Pexels.com archyvo nuotr.

Floridoje įsikūrusi „Life at Sea Cruises“, atskirta nuo laivų valdymo įmonės „Miray Cruises“, neseniai paskelbė apie trejų metų kruizą, kurio metu nuplauks maždaug 200 000 kilometrų, sustos 375 uostuose, 148 šalyse ir aplankys 7 žemynus.

Kruizo kelionė prasidės iš Stambulo (Turkija) 2023 m. lapkričio 1 d., o vėliau papildomai sustos (kur keleiviai taip pat bus įlaipinami) Barselonoje ir Majamyje. Per daugiau nei 1000 dienų laivas ištirs didžiąją dalį Pietų Amerikos, Antarktidos, Karibų jūros, Centrinės Amerikos, JAV (įskaitant Kaliforniją, Havajus, Vašingtoną ir Aliaską), Šiaurės Aziją, Ramiojo vandenyno pietus, Australiją, Pietų Kinijos jūros ir Indijos vandenyno šalis, Pietų ir Vakarų Afriką bei Europos pakrantės. Per tą laiką plaukimas nuves keleivius į daugybę ikoninių ir UNESCO pasaulio paveldo vietų, įskaitant – Gizos piramides Egipte, Maču Pikču Peru, Didžiąją kinų sieną, Rio de Žaneiro Kristaus Atpirkėjo statulą ir Indijos Tadžmahalą.

Nors kiti kruizai aplink pasaulį kiekviename uoste paprastai praleidžia dieną ar dvi, šio daug ilgesnio plaukimo pranašumas yra tas, kad kai kuriuose didesniuose miestuose, pavyzdžiui, Šanchajuje ir Singapūre, jis stovės iki septynių naktų.

Iš pradžių buvo numatyta, kad kruizas vyks „MV Gemini“ kruiziniame laive, kuriame tilpo iki 1 074 keleivių, tačiau dėl paklausos bendrovė perėjo prie „MV Lara“, kuriame telpa 1 266 keleiviai.

View this post on Instagram

 

A post shared by Pubity (@pubity)

Kabinos dydžiai svyruoja nuo 145 kvadratinių pėdų, skirtų vidiniams miegamiesiems (kuriuose yra dvigulė lova, vonios kambarys ir rašomasis stalas), iki 220 kvadratinių pėdų balkonų liukso numeriuose (kuriuose yra papildoma svetainės zona). Kainos prasideda nuo 30 000 JAV dolerių už metus ( nuo 90 000 JAV dolerių už visą, trejų metų kelionę), atsižvelgiant į apgyvendinimą. „Viskas įskaičiuota“ – visi valgiai, gėrimai (tiek alkoholiniai, tiek nealkoholiniai), skalbimas, belaidis internetas, arbatpinigiai, kambarių tvarkymas ir uosto mokesčiai. Norėdami pavalgyti, keleiviai gali pasirinkti pietauti viename iš dviejų pagrindinių restoranų, apsilankyti kavinėje baseino denyje arba užsisakyti kambarių aptarnavimą. Laive yra baseinas, golfo treniruoklis, treniruoklių centras ir ligoninė, kurioje dirba sveikatos priežiūros paslaugų teikėjai ir odontologas, taip pat vaistinė ir medicininė įranga, tokia kaip rentgeno ir ultragarso aparatai bei defibriliatoriai. (Pagal kruizinę liniją medicinos personalas „netgi turi galimybę atlikti tam tikras operacijas.“) Norintiems dirbti iš jūros, taip pat yra didelis verslo centras (pakeičiantis buvusį kazino) su posėdžių salėmis, tam skirtomis biuro patalpomis, biblioteka ir poilsio zona.

Praėjusiais metais, kai kruiziniai laivai su grįžo į jūrą po pandeminės pertraukos visame pasaulyje, kruizinės linijos matė neįtikėtiną plaukiojimo aplink pasaulį paklausą – vienas iš „Oceania Cruises“ 180 dienų maršrutų buvo išparduotas per 30 minučių. „Life at Sea Cruises“ nėra vieninteliai, kurie pristatė idėją keliauti kelis metus. Kita kruizų kompanija „Storylines“ neseniai pristatė planus paleisti gyvenamąjį kruizinį laivą „MV Narrative“, kuris plauks neribotą laiką nuo 2024 m.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: