Krista Abelset / Youtube kadras

Krista Abelset teigia, kad vyras, nuo kurio pastojo būdama šešiolikos, „turi ryšių“ su vietine teisingumo sistema ir jau kurį laiką jai grasina.

Iš Luizianos (JAV) kilusi moteris tvirtina, kad jos dukters globos teisės buvo perduotos vyrui, kuris ją, tada dar paauglę, išprievartavo ir nuo kurio ji netrukus pastojo. Taip pat teisėjas moteriai liepė mokėti alimentus.

Krista Abelset, tuomet būdama šešiolikos, su trisdešimtmečiu Džonu Barnu susipažino 2005 metais viename bare, esančiame Hamondo mieste. Jis pasiūlė pavežėti ją namo.

– Užuot parvažęs mane namo, jis mus nuvežė pas save, – pasakojo Abelset. – Vos tik atsidūrėme viduje, jis mane išprievartavo ant svetainės sofos.

Abelset, kuriai dabar 32 metai, teigia, kad pastojo po užpuolimo. Pasak moters, dauguma žmonių manė, kad vaiko tėvas buvo jos tuometis vaikinas.

– O aš su jais nesiginčijau, – pasakojo Abelset naujienų tarnybai.

Pagimdžiusi mergaitę ji bandė atsitiesti ant kojų. Tačiau 2011 metais Barnas išsiaiškino, kad galbūt turi penkiametę dukrą, ir ėmėsi reikalauti teisių į jos globą. Abelset pasakojo, kad Barnas tuo metu gavo 50 proc. globos teisių.

Teismo įrašai liudija, kad buvo atlikas DNR testas ir išaiškėjo, jog Barnas yra tikrasis vaiko tėvas. Tačiau netgi jeigu Abelset ir Barno seksualinis santykiavimas vyko abiejų šalių sutikimu (Abelset tai neigia), Luizianos valsijoje jis nebūtų buvęs teisėtas, nes ten seksualiai santykiauti galima tik nuo 17 metų.

2015 metais Abelset išsiaiškino, kad vis dar gali pranešti teisėsaugai apie išprievartavimą.

– Tuomet pagalvojau, kad jeigu tą pačią dieną neįduosiu Barno, liksiu bejėgė, – pasakojo moteris vietinei žiniasklaidai.

Tais pačiais metais Abelset Tangipos Parišo apygardos šerifo nuovadoje Barnui pareiškė kriminalinius kaltinimus už išprievartavimą. Moteris teigia, kad nuo to laiko jau praėjo dešimtmetis, tačiau reikalai nė per milimetrą nepasistūmėjo į priekį.

– Mano bylai niekas taip ir neskyrė jokio detektyvo ir niekas nieko netyrė, – pasakojo Abelset.

Deja, toks atvejis – tik vienas iš daugelio. Statistika rodo, kad trys ketvirtadaliai išprievartautų moterų apie nusikaltimą nepraneša policija, ir tik 13-ai iš tūkstančio seksualinio prievartavimo aukų paskiriamas ieškovas. Tik septynios iš šių bylų baigiasi prievartautojo nuteisimu.

Šiais metais teisėjas Barnui atidavė visą dukters globą. Su byla susiję teismo įrašai, be jokios aiškios priežasties, buvo įslaptinti, pranešė žiniasklaida.

– Jis man daugybę kartų grasino, kad turi ryšių teisingumo sistemoje, taigi geriau jau būčiau atsargesnė, nes jis bet kada iš manęs gali atimti dukrą, – prisiminė moteris. – Aš juo netikėjau, kol jo žodžiai neišsipildė.

Taip pat žiniasklaidoje pranešama, kad vienas iš Barno įmonės „Gumbeaux Digital Branding“ klientų yra Tangipahos Parišo apygardoje esantis Ponchatulos policijos departamentas. Iki šiol šio departamento pavadinimas nešmėžuoja Barno klientų sąraše jo įmonės interneto svetainėje. Atrodo, kad pati interneto svetainė šiuo metu yra atnaujinama.

Praėjus mažiau nei 24 val. po vykusio Abelset interviu su žiniasklaida, apygardos advokatas Skotas Periluksas patvirtino, kad jis peržiūrinėja bylą.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: