Elžbieta Latėnaitė / Facebook nuotr.

Aktorė, humoristė bei nuosekli veganizmo aktyvistė Elžbieta Latėnaitė prieš šventes žengė svarbų gyvenimo žingsnį – oficialiai atsiribojo nuo katalikų religijos. Garsi moteris pareiškė, kad apostazės procesas praėjo lengvai ir pridūrė, kad gerbia kiekvieno teisę į pasirinkimą dėl tikėjimo.

„Nuo šiandien aš esu žmogus, atsiribojęs nuo Katalikų Bažnyčios (ir nuo kitų religijų). Toks autentiškumo jausmas, kai vertybės sutampa su veiksmais.” – pasidalino įrašu socialiniuose tinkluose Elžbieta.

„Šios šventės man bus kitokios: lygiai pat pat laukiu šeimos susibūrimo, to jaukumo, ritualų, esu labai dėkinga už viską, ką turiu. Kita vertus, tikrai džiaugiuosi žinodama, kad šios ir kitos šventės nebe tik viduje, bet ir oficialiai nebeturi man jokios religinės reikšmės.

Gerbiu visų žmonių teisę į religiją, tikėjimą, dvasingumą, kaip ir teisę į atsiribojimą nuo religijų.

Mano apostazės procesas praėjo greitai ir lengvai. Manau, atkaklumas ir pasiryžimas man irgi padėjo. Rekomenduoju! Kam įdomu, savo IG highlight’e „Apostazė“ dalinuosi visu pasitraukimo iš Bažnyčios procesu ir savo motyvais.

Linksmų Kalėdų ir Hanukos, kas švenčiate! Ar laimingos gruodžio pabaigos, kas tiesiog švenčiate gyvenimą.

P.S. Labai skatinu dalyvauti gyventojų surašyme, nes ten renkami duomenys ir apie religiją. Taip darome įtaką statistikai, kuria remiasi Katalikų bažnyčia, viešai reikšdama poziciją įvairiais valstybės valdymo klausimais (o tai ji daro aktyviai)“, – rašė aktorė.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: