Asmeninio albumo nuotr. / Gražvydas Sidiniauskas su mylimuoju

Apie rugpjūčio 6-ąją surengtą išpuolį Vilniaus autobusų stotyje prabilęs atlikėjas Gražvydas Sidiniauskas ir jo mylimasis airis Darrenas Crozieris teigė, kad policija atsisakė įvykio vietoje priimti pareiškimą dėl tariamo neblaivumo. Paaiškėjo, kad vaikinų pora į komisariatą kreipėsi kitą dieną. Generalinė prokuratūra žiniasklaidai patvirtino, kad buvo priimtas sprendimas pradėti ikiteisminį tyrimą dėl galimo viešosios tvarkos pažeidimo ir kurstymo prieš LGBTQ+ žmones.

Generalinės prokuratūros atstovai patvirtino, kad kol kas įtarimai šiame ikiteisminiame tyrime niekam nėra pareikšti. Kol kas pareigūnai siekia išsiaiškinti įvykio aplinkybes.

Ikiteisminis tyrimas, anot Generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus vyriausiosios specialistės Gintarės Vitkauskaitės-Šatkauskienės, vyksta pagal Baudžiamojo kodekso 284 str. (viešosios tvarkos pažeidimas) ir 170 str. 3 d. (neapykantos kurstymas).

Jarmo.net primena, kad rugpjūčio 6-ąją iš Žiežmarių į Vilnių autobusu atvykę vaikinai išlipo iš autobuso ir, kaip pasakojo jarmo.net, buvo užkabinti 3 jaunuolių kompanijos, kilo žodinis konfliktas. Vienas iš kompanijoje buvusių asmenų – mergina, kiti – vaikinai. Pasak atlikėjo, mergina ėmė kurstyti smurtą. G. Sidiniauskas sakė išgirdęs klausimą, ar jis yra „vaivorykštinis”. Po to sekė smūgis – atlikėjas parkrito, o D. Zrozieris buvo nutemptas toliau ir talžomas.

Policiją iškvietė įvykį matęs žmogus. Abu vaikinai buvo ištikti šoko, po incidento juos apžiūrėjo medikai.

G. Sidiniauskas sakė, kad smurtautojas dėvėjo kario uniformą. Negana to, jis teigė, kad atvykę policijos pareigūnai ėmė juoktis išgirdę, kad nusikaltimas įvykdytas dėl jo ir D. Crozierio seksualinės orientacijos.

Po įvykio policijos atstovai žiniasklaidai pareiškė, kad neva vaikinų pora, anot liudininko, pirmoji prisikabino prie vienos iš moterų, dėl ko ir prasidėjo konfliktas. Tiesa, ši versija kai kuriems kelia abejonių. Nejaugi išties homoseksuali vaikinų pora galėjo užpulti tris žmones stotyje, kai vienas iš jų dėvėjo kario uniformą?

JARMO

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: