Henkas Azaria su Eipo personažu atsisveikino 2020-tais.

„Dalis manęs jaučiasi taip, lyg turėčiau aplankyti kiekvieną, šioje šalyje gyvenantį indą ir atsiprašyti asmeniškai,“ sakė „Simpsonų“ balso aktorius.

Nuo paskutiniojo Eipo įgarsinimo animaciniame seriale „Simpsonai“ 2017 m., Henkas Azaria sako pakeitęs nuomonę ir dabar jaučiasi taip, lyg šis personažas būtų „užgaulus žodis“ ir, kad jis turėtų atsiprašyti „kiekvieno, šioje šalyje gyvenančio indo“ už tai, kad personažą įgarsina beveik tris dešimtmečius.

Dekso Šepardo ir Monikos Padman tinklalaidėje „Armchair Expert“, Azaria diskutavo apie tai, kaip pastaraisiais metais keitėsi jo jausmai Eipo atžvilgiu ir, kad dabar jis jaučiasi kaltas, jog prisiėmė šį vaidmenį.

„Pasimatyme su šiuo dalyku esu jau apie 31 metus,“ sakė Azaria prieš asmeniškai atsiprašant Padman, kuri yra indų imigrantų dukra.

„Žinau, kad norėjote ne to, bet tai svarbu. Atsiprašau dėl savo įsitraukimo to kūrime ir viso to dalyvavime. Dalis manęs jaučiasi taip, lyg turėčiau aplankyti kiekvieną, šioje šalyje gyvenantį indą ir atsiprašyti asmeniškai. Kartais, kai yra tokia galimybė aš taip ir padarau.“

Pirmą kartą Azaria Eipą įgarsino 1990 m. epizode, pavadinimu „The Telltale Head“. Po pasirodžiusio komiko Hari Kondabolu 2017 m. dokumentinio filmo „Problema su Eipu“, kuriame buvo nagrinėjamas personažo kultūrinis poveikis, jis pradėjo galvoti kitaip.

„Sulaukiau viešos kritikos,“ tinklalaidėje sakė Azaria. Jis sakė, jog „Alcoholics Anonymous“ organizacija suteikė jam tai, ko reikėjo, jog jis iškeltų diskusiją, susijusią su personažu.

„Man reikėjo patylėti… klausytis ir mokytis. Ir tai užtruko. Tai nebuvo dviejų savaičių ilgio procesas – man reikėjo stipriai apsišviesti,“ pasakojo jis. „Jei nebūčiau buvęs blaivus, prisiekiu, nebūtų prireikę daug vyno, kad vieną vakarą pagautas įsiūčio būčiau ėmęs ir „Twitter“ paskelbęs įrašą, kokį tiesiog jutau paskelbti. Tarsi gynybinio pobūdžio, balto ir silpno žmogaus įrašą. Vyruti, visa laimė, kad turėjau sistemą, kurios dėka galėjau tai apgalvoti.“

Azaria taip pat kalbėjo su daugybe Amerikoje gyvenančių indų kolegų, įskaitant ir Utkarsh Ambudkar, kuris 2016 m. „Simpsonų“ epizode įgarsino Eipo sūnėną, tačiau labiausiai jį palietė 17-mečio, vidurinės mokyklos, kurioje taip pat mokosi jo vaikas, mokinio žodžiai.

„Kalbėjau sūnaus mokykloje, šnekėjau su indų vaikais nes norėjau sužinoti ką mano jie,“ sakė Azaria. „17-metis… jis niekada nematė „Simpsonų“, bet žino ką reiškia Eipas. Tai beveik užgaulus žodis. Viskas, ką jis žino tai, kaip yra galvojama apie jo žmones ir kaip jie pristatomi kitiems žmonėms šioje šalyje.“

„Su ašaromis akyse, jis man pasakė: „Prašau jūsų, gal galėtumėte pasakyti rašytojams Holivude, kad tai, ką jie daro ir ką sugalvoja išties turi įtakos žmonių gyvenimams ir sukelia pasekmes?“ O aš sakau: „Taip, bičiuli, aš jiems tai perduosiu.“

2020 m. sausį, Azaria oficialiai paskelbė, kad šio personažo jis daugiau neįgarsins.

Jis sakė, kad nors serialo kūrėjai turi „labai gerų ketinimų“ ir „stengiasi sukurti šmaikštų ir apgalvotą personažą“, tai „nereiškia, kad nebuvo padaryta tikrų neigiamų pasekmių.“ „Viso šito kompensavimo dalis yra tai, kad aš ir toliau save šviečiu,“ sakė jis.

Taip pat skaitykite: Black Lives Matter judėjimas paskatino pokyčius populiariausiuose Tv šou „Simpsonai” ir „Šeimos bičas”

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: