anksčiau minima yra režisuotos Len Wiseman. Šiose serijose yra susipažinama su pagrindiniais aktoriais Abby (aktorė Crystal Reed), Alec Holland (aktorius Derek Mears),  Matt Cable (aktorius Henderson Wade) ir kt. Serialas prasideda scena, kurioje trys vyrai bando atsikratyti neaiškiais dėklais, tačiau būna užpuolami iš pelkės plūstančios būtybės. Du vyrai žūva, tačiau likęs išsigelbėjėlis perneša paslaptingą virusą, kuris ima sklisti per visą Luizianos valstiją. Tuomet pasirodo pagrindinė veikėja daktarė Abby, kuri vėliau padedama policinko Mattew bei Alec, kurie imasi tirti šį nežinomą, bet mirtinai pavojingą virusą. Tarp pirmosios serijos pabaigos bei antrosios serijos, Alec būna nužudomas nežinomo užpuoliko bei pasiglemžiamas pelkės. Šioje scenoje išvystame itin grafišką pabaisą, kuri išgąsdina Abby. Antrame epizode tiriantieji virusą, susipažysta su tikrąja jo kilme bei dėl kokios priežasties jis buvo išplatintas į pelkę.

Negalime nepaminėti garsiojo „Pelkių Žmogaus“ kostiumo, kuris sulaukė daug pagyrimų. Pasak akotriaus Derek Mears, visi dirbę kūrybinėje filmo pusėje padirbėjo išties iš peties. Aktorius kartojo, jog šis kostiumas buvo lyg „Kadilakas“ visų kostiumų, kuriuos akotriui yra tekę vilkėti. Filmo kūrybinė grupė pasistengė, jog žiūrovams šis kino produktas iš kūrybinės pusės atrodytų aukščiausios klasės.

Serialas yra nominuotas apdovanojimams „Saturn Awards“, už labiausiai žiūrimą super herojinį serialą. Filmo kūrėjai įdėjo nemažai pastangų, skirdami dėmesį mažiausioms detalėms. Stulbinami vaizdo efektai, puiki vaidyba bei įdomi istorija yra priežastys, dėl kurių verta įsitraukti į šią, komiksams prilygstančią siaubo bei veiksmo kupiną detektyvinę dramą.

6. „Jessica Jones” 

Pigų viskį nuolat gerianti ir neįtikėtinų galių turinti mergina vardu Džesika, tvirtai prikaustė žiūrovus prie ekranų. Šis serialas yra vienas iš penkerių super herojinių serialų, kuriuos „Marvel“ kompanija sukurė populiariajam „Netflix“. Serialas „Džesika Džouns“ kartu su dar trejais super herojiniais „Marvel“ kūrybos serialais „Daredevil“, „Luke Cage“ ir „Iron Fist“ galiausiai susijungė į vieną bendrą super herojų šou pavadinimu „The Defenders“. Sujungę jėgas visi šie herojai kovoja prieš nusikalstamumą Niujorke. Visgi serialas „Džesika Džouns“ yra kiek kitoks nei kiti. Melissa Rosenberg – žmogus labiausiai prisidėjęs prie šio serialo kūrimo ir išleidimo. Savo stiliaus dalelę į serialą įkūnijusi prodiuserė padarė jį dar įdomesniu. Serialas nėra įprastas super herojinis serialas, kuriame miestai būna griaunami su neįtikėtinais specialiaisiais efektais ir serialo herojus stengiasi jį išgelbėti. „Marvel“ šį kartą stengiasi keliauti kitu keliu ir skiria dėmesį žmogaus išgyvenimams.

Seriale gausu keiksmų, narkotikų, sekso ir trikdančių vaizdų, tad nesunku suprasti kad šis serialas skirtas jau vyresniems žiūrovams. Girdėdami kaip serialo herojai nuolatos keikiasi ir stebėdami kaip jie žvėriškai mylisi, serialo autoriai leidžia mums suprasti, kad šiame seriale gali nutikti bet kas. Žmonės gali mirti, herojai gali atsigręžti vienas prieš kitą ar net gi piktadariai gali parodyti savo jautriąsias puses. Nieko nėra neįmanoma ir tai stipriai kelia serialo įtampą ir dramą.

Džesika ryškiai skiriasi nuo kitų super herojų. Visų pamėgtas geležinis žmogus Tony Stark, kuris pats mano esąs neįtikėtinas kietuolis turintis didelių problemų, bet tuo pačiu metu yra ir milijonierius, toli gražu neprilygsta šio serialo žvaigždei. Džesika  tikrųjų yra kietuolė su didelėmis problemomis. Ji turi visiškai niekam tikusį butą, visa laiką gerią pigiausią viskį, beveik kasdien rengiasi tais pačiais rūbais, bet vis tiek sugeba išdidžiai atlikti savo darbą. Ši gyvenimo užgrūdinta persona priverčia mus žiūrėti toliau ir sužinoti apie ją dar daugiau.

Šis serialas sukurtas ant tvirto pagrindo. Rašytojas Brian Michael Bendis kartu su dailininku Michael Gaydos sukūrė „Džesika Džouns“ komiksus jau 2001 metais ir taip padėjo pamatus šiam populiariam serialui. Komiksų knygelių leidinys, kuriame žvaigždė yra Džesika Džouns, vadinasi „Allias“. Šios herojės istorija nėra įprasta. Vos tik gimus ji buvo vardu Džesika Campbell, o ne Džesika Džouns. Džesika įgavo super galių, kai ji su savo šeima pateko į tragišką avariją su kariuomenės automobiliu, kuris tuo metu vežė radioaktyvius chemikalus. Džesika buvo vienintelė, kuri išgyveno tragišką avariją. Po kelerių mėnesių pragulėjus komoje, Džesika buvo įvaikinta Jones šeimos. Taip ji ir įgavo kitą pavardę. Neilgai trukus ji suprato, kad chemikalai jai suteikė neįprastų galių.

Kaip pasakoja komiksas, Džesika Džouns mokėsi toje pačioje mokykloje kaip ir vienas iš ryškiausių super herojų Peteris Parkeris (žmogus – voras). Mokydamasi ji netgi buvo įsižiūrėjusi į Parkerį tuo metu kai jie buvo klasės draugai. Tačiau Peteris manė, kad juos sieja glaudus ryšys tik todėl, kad jie abu tragiškomis aplinkybėmis neteko tėvų. Poto kai Peteris Parkeris tapo žmogumi – voru ir išgelbėjo mokyklą nuo piktadario (nors Jessica ir nežinojo, kad tai buvo Peterio darbas) ji nusprendė panaudoti savo super galias kilniems tikslams. Jos super herojės slapyvardis buvo Jewel. Ketverius metus ji kovojo su įvairiais miesto nusikaltėliais Peterio Parkerio šešėlyje. Visi laikraščiai rašydavo tik apie žmogų – vorą ir mūsų serialo žvaigždė likdavo nuošalyje. Tyli Jewel super herojės karjera užsibaigė, kai ji susidūrė su piktadariu Purple Man (Killgrave), kuris sugeba žmones priversti daryti viską ko jis pageidauja. Aštuonerius ilgus mėnesius ji buvo užvaldyta šio piktadario ir tik po to, kai ji buvo priversta kovoti su savo kolegomis, ji buvo įveikta ir paniro į antrąją komą. Atsibudus po komos ji jau nebebuvo valdoma piktadario ir pagaliau galėjo daryti ko tai nori pati. Pamačiusi, kad per aštuonerius mėnesius miestas jos nepasigedo ji nusprendė negrįžti į super herojės kelią ir tapo privačia detektyve. Ir štai tada, po tokio gana spalvingo gyvenimo etapo, mes atsiduriame seriale „Džesika Džouns“.

5.Preacher“

preacher 4

Geriantis, rūkantis, barus lankantis pamokslininkas su neaiškia praeitimi, airių kilmės vampyras-alkoholikas ir moteris, kuri gali duoti į kaulus bet kam, kas pasitaiko jos kelyje, neleis liūdėti serialo žiūrovams. Neįprastas personažų trio susibūręs mažame Teksaso miestelyje žada nuotykius viso serialo metu.

Vien jau tokių personažų susidūrimas sukurtų neįtikėtiną šou, bet „Pamokslininkas“ ties tuo tikrai nesibaigia. Antgamtinės galios, paslaptys ir nepaprastas žiaurumas susijungia į vieną vietą, taip sukurdami tokį serialą, kokio televizija jau seniai neregėjo. Tinkamai atrinkti aktoriai ir puikiai suvaidinti personažai svariai prisideda prie šio serialo įgyvendinimo. Tačiau viso šio serialo nebūtų buvę be kelių svarbiausių žmonių.

Komikų duetas Seth Rogen ir Evan Goldberg, kurie išleido tokius filmus kaip „Kietakiaušiai“ („Superbad“) ir „Kaimynai“ („Neighbors“) į didžiuosius ekranus yra šio AMC serialo „Pamokslininkas“ prodiuseriai. Tačiau serialo idėja jiems kilo iš jau gerokai ankščiau atsiradusio komikso. Minėtajam komikų duetui prireikė net septynerių metų, kad kažkas pagaliau rimtai pažiūrėtų į idėją išleisti šį serialą.

Serialo personažai tikrai neeiliniai. Pagrindinis veikėjas ir serialo žvaigždė yra Jesse Custer (Dominic Cooper). Pamokslininkas su pašėlusia praeitimi, turintis neeilinius kovotojo sugebėjimus, jaučiantis prievolę ištesėti mirusiam tėvui duotą pažadą, grįžta į kaitrųjį Teksaso miestelį. Jam sunkiai sekasi būti miestelio pamokslininku. Praradęs tikėjimą jis mano, kad Dievas paliko Rojų ir apleido savo pareigas. Tačiau viskas pasikeičia kuomet neaiškus objektas aplanko jį ir suteikia jam neįprastų galių.

Visus pamokslininko įvykius seka ir niekur toli nuo jo neatsitraukia jo buvusi mergina Tulip (Ruth Negga). Iššūkiu nebijanti, stipri mergina vis „netyčia“ sutinka jį mažame miestelyje ir primena jam apie jo praeities šešėlius. Tulip turi savo planų ir tam jai reikia pamokslininko pagalbos. Būtent todėl ji stengiasi sugrąžinti jį į nuodėmingąjį kelią. Trečiasis bet ne ką prastesnis smagiojo trio personažas yra vampyras-alkoholikas Cassidy (Josseph Gilgun). Bėgdamas nuo jį persekiotojų jis netyčia atsiduria mažame Teksaso kaimelyje apie kurį ir pats nieko nežino. Kaip nebūtų keista, pirmiausia jis apsilanko bare, kuriame ir susipažįsta su pagrindiniu serialo veikėju pamokslininku. Susirinkus šiems veikėjams į vieną miestelį veiksmas įgauna pagreitį…

4. „The Umbrella Academy“

The Umbrella Academy

Fantastinis „Netflix“ serialas „Skėčio akademija“ aprėpia daugelio mėgstamas temas, tačiau suteikia ir naują žvilgsnį į kitą superherojų gyvenimo pusę, parodo sudėtingus santykius ir problemas, užklumpančias dėl nepaprastų gebėjimų.

Serialas prasideda žvilgsniu į praeitį – į 1989-uosius, kai 43 moterys, įvairiuose pasaulio kampeliuose, pagimdė vaikus, nors dienai prasidėjus, nei viena jų nebuvo nėščia. Sudomintas tokio reto ir mistinio reiškinio ekscentriškas milijonierius seras Redžinaldas Hargreivas (akt. Colm Feore), surado ir įsivaikino septynis tokius vaikus. Jau pirmosiomis serialo minutėmis tampa aišku, kad visi šie vaikai turi tam tikrų ypatingų sugebėjimų bei galių. Vaikystėje jie vykdė įvairias misijas ir kovojo su blogiu bei tapo žinomi visame pasaulyje, tačiau suaugus – jų keliai išsiskyrė ir jie visi paliko akademiją, kurią ilgą laiką vadino namais.

Savo suaugusiųjų gyvenimą kiekvienas jų kūrė skirtingai: Vania (akt. Ellen Page) tapo atsiskyrėle smuikininke, kuri išleido knygą apie gyvenimą akademijoje, taip sugadindama savo santykius su broliais ir seserimi. Liuteris (akt. Tom Hopper) – tapo astronautu, kurį tėvas išsiuntė į misiją, į mėnulį, keturiems metams. Alison(akt. Emmy Raver-Lampman) gyvenimas tapo žurnalų viršelių istorijomis, kai ji atrado kiną ir ėmė vaidinti. Diegas (David Castañeda) ėmė slapta padėti policijai ir spręsti nusikaltimus, o Klausas (akt. Robert Sheehan) tapo priklausomu nuo narkotikų ir alkoholio. Numeris penki (akt. Aidan Gallagher) dar vaikystėje, nepaisant tėvo draudimų pabėgo į ateitį, o Benas (akt. Justin H. Min ) yra miręs ir tik kaip vaiduoklis kartais pasirodo Klausui,siekdamas jam padėti.

Tėvo laidotuvės sukviečia visus brolius ir seseris į akademiją, tačiau nei vienas jų neparodo noro likti ilgiau.Viskas pasikeičia staiga, iš ateities grįžus numeriui 5, kuris pabėgo iš akademijos prieš dešimtmečius ir grįžta vis dar vaiko kūne, nepaisant to, teigia, kad jam 58-eri ir po 8-ių dienų įvyks apokalipsė. Ne visi iškart sutinka dirbti kartu, siekiant išvengti pasaulio pabaigos: po metų praleistų atskirai, kiekvienas vis dar turi savų priežaščių pykčiui laikyti.

Serialo veikslas vyksta keliose terpėse: ir dabartyje, ir praeityje. Dabar veikėjai stengiasi sustabdyti artėjančią pabaigą, bet bando spręsti ir kasdienes, gyvenimiškas problemas. Vania stengiasi užmegzti artimesnius santykius su vienu iš savo mokinių – Leonardu,(akt. John Magaro) kuris istorijai progresuojant, paaiškėja, nėra tuo, kuo apsimeta. Liuteris stengiasi suvienyti visus brolius ir seseris ir tapti lyderiu, bei bando nuslopinti savo jausmus Alison, kuri stengiasi susidoroti su dukros ilgesiu ir viešai aptarinėjama griūvančia santuoka. Klausas bando atsisakyti priklausomybių ir susigyventi su matomu mirusio brolio Beno vaiduokliu. Diegas stengiasi padėti policijai saugoti žmones ir slapta tiria nusikaltimus, kurie pražudys jo gerą draugę ir buvusią merginą. O numeris 5, ne tik stengiasi daryti viską, kad išvengti apokalipsės, bet ir bando susigyventi su metais, praleistais ateityje ir pasaulio pabaigos vizijomis. Šeimos svarba, sudėtingi brolių ir seserų santykiai , abejingas tėvų požiūris, pykčio ir pagiežos laikymas – tai tik keletas iš pagrindių temų gvildenamų šiame seriale. Kiekvienas veikėjas atrodo įvairiapusis, daugialypis ir nėra pavaizduojamas kaip vien tik geras ,ar blogas, mes – žiūrovai, galime pamatyti jų elgesio priežastis ir pasėkmes, stebėti veikėjų progresą.

3. „Punisher”

„Marvel“ komiksais paremtą serialą, kuris startavo „Netflix“platformoje rašė ir prodiusavo britas Steve Lightfoot, žinomas kaip serialų „Hanibalas“ („Hannibal“) ir „Narkotikų prekeiviai“ („Narcos“) scenarijų autorius. Steve Lightfoot pripažino, jog rašyti scenarijų apie antiherojų su nusikalstama praeitimi, bet pateisinamais motyvais buvo be galo įdomu.

Nors serialas turėjo išeiti anksčiau nei buvo planuota, tačiau kūrėjų sprendimu anonsas buvo atšauktas dėl tuo metu Las Vegase įvykusio susišaudymo. Tragedijos metu žuvo 58 žmonės ir 851 buvo sužeisti. Serialo „Baudėjas“ išleidimo data buvo atidėta, nes komiksų istorijoje yra nemažai šaunamųjų ginklų, smurto, kraujo.

Talentingas amerikiečių aktorius Jon Bernthal, kuris daugeliui pažįstamas iš „AMC“ televizijos pasididžiavimo – „Vaikštantys numirėliai“ (angl. The Walking Dead“), atliko pagrindinį internetinio televizijos serialo vaidmenį – Frank Castle. Šis personažas, dar kitaip vadinamas kaip „Baudėjas“ – tai išgalvotas veikėjas, kuris nors ir skiriasi nuo kitų herojų tuo, jog neturi antgamtinių galių ir apsiausto, tačiau pritraukia žiūrovus prie kino ekranų realistiškais kaskadiniais triukais, muštynių elementais ir šaudymo technikomis, kurias ištobulino tarnaudamas Amerikos kariuomenėje. Kaip pats Jon Bernthal atsiliepė apie įkūnytą veikėją: „Tai įsiutęs tėvas, vyras ir kareivis, kuris gyvena neįtikėtiname tamsos, praradimų ir kankinimų pasaulyje“. Viename interviu aktorius net prisipažino, jog jaučia didelę atsakomybę už šį personažą, nes žino, kokia iš tiesų komiksų gerbėjų auditorija yra reikli ir kaip aukštai „Marvel“ studija yra iškėlusi savo produkcijos kartelę. Seriale „Drąsiaširdis“ (angl. „Daredevil“) Frank Castle susilaukęs didelių žiūrovų simpatijų gavo ypatingo dėmesio antrajame sezono siužete, tačiau to nepakako ir jau kitais metagavome istoriją pasakojančią komiksų antiherojaus priešistorę ir motyvus.

Veiksmas filmuotas Niujorko ir Bruklino gyvenamuosiuose kvartaluose. Filmavimo stilius primena daugelį „Marvel“ filmų braižą. Seriale kinematografų ir vaizdo montuotojų pademonstruoti sugebėjimai tikrai verti pagarbos. Serialas taip pat prilietė jautrią temą: atšiauriausiuose karo vietose kovojusių ir į gimtinę po tarnybos sugrįžusių kariškių psichologiją. „Baudėjas“ atskleidžia, jog ne visiems kareiviams yra lengva atprasti nuo disciplinos, fizinio krūvio ir integruotis į visuomenę. Dėl šių priežasčių jiems sutrinka miegas, sumažėja motyvacija, atsiranda nuotaikos svyravimai, agresija.

2. The Watchmen

Serialo kūrėjai nusprendė veiksmą vystyti toje pačioje realybėje ir po tų pačių įvykių, kurie vyko originaliuose komiksuose prieš kiek daugiau nei tris dešimtmečius. Tiesa, įvedami ir nauji herojai, kuriuos kūrėjai nusprendė pasitelkti tam, kad istorija būtų tęsiama, o ne tiesiog perkuriama. Nemirštanti superherojų klasika gerbėjų nenuvils ir šįkart – šiame seriale yra viskas, ko reikia puikiai komikso ekranizacijai: genialus blogiukas, pasigėrėjimą keliantys superherojai ir prikaustantis siužetas.

1. The Boys

Kupinas juodojo humoro, šis serialas pristato visai kitokius superherojus ir jų prižiūrimą pasaulį. Tiesa, šiuose galima įžvelgti tokių gerai žinomų didvyrių kaip Kapitono Amerikos ar Akvameno atitikmenis. Vaizduojamas pasaulis, kuriame nuo blogiečių turintys saugoti superherojai patys tampa tais, nuo kurių turi ginti. Pabrėžiama ir monopolijų problema, kuriami velniškai tikroviškai atrodantys nusikaltimai ir jų kaltininkai, todėl serialas aktualus ne tik iš komiksų puslapių nužengusių supeherojų tematika. „The Boys“ – puikus pasirinkimas tiems, kurie pavargo matyti pasaulį nuolat gelbstinčius didvyrius, kurie netikėtų atsitiktinumų dėka įgijo nežemiškų galių. Tai atsvara įsigalėjusiam superherojų atvaizdui, ir juodojo humoro prisodrintas serialas sužavės ir tuos, kurie nėra užkietėję komiksų pasaulio fanatikai.

Taip pat skaitykite: TOP 10 kompanijos DC Betmeno filmų

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: