K. Bartoševičius / KaunoZinios.lt archyvo nuotr.

Trečiadienį ikiteisminiame tyrime, pradėtame 2022 m. lapkričio 15 d. dėl galimai įvykdytų nusikalstamų veikų, numatytų Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 150 straipsnio 3 ir 4 dalyse bei 153 straipsnio 1 dalyje, mandato Seime atsisakiusiam Kristijonui Bartoševičiui pareikšti įtarimai pagal nurodytus straipsnius.

Pranešama, kad įvyko įtariamojo apklausa. Turimi ikiteisminio tyrimo duomenys esą leidžia įtarti, kad nusikalstamos veikos buvo įvykdytos įtariamajam esant Seimo nariu. Šiuo metu nukentėjusiais yra pripažinti 4 asmenys, tuo metu buvę mažamečiais arba nepilnamečiais.

Detalesnė informacija apie galimai įvykdytų nusikalstamų veikų aplinkybes teikiama nebus, siekiant užtikrinti nukentėjusiųjų teisę į konfidencialumą.

Prokuroro nutarimu įtariamajam paskirtos dvi kardomosios priemonės – rašytinis pasižadėjimas neišvykti su įpareigojimu nebendrauti su nukentėjusiais asmenimis bei dokumentų paėmimas.

Įtariamajam bei jo gynėjui pasirašytinai uždrausta teikti tretiesiems asmenims informaciją apie tyrimą ir jo duomenis nukentėjusiųjų teisių užtikrinimo tikslais.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: