Kristinos Gulbinaitės nuotr.

Viena žinomiausių plaukų priauginimo meistrių Danielė Stelmokienė Lietuvoje garsėja ne tik savo kruopščiai atliekamu darbu, bet ir socialinėmis iniciatyvomis. Ji nebe pirmą kartą, pasitelkdama vizualinį meną, skatina visuomenės toleranciją skirtingiems žmonėms.

“Meilė neturi lyties” – taip vadinasi naujausias D. Stelmokienės sumanytas projektas. Jo tikslas – parodyti žmogaus santykį su kitu žmogumi: mylintį, įvairų, nepaisantį normų ar įsitikinimų.

D. Stelmokienė patikino norinti kalbėti apie situaciją, kuri pastaruoju metu visuomenėje iškyla vis aštresniu kampu: seksualinių mažumų arba kitaip – LGBTQ+ atskirtį.

Kristinos Gulbinaitės nuotr.

“Mes norime mylėti ir būti mylimi – toks yra mūsų visų tikslas. Visgi, LGBTQ+ bendruomene jau daug metų mūsų bei kitose pasaulio šalyse yra šešėlyje. O tai nereiškia, kad ji nebuvo, nėra ir nebus dalis to, ką vadiname „mes“. Tik šiandien mūsų šalyje galime drąsiau apie tai kalbėtis, o tai jau didelis žingsnis į priekį. Tačiau dar yra daug darbų, kuriuos turime nuveikti ir kliūčių, kurias būtina nugalėti. Kalbu apie žmogaus teisę – teisę būti žmogumi nepaisant mūsų skirtumų. Tam turime rinkti žmones, kurie grįs gražesnę bei atviresnę Lietuvą – ne tik apie šalies lygio politikoje, bet ir mūsų visų mažose bendruomenėse”, – sakė D. Stelmokienė.

Ji sakė esanti be galo dėkinga drąsiems žmonėms, sutikusiems savitai, per kūrybą pažvelgti į LGBTQ pasaulį – operatoriui Pauliui Jonikui, fotografei Kristinai Gulbinaitei, makiažo studijai Icon academy, choreografui Vladislav Volkov ir modeliams: Matthew Dane Livingstone, Silvestrui Beltė, Domui Pijui Fabijonui, Eglei Bartasūnaitei, Patricijai Minelgaitei, Madlen Ukachukvu, Ąžuolui Aukštuoliui.

Kristinos Gulbinaitės nuotr.

“Sujungdama šiuos nuostabius žmones, noriu siųsti paprastą žinutę, jog meilė – tai aš, tu ir visi mes kartu. Noriu, kad mes pabandytume suprasti, kad meilė neturi lyties, tai yra abstraktus jausmas ir reiškinys. Jam neturi būti jokių apribojimų ir leidimų. Ne tik neturi, bet ir negali būti. Visi mes turime laisvą pasirinkimą gyventi, mylėti bei kurti savo laimę su tais, su kuriais mes norime. Visi esame lygūs – visi mes žmonės – visi esame mes”, – sakė D. Stelmokienė.

Plaukų priauginimo specialistė pasakojo fotosesijoje norėjusi sukurti aplinką, kurioje vyrautų drąsa bei atsidavimas, todėl pasirinkti modeliai yra įvairios lytinės orientacijos bei pažiūrų (plaukų priežiūrai gali būti aktualūs ir plaukų serumai).
#Reklama: Plaukelių šalinimas lazeriu https://oblakasalon.lt/lazerine-epiliacija/

Kristinos Gulbinaitės nuotr.

“Camp stilius yra labai gerai žinomas queer kultūroje ir esu labai dėkinga šio projekto stilistei Mildai Metlovaitei, kuri nepriekaištingai parinko bei atskleidė dalyvių nuotaikas, futuristinę, siurrealistinę emociją̨. Taip norime pabrėžti, kad būti drąsiu, mylėti, ir paprasčiausiai mėgautis kasdienybe neturėtų būti kova, o neatimama demokratinė teisė”, – sakė D. Stelmokienė.

Kristinos Gulbinaitės nuotr.
Kristinos Gulbinaitės nuotr.
Kristinos Gulbinaitės nuotr.
Kristinos Gulbinaitės nuotr.
Kristinos Gulbinaitės nuotr.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: