Jack Ma © Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Dienraštis „Financial Times“, remdamiesi keliais neįvardintais šaltiniais, paskelbė, kad žlungant Kinijos technologijų sektoriui „Alibaba“ įkūrėjas Džekas Ma šiuo metu jau beveik šešis mėnesius gyvena Tokijuje.

Žlungant technologijų sektoriui kinų regulatioriai atmetė pirminį Ma įmonės „Ant Group“ viešą platinimą, taip primesdami „Alibaba“ milžiniškas baudas. Taigi nuo to laiko milijardierius Ma vengė viešumos.

Tačiau „Financial Times“ išsiaiškino, kad paskutinius šešis mėnesius Ma leido su šeima Tokijuje bei kitose Japonijos regionuose, taip pat Jungtinėse Valstijose bei Izraelyje. Britų laikraštis tvirtino, kad Tokijuje Ma lankėsi keliuose privačiuose VIP klubuose ir tapo „entuziastingu japonų šiuolaikinio meno kolekcionieriumi“. Jo interesai taip pat siekė tvaraus verslo idėjų įgyvendinimo galimybes.

Nuo to laiko, kai milijardierius sėkmingai pradingo iš viešojo gyvenimo Kinijoje, praeitais metais jis buvo pastebėtas dar keliose vietose, įskaitant ir vieną iš Ispanijos salų – Marjorką.

Pastaraisiais metais kinų pareigūnai ėmėsi veiksmų prieš įtariamą antikonkurencinę didžiausių šalies įmonių veiklą, kadangi bijomasi, jog interneto milžinės kontroliuoja per daug duomenų ir per greitai išsiplėtė.

Remiantis liepos mėnesio pranešimu, Ma planavo atiduoti „Ant Group“ kontrolę į kitas rankas, kad nuramintų kinų reguliatorius ir atnaujintų skaitmeninio mokėjimo padalinio IPO (pirminį viešą platinimą).

Kinijai kamuojantis su ekonominio progreso lėtėjimu ir naujais COVID-19 atvejais, Ma elektroninės prekybos milžinė „Alibaba“ pranešė apie rugpjūtį primą kartą nustojusias augti pajamas.

JAV vyriausybė įtraukė įmonę į stebimų įmonių sąrašą. Jeigu įmonė nesilaikys įstatymų ir neatskleis informacijos, tuomet bus išbraukta iš Niujorko akcijų biržos ir jos akcijos smuks.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: