Tailando vestuvių fotografas Ekkachai Saelow savo nuotraukose laimingas poras paverčia mažyčiais padarais, kurie, tarsi nežinomos magijos dėka, patenka į mūsų pasaulį. Jo darbo rezultatas yra įspūdingas – nuotraukos atrodo neįtikėtinai tikroviškos.

Ekkachai Saelow dirba vestuvių fotografu Bankoke. Kai vyras pavargo žiūrėti į monotoniškus darbus, jis nusprendė įgyvendinti savo idėją: sumažinti įsimylėjėlius ir pritaikyti juos kitoje realybėje. Jo darbai skiriasi nuo įprastų vestuvių fotosesijų. Vestuvių fotografijos verslas „Mažas Žmogus“ (org. „Small Person“) neįamžina šventės detalių, tačiau nepaprastai kūrybingai pakeičia jaunikį ir nuotaką miniatiūriniais didžiulio pasaulio gyventojais. Darbai yra mieli ir neįtikėtinai nerealūs, tačiau stebina ir savo paprastumu.

Siekdamas sukurti tokias nuotraukas, Saelow iškerpa savo subjektus iš originalių nuotraukų ir įterpia juos į nedidelio masto kraštovaizdį (pavyzdžiui, prie žaislinio sunkvežimio ar pasodina ant medžio šakos). Tada jis taiko tam tikrus efektus, kad sukurtų iliuziją, jog pora yra tik maždaug dviejų colių aukščio. Rezultatas žavios, šiek tiek su humoru, bet unikalios vestuvių nuotraukos. Ir nors poros yra fiziškai mažos, nuotraukose jie įrodo, kad meilė yra galinga. Kiekviena nuotrauka yra kruopščiai išdėstyta ir sujungta kartu, kad būtų parodoma poros meilės istorija ir išsiskirianti jų, kaip poros, asmenybėmis. Siužetai svyruoja nuo meilės iki pasipiktinimo, kartu vaizduojant įvairius poros santykių etapus: nuo pasimatymų iki sužadėtuvių, vestuvių dienos.

Fotografija miniatiūriniu stiliumi prasidėjo nuo kitų miniatiūrinių dalykų fotografavimo ir jų paskelbimo „Facebook“ paskyroje. Žmonės tuo domėjosi, todėl buvau motyvuotas ir toliau tai daryti. Vėliau tai įtraukiau į vestuvių fotografiją ir tai tapo mano tapatybe. Mano mėgstamiausia nuotrauka yra ta, kurią fotografavau su Gundamo figūra, nes joje buvo pirmoji pora, kuri norėjo, kad vestuvinės nuotraukos būtų darytos miniatiūriniu stiliumi.“ – pasakoja menininkas.

Tailandietis fotografas Ekkachai Saelow fokusą kuria labai skirtingai. Jis sumažina savo subjektus ir perkelia juos į įvairius, tačiau per didelius pasaulius. Galbūt tai yra metaforinė mintis, kad poros pradeda naują gyvenimą plačiame pasaulyje. Arba tai tiesiog būdas sukurti ką nors šiek tiek kitokio. Bet kokiu atveju, mažas pasaulis padarė didelį įspūdį – „Facebook“ platformoje jis turi daugiau nei 180 000 gerbėjų. Gerbėjai teigia, kad mažytės poros, užfiksuotos svajonių pasauliuose, yra kažkas nepaprastai romantiško.

Taip pat skaitykite: Juodojo humoro persmelkta dviejų vaikų motinos nuotraukų serija [FOTO]

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: