Rusijos "Pirmojo kanalo" transliacijos kadras

Pirmasis TV kanalas, Rusijoje transliuojamas koncertas jų pergalės dienai. Scenos fone – foto, su ,,Didžiojo Tėvynės karo“ veteranais, o tiksliau… filmuose ištiražuota plėšikų porelė Boni ir Klaidas (Bonnie & Clyde). Kam domėtis šalies istorija, kai galima tiesiog paimti pirmą pasitaikiusią nuotrauką interneto?

Gegužės 9 dieną, Rusijai minint nacistinės Vokietijos pralaimėjimą, valstybinis transliuotojas „Pirmasis TV kanalas“ transliavo koncertą visos šalies auditorijai. Viso pasirodymo metu, kanale buvo rodomos nespalvotos fotografijos, kuriose vaizduojami sovietų Antrojo pasaulinio karo veteranai ir kiti karo aplinkybių paveikti žmonės. Tačiau, vienoje iš nuotraukų parodė garsius XX amžiaus pradžios Amerikos nusikaltėlius – Boni ir Klaidą, kuriuos socialinės žiniasklaidos vartotojai greitai atpažino. Vėliau kanalas bandė ištaisyti klaidą, iš naujo redaguodamas internetinę koncerto versiją, Šią poros forografiją galima rasti internete, kurią 1934 metais, gegužę, likus daugiau nei penkeriems metams iki karo pradžios, pasalos metu nužudė JAV teisėsauga.

Koncerto klipuose nematyti, kad nei scenoje, nei tarp žiūrovų kas nors rodytų tam tikras reakcijas į keistą garsiausios Amerikos istorijoje nusikaltėlių poros pasirodymą. Tačiau, akivaizdžią klaidą, pastebėjo daugelis interneto vartotojų, o vaizdo įrašai apie nepatogią sceną iš koncerto – buvo plačiai išplatinti internete. Apie incidentą pranešė Ukrainos portalai. Tačiau, Rusija apie šį kvailą nesusipratimą tylėjo.

Daugeliui tikrai žinoma, kad Boni ir Klaidas niekada nedalyvavo kovoje su naciais ir niekada nekirto Rusijos sienos. Jie mirė dar neprasidėjus Antrajam pasauliniam karui. Pora tapo garsiausia nusikaltėlių pora per 1930 metus. Didžiąją depresiją ir buvo laikoma atsakinga už kelių bankų apiplėšimą ir mažiausiai 13 žmonių, įskaitant devynis policijos pareigūnus bei keturis civilius, nužudymą. 1934 metais, gegužę, Luizianoje juos užpuolė policija, o po įspūdingų gaudynių policijos pareigūnai juos nušovė.

Boni ir Klaidas susipažino 1930 metais, sausį, draugo namuose Vakarų Dalase. Tai buvo vos kelios savaitės prieš tai, kai Klaidas buvo suimtas už automobilio vagystę. Nepaisant to, kad jie ką tik susipažino, Boni įkalinimo metu dažnai lankydavosi pas Klaidą ir galiausiai padėjo jam pabėgti. 1930 metais, kovo 11 dieną, į įkalinimo įstaigą, ji įnešė ginklą. Nors Klaidas buvo greitai sučiuptas, tai tikrai patvirtino teiginius apie jų meilę iš pirmo žvilgsnio.

1930 metais, rugsėjo 18 dieną, Klaidas buvo pasiųstas į kalėjimą. Jis buvo puikiai žinomas dėl savo atšiaurumo kaliniams, vienas iš jų ir tapo pirmąją jo auka, tai buvo Edas Crowderis. Klaido kaltę prisiėmė kitas kalinys, kuris buvo nuteistas kalėti iki gyvos galvos. Klaidas buvo paleistas maždaug po savaitės, dėl jo motinos peticijos. 1932 metais, vasario mėnesį buvo paleistas lygtinai.

1932 metais, Boni labiau įsitraukė į Klaido nusikalstamą veiklą. Jie pradėjo plėšti bankus ir parduotuves, imti įkaitus ir net žudyti teisėsaugininkus. Ši nusikaltėlių porelė nevisada veikė viena. Per dvejus metus, gauja keitėsi tarp įvairių narių, įskaitant Marviną Barrow (vyresnįjį Klaido brolį), jo žmoną Blanch Barrow, W. D. Jonesą, Henrį Metviną, Raymondą Hamiltoną, Joe Palmerį, Ralphą Fultsą ir S. J. Whatley. Per vieną sėkmingesnių apiplėšimų gauja pavogė net 1 900 USD dolerių, o šiandien, tai atitinka 39 000 USD dolerių.

Nuolat besislapstydami nuo teisėsaugos, Boni ir Klaidas niekada negalėjo būti ramūs. Jie visada gyveno baimėje, kad juos atpažins ir priduos teisėsaugai. Su kiekviena diena, tikimybė, kad juos atpažins vis augo. Pranešus policijai apie tai, kad visoje šalyje ieškomi šie nusikaltėliai, išaugdavo tikimybė – kad jie įvykdys kažką žiauraus. Ši situacija jau buvo pasikartojusi ne vieną kartą. Kai Klaido kelyje pasitaikydavo žmonės, kurie galėdavo jam sutrukdyti įvykdyti nusikaltimą, jis juos nužudydavo. Užtekdavo keistai į jį pažiūrėti ir jau galėdavai būti miręs. Jie eidavo prieš įstatymus, vogdavo, grobdavo žmones ir laikydavo juos kaip savo įkaitus, žudydavo ir tikėdavosi, kad jų niekas negalės sučiupti. Gyventi visuomenėje, kurioje šėlo tokia nusikaltėlių pora – buvo labai pavojinga ir baugu.

Istorijos ir kriminalinio pasaulio įdomybėmis besidomintiems skaitytojms, pateikiame detalesnę poros faktologinę istoriją:

  1. 1930 metų sausis: Boni Parker ir Klaidas Barrowa susitinka Dalase.

  1. 1930 metų vasaris: Klaidas įkalintas Vako miesto kalėjime už smulkius nusikaltimus. Kovo 8-ąją pabėga po to, kai Boni į kalėjimą įnešė ginklą.

  1. 1930 metų kovo 19 diena: Klaidas sučiuptas Ohajo valstijoje, išduotas Teksase, nuteistas 14 metų Eastham kalėjime. Lygtinai paleistas 1932 metais, vasario mėnesį.

  1. 1932 metai, kovo mėnesis.: susiformuoja Barrow gauja, kurią sudaro Klaidas, Bonnie, Raymondas Hamiltonas, W.D. Jonesas, Henris Metvinas, Klaido brolis Buckas Barrow ir Bucko žmona – Blanche Barrow.

  1. 1932 metai keturios žmogžudystės priskiriamos Barrow gaujai. Žinoma, kad tai buvo parduotuvės savininkai ir net pareigūnas.

  1. 1933 metai: Taranto apygardos šerifo pavaduotojas Malcolmas Davisas buvo mirtinai sužeistas per susišaudymą su Barrow gauja. Balandį du pareigūnai žuvo per susišaudymą su gauja.

  1. 1933 metai, birželio 10 diena: Boni smarkiai apdegė ir buvo suluošinta automobilio avarijoje Teksase. Sklido gandai, kad negalėdama normaliai vaikščioti, ji buvo nešiojama Klaido.

  1. 1933 metai, birželis: Arkanzaso maršalas. Henris Humphrey žuvo per susišaudymą su gauja.

  1. 1933 metai, liepos 23 diena: Barrow gauja, Ajovos parke buvo apsupta. Buckas Barrow per susišaudymą buvo mirtinai sužeistas. Boni sužeista, bet pabėga kartu su Klaidu pėsčiomis. Bucko žmona Blanche – apakinta šautuvo svaidyklės ir paimama į nelaisvę.

  1. 1934 metai, sausio 16 diena: Boni ir Klaidas išlaisvino gaujos narį Raymondą Hamiltoną ir dar tris iš Eastham kalėjimo. Kalėjimo prižiūrėtojas nužudomas.

  1. 1934 metai, balandžio 1 diena: netoli Greipvino, žuvo du Teksaso greitkelių pareigūnai.

  2. 1934 metai, balandžio 6 diena: gaujos nariai nužudo vieną teisėsaugos pareigūną, o kitą paima į nelaisvę Oklahomoje.

  1. 1934 metai, lemtingoji gegužės 23 diena: Klaidas ir Boni pateko į pasalą ir buvo nužudyti Luizianos kaimo kelyje.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: