Animacinių filmų studijos supranta, kad išleidusios naują produktą, kuris būtų įdomus ir vaikams, ir suaugusiesiems, jos gerokai padidina savo auditoriją ir pajamas. Tačiau tai padaryti nėra lengva. Vienas iš būdų tai padaryti – pridėti užuominų, juokelių ir nuorodų, kurias supras tik suaugusieji, o vaikai jų greičiausiai visiškai nepastebės.

Norime parodyti jums tokius momentus iš populiarių animacinių filmų.

„Zootropolis“

Animaciniame filme yra juokinga scena, kai pagrindiniai veikėjai atvyksta į vietą, kurioje gyvena maži gyvūnai, panašūs į kurmius. Iš tikrųjų ponas Didysis yra arktinis šermuonėlis, labai agresyvus ir nepasotinamas gyvūnas.

Šis personažas ir visa scena yra nuoroda į Vito Korleonę ir filmą „Krikštatėvis“, tiksliau, į sceną, kurioje jo dukra ištekinama. To vaikai negali suprasti.

„Undinėlė“

Arielės sukurtoje daiktų, kadaise priklausiusių žmonėms, kolekcijoje yra paveikslas, kuriame moteris sėdi prie žvakės. Tai Žoržo de La Tūro paveikslas „Magdalietė su rūkstančia liepsna“. Ant jos kelių guli žmogaus kaukolė. Tai nėra vaikams skirta istorija, tad ką ji veikia vaikams skirtame filme?

Galbūt tai užuomina, kad Arielė yra naujoji Magdalietė. Kaip ir Magdalietė, ji turi raudonus plaukus, kovoja su patriarchaliniu pasauliu ir yra kritikuojama už tai, ko nori.

„Stebuklingi Šihiros nuotykiai Dvasių pasaulyje“

Viena įsimintiniausių ir nemaloniausių filmo „Stebuklingi Šihiros nuotykiai Dvasių pasaulyje“ scenų yra Smirdinčios dvasios valymas. Ji iš dalies paremta asmenine Mijazakio patirtimi. Kartą jis matė, kaip šalia jo namų buvo valoma upė.

Daugelį metų upės dugne buvo daug šiukšlių. Tarp visų šiukšlių buvo ir senas dviratis, kurio vienas ratas matėsi virš vandens, bet jį ištraukti buvo labai sunku dėl viso purvo. Šis vaizdas jį sukrėtė ir jis įtraukė jį į savo karikatūrą.

Kai kurios šios karikatūros scenos bus aiškios tik tiems, kurie yra susipažinę su kinų ir japonų hieroglifais. Kai Čihiro ir jos tėvai atvyksta į apleistą atrakcionų dalį, ten yra daug užrašų, kai kurie iš jų apversti arba paslėpti netikėčiausiose vietose.

Juose yra užuominų ir įspėjimų, įrodančių, kad šioje vietoje kažkas negerai ir ji pavojinga.

 

„Aladinas“

Per visą animacinį filmą džinas virsta įvairiomis įžymybėmis, kurių daugumos 1992 m. vaikai nežinojo. Džinas imituoja Arnoldą Švarcenegerį, Robertą De Niro ir Džeką Nikolsoną – tuo metu labai populiarius aktorius.

Tačiau žvaigždžių, kurių vaikai kartu su tėvais nepažino, sąrašas buvo daug ilgesnis: Senjoras Vensas, Edas Sullivanas, Groucho Marxas, Arsenio Hallas, Peteris Lorre’as, Cabas Calloway’us ir daugelis kitų.

„Ralfas Griovėjas“

Vienoje iš scenų piktadarys Karalius Kandis sako: „Tu juk nemuši vaikino su akiniais“. Bet Ralfas tai padaro. 1989 m. Betmenas į tuos pačius Džokerio ištartus žodžius reaguoja lygiai taip pat.

„Boltas“

Scenoje, kurioje Boltas laiko Mitę virš kelio, akimirką į kadrą patenka autobusas. Ant jo stogo matyti 2525. Šis autobusas čia yra iš visai kito veiksmo filmo – „Greitis“. Jį tikriausiai vairuoja Sandra Bullock.

„Šerlokas Gnomsas“

Filme „Šerlokas Gnomsas“ matote sunkvežimį, priklausantį Šerinfordo laivybos kompanijai. Prieš atsirandant Šerloko Holmso vardui, Arthuro Conano Doyle’io personažas buvo asmuo, turėjęs Šerinfordo vardą. Šis vardas buvo rastas ankstyvuosiuose dienoraščiuose. Įvairiuose romanuose apie Šerloką Holmsą, parašytuose po Konano Doilio mirties, Šerinfordas yra vyresnysis Šerloko ir Mikrofto brolis.

„La troškinys“

Skinneris pavadintas amerikiečių psichologo ir bihevioristo Burrhuso Frederiko Skinnerio, išgarsėjusio eksperimentais su žiurkėmis, vardu.

„Kung Fu Panda“

Filme „Kung Fu Panda“ daugelyje scenų yra persikų medis. Iš to medžio pagaminta ir Oogvėjaus lazda.

Reikalas tas, kad kinų kultūroje persikų medis yra nemirtingumo simbolis. Persiko medžio žiedai ir lapai naudojami Dao magijoje. Tikima, kad persiko medžio mediena atbaido blogį. Vaikai tikriausiai praleido šią nuorodą.

„Ratai“

Filme „Ratai“ (2006 m.) Luidžio automobilio valstybinis numeris yra 44.5-10.8. Tai pagrindinės „Ferrari“ gamyklos Maraneloje, Italijoje, koordinatės.

„Dumbo“

Kai Timotis sako Dumbo (filmas išleistas 1941 m.): „Daug žmonių su didelėmis ausimis yra garsūs“, tai buvo nuoroda į „Holivudo karalių“ Klarką Geiblą, kuris taip pat turėjo dideles ausis.

„Gufio filmas“

Filme „Gufio filmas“ yra scena, kurioje Didžiapėdis šoka pagal „Stayin’ „Staying Alive“. Tai nuoroda į „Šeštadienio nakties karštinę“, kur tą patį šokį šoka Džonas Travolta.

„Pakalikai“

Kai mielieji pakalikai be suaugusiųjų negali patekti į Londono bokštą, jie apsirengia kaip dama – ji pakankamai aukšta, kad patektų į vidų. Šioje scenoje galima pamatyti prancūzą, kuris žiūri į tai, į ką mandagūs vyrai neturėtų žiūrėti. Ta pati situacija buvo panaudota „Wonderbra“ reklamoje su Eva Herzigova: „Žiūrėkite man į akis. Sakiau, į akis!“

 

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: