„Netflix“, tapo svarbia televizijos ir kino pasaulio lydere, kuriančia įvairų turinį. Pastaraisiais metais „Netflix“ išleido keletą serialų, kurie tapo itin populiarūs ir sukėlė didelį šurmulį internete. Šie serialai buvo giriami dėl neįtikėtinų siužetų, nepamirštamų personažų ir itin aukštos produkcijos kokybės, todėl susilaukė ištikimų gerbėjų.

„Netflix“ turi daugybę serialų, tačiau tik keli iš jų tampa tikrai populiarios. Geriausi iš jų, tokie kaip Keistesni dalykai ar Trečiadienė, sukėlė daug emocijų ir ginčų internete. Šie serialai apima skirtingus žanrus, pavyzdžiui, fantastiką, dramą ar siaubo žanrą.

10. 13 Priežasčių, Kodėl (13 Reasons Why, 2017 – 2020)

Praėjus savaitei po pagrindinės herojės mirties, slapta Haną mylėjęs jos bendraklasis Klėjus (akt. Dylan Minnette), grįžęs po pamokų, randa keistą siuntinį, paliktą prie jo namų – 13 audiokasečių. Jose mergina pasakoja savo istoriją, 13 priežasčių, privedusių ją prie drastiško sprendimo. Kiekvienoje kasetėje mergina įvardija, koks įvykis ar žmogus ją paskatino tam ryžtis. Hana atskleidžia, kad kasetes gavo žmonės, apie kuriuos ji kalba, kitaip tariant tie, kurie vienaip ar kitaip buvo merginos mirties priežastimis. Tai reiškia, kad Klėjus, buvo viena jų.

Serialo veiksmas vyksta dvejose laiko terpėse – dabartyje, kuri sukasi aplink Klėjų, ir praeityje, kuri audiokasetėse pasakojama Hanos lūpomis. Seriale aptariamos ne tik priežastys, kodėl mergina taip pasielgė, tačiau ir platesnis vaizdas – kaip tėvai bando susidoroti su vaiko netektimi, kokių priemonių imasi mokykla, kaip į situaciją reaguoja bendraklasiai, artimieji, draugai. Serialas tampa vis labiau dramatiškas, įtraukiantis ir įtemptas su kiekviena serija, pilnas netikėtų vingių, kurių nesinori atskleisti, tad geriausia – patiems pažiūrėti ir įvertinti.

Šis amerikiečių „Netflix“ serialas, sukurtas pagal to paties pavadinimo Jay Asherio romaną, sulaukė didžiulės sėkmės. Kai buvo parodytas pirmą kartą, per tris dienas jį pamatė 6,08 mln. JAV žiūrovų. Paauglių psichinės sveikatos vaizdavimas sukėlė pasipiktinimą ir padidino socialines diskusijas apie serialą.

9. Valdovės Gambitas (The Queen’s Gambit, 2020)

2020-aisiais pasirodęs serialas pasakoja mums apie jaunos šachmatininkės gyvenimą, kuri išsiskyrė savo nepaprastais gebėjimais vyrų valdomame pasaulyje.

Veiksmas vyksta praeito amžiaus septintajame dešimtmetyje Jungtinėse Amerikos Valstijose. Būtent šiuo metu prasidėjo įvairūs žmogaus ir civilinių teisių judėjimai, tarp kurių ir feminizmas. Vis dėlto moterys dar nėra emancipuotos ir vyrauja nuomonė, kad jų pagrindinė paskirtis – prižiūrėti namus ir būti gražioms, o visa kita paliekama vyrams. Talentingos ir protingos jos įkalinamos auksiniuose savo vyrų narveliuose, negalėdamos ištrūkti.

Tokioje situacijoje pasirodo šachmatų sporte kylanti žvaigždė Elizabeth Harmon (Anya Taylor-Joy). Jos gyvenimo istorija – dramatiška, nes būdama devynerių patenka į mergaičių globos namus, kurių prižiūrėtojai pripratina mergaitę prie raminamųjų vaistų. Šeštojo dešimtmečio pabaigoje tai dar nėra uždrausta vaikų auklėjime. Elizabeth rūsyje su globos namų valytoju išmoksta, kaip eina šachmatų figūrėlės, o galiausiai aplošia ir patį mokytoją. Netrukus netgi vietinės mokyklos šachmatų klubas jai tampa per menku iššūkiu. Sulaukusi penkiolikos Elizabeth patenka į naujų globėjų namus ir jai atsiveria nauji keliai šachmatų sporte, kurie, lydimi priklausomybių nuo vaistų ir alkoholio, pabaigoje nuveda net į tolimąją Sovietų Sąjungą.

Nepaisant neįprastos temos, žiūrovus sužavėjo seriale vaizduojamas šachmatų vunderkindės Betės Harmon kelias nuo našlaitės iki didžiosios šachmatų meistrės. Valdovės Gambitas buvo ne tik šachmatų žaidimas, bet ir superherojiška istorija apie triumfą ir atkaklumą. Pasibaigus pirmajam sezonui daugelis gerbėjų norėjo tęsinio, tačiau antrasis sezonas taip ir nebuvo sukurtas.

8.Tu (You, 2018 – 2024)

„Netflix“ serialas „You“ iš pirmo žvilgsnio vaizduoja įmanoma ir ganėtinai įprastą gyvenimišką situaciją, kuomet susižavima asmenimi, atsiranda domėjimąsis juo… Tačiau kada reikėtų sustoti ir susimąstyti? Kada prieinama kraštutinė riba pavydo bei kontrolės santykiuose?

2018 metų rudenį ekranuose pasirodęs serialas – prodiuserių ir kino režisierių Greg Berlandi ir Sera Gamble sukurtas psichologinis trileris, paremtas 2014 metais išleistu Caroline Kepnes romanu. „Netflix“ platformoje serialas susilaukė daugiau nei 43 milijonų peržiūrų. Tiesa, serialo plėtojimo pradžia nebuvo lengva – dar 2015 metais, kuomet buvo paskelbta, kad režisieriai kurs serialą pagal C. Kepnes knygą, šis buvo bandytas pristatyti „Netflix“ platformai, tačiau du kartus atmestas. G. Berlandi „Entertainment Weekly“ interviu metu pasakojo, jog serialas „Netflix“ atstovams iš pradžių atrodė kaip „besaikis šou“. Taigi, pradžioje juostą platino „Lifetime“ televizinis transliuotojas ir tik nuo 2018 metų serialą pradėjo transliuoti „Netflix“. „You“ jau dabar turi išleistus 2 sezonus, o 2021 metais planuojamas išleisti ir 3 sezonas. Juostos pagrindinį vaidmenį atlieka kino ekranuose gerai žinomas aktorius bei muzikantas Penn Badgley, vaidinęs ir kituose ne mažiau populiariuose juostose kaip „Gossip Girl“, „The Mountain“, „Adam Green‘s Aladin“ ir daug kitų.

Pirmojo sezono veiksmas sukasi aplink Džo Goldbergą – Niujorko miesto knygyno direktorių, pamilusį klientę. Štai čia ir atskleidžiama Joe nesveika, liguista manija – bijodamas užkalbinti merginą, jis pradeda ją sekti socialiniuose tinkluose, naudodamas žiniasklaidos priemones bei kitas technologijas Joe seka merginos buvimo vietą ir stengiasi panaikinti visas kliūtis, kurios gali trukdyti jiems būti kartu. Žinoma, Joe pasiekia merginos širdį, tačiau ši net nenumano, jog jų santykiai sukurti ant trapaus ir pavojingo maniakiško elgesio ir apsėdimo pamatų.

Seriale pateikiamas unikalus ir naujas požiūris į šią temą, kuriame sėkmingai dera siaubas, romantika ir juodasis humoras.

7. Dahmeris – Monstras: Džeferio Damerio Istorija (Dahmer – Monster: The Jeffrey Dahmer Story, 2022)

Tai trylika metų, nuo 8 iki 10 deš., žudžiusio serijinio žudiko Džefrio Dahmerio biografiją pristatantis Netflix serialas. Džefris iš viso nužudė 17 jaunuolių ir jaunų vyrų, iš kurių dauguma buvo homoseksualūs juodaodžiai. Jis juos seksualiai išnaudodavo gyvus ir mirusius, kartais valgydavo jų mėsą, kankindavo ir darydavo kūno dalių ekspozicijas.

Nors šis serialas dėl suprantamų priežasčių neturėjo jokios reklaminės kampanijos, dabar jis puikuojasi populiariausios „Netflix“ produkcijos sąraše ir skina žiūrimumo rekordus.

Šiame bauginančiame ir šiurpiame serialevanas Petersas atlieka serijinio žudiko Džefrio Dahmerio vaidmenį, nagrinėjama vieno garsiausių Amerikos serijinių žudikų istorija. Seriale Ianas Brenanas ir Ryanas Murphy gilinasi į Dahmerio mentalitetą, taip pat pabrėžia policijos aplaidumo vaidmenį, leidusį jo žudymo siautėjimui tęstis daugelį metų.

Prieštaringumas, kuris daugeliui žmonių atrodė ir žavus, ir atgrasus, prisidėjo prie serialo patrauklumo socialinėje žiniasklaidoje. Tai gąsdinantis tikrų nusikaltimų serialas, kuriame į žudiko žmogžudystes žvelgiama jo akimis. Šis sprendimas išprovokavo ginčus dėl to, ar juo buvo siekiama humanizuoti serijinį žudiką, ar iš naujo traumuoti jo aukas. Nepaisant to, serialas tapo didele „Netflix“ sensacija – per pirmąsias 28 dienas buvo pažiūrėtas 856,2 mln. valandų, o tai rodo, kad daugelį žmonių žavi šiurpios istorijos.

6. Bridžertonai (Bridgerton, 2020)

Tai Julios Quinn romanais paremtas dramos serialas, kurį sukūrė Chrisas Van Dusenas. Jame vaidina tokie aktoriai, kaip Adjoa Andoh, Lorraine Ashbourne, Jonathanas Bailey, Sabrina Bartlett ir daug kitų. Serialą sudaro vienas sezonas su 8 serijomis, o šių metų pavasarį žadama pradėti antrojo sezono filmavimo darbus.

Seriale pasakojama apie gausią, aukštuomenei priklausančią, Bridgertonų šeimą. Siužetas vyksta 19-ojo amžiaus Regentystės eros Londone, kuris, kaip ir didžioji dalis to meto pasaulio, buvo valdomas vyrų. Nors ištekėjus moters kontrolė iš tėvo perduodama vyrui, likti vieniša nenorėjo nei viena moteris, kad ir kokiam visuomenės sluoksniui ji priklausytų. Daphne Bridgerton, vyriausia Bridgertonų šeimos dukra debiutuoja to meto Londone vykstančioje „vedybų rinkoje“, tačiau dėl troškimo sekti tėvų pėdomis ir rasti tikrąją meilę, nei vienas kandidatas neprilygsta merginos lūkesčiams. Kai vyresnysis Daphne brolis pradeda atmesti visus galimus sesers gerbėjus, paslaptingoji Ledi Whisteldown (kurios pasakojimus, perteiktus Julie Andrews balsu, girdime kiekvienoje serijoje) šmeižiančiu rašteliu sukelia tikrą aukštuomenės skandalą. Tuomet pasirodo visų motinų numylėtinis, maištingas ir beprotiškai patrauklus Hastingsų Kunigaikštis. Nors iš pradžiu Daphne ir Kunigaikštis aiškiai pasisako, jog nieko vienas iš kito nenori, potraukis ir kibirkštėlės tarp jų mums sako ką kitą.

Šis serialas yra itin romantiškas, skandalingas ir sąmojingas. Jame vaizduojamos amžinybę trunkančios draugystės, stiprų tarpusavio ryšį turinčios šeimos ir meilės, nugalinčios viską, paieškos. O spalvingi ir kerintys kostiumai, puošnūs rūmai, iškilmingos puotos ir žavingi Londono vaizdai šį serialą padaro tik dar įdomesniu.

Bridžertonai tapo didžiuliu hitu, nes suteikė gerbėjams tobulą pabėgimo nuo gyvenimo „dozę“, kurios jie troško. Jis nukėlė žmones į svaiginančių romanų, prabangių vakarėlių ir žavingos epochos pasaulį. Be to, serialo patrauklumą didino ir įvairus aktorių kolektyvas. Pripažinkime, kad daugelis iš mūsų negali atsispirti gerai meilės istorijai, vykstančiai prabangioje aplinkoje. Štai kodėl Bridžertonas ir toliau užkariauja širdis ir išlieka populiariu serialu.

5. Juodasis Veidrodis (Black Mirror, 2011 – 2019)

Juodasis veidrodis – britų televizijos serialas sukurtas Charlie‘io Brooker‘io, teigiančio, jog tai drama apie mūsų gyvenimą, kurį gyvename dabar ir apie tai kaip mes gyvensime jį po 10 minučių. 2012 metais į televizijos padangę įskriejęs serialas buvo palankiai įvertintas kritikų bei apdovanotas „International Emmy“ apdovanojimu, kaip geriausias televizijos mini serialas. Įdomu tai jog „Juodasis veidrodis“ tapo labai populiarus Kinijoje ir buvo labiausiai aptarinėjamas serialas 2012 metais.

Kiekviena serija pateikia visiškai skirtingus veikėjus, veiksmo vietą, o kartais net kitokią realybę. Serialo serijas vienija bendra mintis (neigiama technologijų įtaka), kiekviena serija, tai tarsi skirtingas filmas, su skirtingais veikėjais bei aktoriais.

„Netflix“, serialas sulaukė tarptautinio dėmesio ir iškart tapo vienu labiausiai aptarinėjamų serialų. „Netflix“ poveikis yra neabejotinai stebuklingas. Buvo visiškai natūralu, kad serialas tapo aptarinėjama tema socialinėje žiniasklaidoje, nes geriausi jo epizodai meistriškai ir suktai sprendžia šiuolaikines problemas, ypač susijusias su technologijų poveikiu.

4. Trečiadienė (Wednesday, 2022 – )

Pagaliau sulaukėme dar vieno Timo Burtono perlo jo mėgstama šiurpybių tema – neseniai „Netflix“ platformoje pasirodžiusio serialo „Trečiadienė“. Garsioji Adamsų šeimynėlė sugrįžta į televizijos ekranus, tik šįkart dėmesio centre – vyriausioji Adamsų dukra Trečiadienė (Jenna Ortega). Ji jau nebe maža mergaitė, o sąlyginai suaugusi paauglė, apsėsta troškimo išspręsti Džericho miestelyje vykstantį detektyvą. Šioje nuostabioje istorijoje, kurią atgaivino talentingas karikatūristas Charlesas Addamsas, pasakojami vyriausiosios Adamsų dukters nuotykiai, kai ji susiduria su paauglių gyvenimo iššūkiais ir atskleidžia senovines Nevermore mokyklos paslaptis. Adamsų šeima visada buvo mėgstama, tačiau jų populiarumas pakilo į naujas aukštumas, kai prie jų prisijungė „Netflix“.

Džericho šerifas Galpinas (Jamie McShane) pavadino jaunąją seklę Velma iš „Skubi dū“ animacinio filmuko ir tai gan taiklus pastebėjimas, kadangi, visų pirma, miestelyje siaučia paslaptinga pabaisa, galabydama žmones, o Trečiadienė bando ją susekti. Vykstant tyrimui pamažu išaiškėja daug naujų detalių, pavyzdžiui, kad pabaisa kažkuo susijusi su miestelio įkūrėju ir su pačia Trečiadienės gimine – nuo nusikaltimų besidriekiančios gijos veda netgi į XVII amžių, kai į Džerichą atsikraustė piligrimai iš Senojo pasaulio ir atėmė senbuvių laisves bei teises. Trečiadienė yra kažkada čia gyvenusių vietinių indėnų palikuonė.

Pagrindinė siužeto linija pasakoja, kaip Trečiadienė Adams tiria nusikaltimus ir bando išsiaiškinti savo vietą paslaptingų įvykių kontekste, tačiau gyvenimas verda ir mokykloje, kurioje gyvena ir mokosi jaunoji seklė. Pamokos nėra tokios svarbios, tačiau intrigos – kitas reikalas. Trečiadienė ne savo noru įsivelia į meilės trikampį, kuriame taip pat dalyvauja šerifo sūnus Taileris Galpinas (Hunter Doohan) ir bendraklasis Ksavieras Torpas (Percy Hynes White) – abu vaikinai siekia merginos palankumo, tačiau Trečiadienei nerūpi romanai, – ji apsėsta savo bylos ir tyrimo. Maža to, detektyvę dažnai ištinka vizijos, kurių ji negali kontroliuoti, tačiau kurios padeda užkurti siužetą.

Šiame seriale puikiai išplėtoti veikėjų charakteriai. Jie yra ryškūs ir savotiški, galima sakyti, ir tipizuoti, tačiau jų aiškiai apibrėžti bruožai suteikia jiems konkrečią motyvaciją veikti ir daro juos įdomius. Trečiadienė, besąlygiškai mylima savo šeimos, yra tikra šešiolikmetė maištininkė, kuri nori pati nuspręsti savo likimą ir eiti nuosavu keliu, užuot sekusi tėvų pėdomis. Iš pažiūros ji visiškai nerodo emocijų ir pasižymi šaltakraujiška prigimtimi, tačiau emocijų egzistavimą rodo jos kerštingas būdas, noras padėti draugams bei šeimai ir nenumaldomas troškimas kovoti už tiesą. Trečiadienė yra dėkinga savo tėvams, kad jie išmokė ją savarankiškumo ir principų, jai nerūpi, ką apie ją galvoja kiti, tačiau giliai širdyje bendraklasiai jai svarbūs, o draugai – reikalingi.

Kiti veikėjai, tokie kaip Enid Sinklair (Emma Myers), Trečiadienės kambario draugė, „neišsiritusi“ vilkolakė, trykštanti entuziazmu, draugiškumu ir besirengianti spalvingai, Taileris Galpinas, neužtikrintas, traumuotas, tačiau garbingas Trečiadienės gerbėjas, mokyklos direktorė Larisa Vyms (Gwendoline Christie), jaunystėje jautusis nustelbta Mirtišės Adams, tačiau dabar atsigriebianti valdingai vadovaudama mokykloje, ir likę personažai taip pat išsiskiria savo įdomiu charakteriu bei užima svarbią vietą serialo pasakojime.

Per mažiau nei dvi savaites serialas ne tik buvo žiūrėtas daugiau nei 752 mln. valandų, bet ir Dženos Ortegos Instagram sekėjų padaugėjo nuo 3 mln. iki 40 mln. Tai rodo, kad daugybė žmonių negali atsigėrėti šia tamsia, įtempta bei paslaptinga istorija. Kadangi jau užtikrintas antrasis sezonas, ekscentriško Timo Burtono vizualinio stiliaus gerbėjai gali tikėtis dar daugiau paslapčių.

3. Pinigų namai (Money Heist, 2017 – 2021)

Priklausomybę sukeliantis kriminalinis trileris seka paslaptingų plėšikų gaują ir įtraukia į nusikalstamų įvykių laviną. Serialas prasideda tuo, kad iš pažiūros paprastas vyras su tvido švarku „El Profesor“ (Álvaro Morte), suburia ir įdarbina 8 žmonių komandą, kurioje kiekvienas turi skirtingus įgūdžius. Plėšikų įvaizdį sudaro raudoni kombinezonai ir šiurpios kaukės, sukurtos pagal piktogramos Salvadoro Dali veido pavidalą (įdomu tai, kad šią įspūdingą ir išskirtinę aktorių aprangą protestuotojai nukopijavo ir realiuose politiniuose judėjimuose). Nusikaltėliams reguliariai rengiami užsiėmimai, susiję su veiksmų planais ir strategijomis, bandant išnaudoti visas galimybes ir turėti atsarginį planą. Nusikaltėlių komanda suburiama tam, kad įsilaužtų ir užimtų Ispanijos karališkąją monetų kalyklą (1-2sezonai), o vėliau ir Ispanijos banką (3sezonas) bei „vogtų“ niekam nepriklausančius milijardus. Didelio masto kova tarp vagių, įkaitų ir policijos įneša ir daug chemijos.

Beveik kiekvienas šios istorijos nusikaltėlis pasižymi puikia charizma. Be to, jie pavadinti pasaulio miestų vardais. Čia yra karštakraujė Tokio (Úrsula Corberó), kuri visada sako, kas jos galvoje. Pasipūtęs Berlínas (Pedro Alonso), džentelmeniškasis vagis ir apiplėšimų sumanytojas, kurio ego yra labai aukštas – vis dėlto galiausiai jam sušilsite. „Nairobi“ („Alba Flores“) yra visi organizaciniai įgūdžiai ir motyvacija, tuo tarpu didžiaširdis Denveris (Jaime Lorente) gali pasirodyti ne pats ryškiausias, bet jis vis tiek jus sužavės. Ir tada yra įsilaužėlis Río (Miguel Herrán), kuris negali atsakyti Tokio, nors asmeninius santykius aiškiai draudžia El Professor. Ryškios pagrindinių veikėjų asmenybės artimai susigyvena su jumis ir jų praradimai sujaudina iki širdies gelmių.

Nusiklatėlių sunkumai ir santykiai nagrinėjami viso serialo metu, o tai suteikia emocinio gilumo pasakojimui. Dėl internete vykstančio ažiotažo, susijusio su šiuo serialu, sunku netapti įnirtingu gerbėju.

2. Keistesni dalykai (Stranger Things, 2016 – 2024)

„Keistesni dalykai“ – originalus kompanijos „Netflix“ mokslinės fantastikos serialas, kuris ekranuose pasirodė 2016 – aisiais. Veiksmas vyksta laikotarpiu, kuomet mokslinės fantastikos klasika pavergė žiūrovus tokiais filmais kaip „Svetimas“, „Atgal į ateitį“ ir „Ateivis“, taigi šis serialas tarsi nostalgiškai primena daugelį klasikinių 8 – ojo dešimtmečio filmų. „Stranger Things“ kūrėjai, broliai Duffer, puikiai išmano laikotarpį skersai išilgai, ir tai tikrai matosi.

Serialas vaizduoja netikėtus įvykius mažame Indianos miestelyje 1983 – aisiais, kai dvylikmetis berniukas Vilas (akt. Noah Schnapp) dingsta kaip į vandenį. Vilo motina Joyce Byers (akt. Winona Ryder) pradeda paiešką, tikėdamasi pagalbos iš vietinių tarnybų. Tuo pat metu, Vilo draugai atlieka savo tyrimą, tačiau vietoj savo draugo, jie atranda keistą, bevardę mergaitę. Netrukus mįslingos dėlionės dalys ima atsiskleisti viena po kitos, maišydamosis su nepaprastomis galiomis ir itin slaptais vyriausybės projektais ir bandymais pastaruosius nuslėpti.

Berniukai, kartu su savo naujosios kompanionės Eleven (akt. Millie Bobby Brown) pagalba, atranda naują, apverstą aukšyn kojomis, savo mažo miestelio versiją, kurioje gyvena monstras pavadintas Demogorgonu pagal žaidimo „Dungeons and Dragons“ veikėją. Vaikai – Maikas (akt. Finn Wolfhard), Lukas (Caleb McLaughlin), Dustinas (Gaten Matarazoo), su Eleven pagalba išsiruošia į kelionę rasti savo dingusį draugą ir jį išgelbėti iš Demogorgono nagų.

Seriale yra gausybė veikėjų, kuriuos žiūrovai laikui bėgant gali pamilti ir prisirišti prie jų. 80 – ųjų žvaigždės Wynonos Ryder veikėja Joyce yra vieniša mama, negalinti pasiduoti savo jauniausiojo sūnaus paieškose, nors atrodo, kad tam yra daugybė kliūčių. Ji tiki neįmanomu, bandydama susisiekti su savo sūnumi kalėdinių girliandų pagalba po trumpo momento, kuomet ji suabejoja savo sveiku protu. Policijos viršininkas Hopperis (akt. David Harbour), nors iš pradžių į Joyce teorijas ir žiūrintis skeptiškai, užjaučia ją, kadangi pats prarado savo dukrą, ir palaiko Joyce, kuomet jai kyla sunkumų. Kiti suaugusieji nėra tiek daug įsitraukę į tyrimą, tarsi nepastebintys keistų aplinkybių, kuriomis miestelyje dingsta žmonės.

Be abejo, seriale yra vaikų, kurie įneša neišskiriamos draugystės ir ryšio elementą. Eleven tampa jų „klubo“ dalimi nepaisant to, kad Lukas ir Dustinas iš pradžių ja nepasitikėjo. Mergaitė yra svetima tipinio vaiko pasauliui, kadangi visą gyvenimą ji praleido uždaryta, kęsdama eksperimentus, kuriuos su ja atliko vyriausybė; tačiau būdama su trijule, ji išmoksta draugystės, meilės ir pasitikėjimo. „Draugai nemeluoja“ – štai ko mes išmokstame kartu su Eleven; išmokstame, kad tai yra vienas svarbiausių draugystės principų.

Serialas Keistesni dalykai sužavėjo žiūrovus savo magišku siužetu. Nostalgiškas serialo kontekstas, siaubo ir mokslinės fantastikos temų mišinys, popkultūros nuorodos ir puikūs aktorių vaidmenys pelnė jam platų ir ištikimą gerbėjų ratą. Ketvirtasis Keistesni dalykai sezonas išlieka žiūrimiausiu „Netflix“ serialu anglų kalba.

1. Kalmaro žaidimas (Squid Game, 2021 – )

Netflix žiūrimiausių serialų Everestą užėmė korėjiečių drama „Squid Game.“ Su stulbinančiu pusantro milijardo peržiūrų valandų skaičiumi, tai auksčiausiai į dešimtuką užkopęs serialas ne anglų kalba.

Čia – paskirta grupė suranda šimtus įvairaus amžiaus prasiskolinusių ir desperacijos į kampą įspaustų žmonių, kurie priima paslaptingą kvietimą atvykti žaisti vaikiškų žaidimų, žinomų kiekvienam korėjiečiui ir ne tik. Uždaroje patalpoje jie adatomis bado formas cukraus sausainiuose, mėto stiklinius kamuoliukus, traukia virvę, tačiau tai toli gražu nuo nostalgiškos vaikų stovyklos suaugusiesiems – netrukus ima burtis grupuotės, gimsta konkurencija ir sulig kiekviena diena vaikiški žaidimai darosi vis labiau įtempti. Prizo suma gigantiška ir nuolat auganti, tad jos savo banko sąskaitoje trokšta kiekvienas dalyvis, tačiau lengvų pinigų nebūna – žaidėjų laukia netikėti, kvapą gniaužiantys ir kraują praliejantys posūkiai. Čia vargstantys padarys be ką, net ir savo gyvybės sąskaita.

Seriale gausu apmąstymus provokuojančių temų apie kapitalizmą ir visuomenę. „Squid Game“ parodo, kaip turtų skirtumas gali priversti žmones dėl pinigų padaryti tai, kas atrodo nesuvokiama.

Kultiniu tapęs serialas, susižėręs daugiau kaip 22 apdovanojimus, tarp kurių ir Auksinio Gaublio statulėlė, sulauks ir antrojo sezono.

Squid game socialinėje žiniasklaidoje tapo populiariausiu „Netflix“ serialu vos per 12 dienų. Intriguojantys žaidimai, simpatiški veikėjai ir originalios istorijos su netikėtais posūkiais greičiausiai lėmė šios korėjiečių išgyvenimo dramos pasaulinę sėkmę. Kai kurie gerbėjai negali atsigėrėti jaudinančiomis akimirkomis, mirtinais žaidimais bei netikėta pabaiga. Tikimasi, kad antrasis sezonas pasirodys dar šiais metais.

 

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: