Colino Clarko asmen. facebook nuotr

„Niekada nepasiduok“, – tokių šūkiu Colinas Clarkas, vaikinas sergantis dauno sindromu, baigė savo pasirodymą mėgėjų kultūrizmo čempionate Kentukyje, JAV, kuriame buvo tarp penkių geriausiųjų.

Colinas Clarkas, 23-jų metų jaunuolis, kilęs iš mažo Einsvilio miestelio Indianos valstijoje. Jo išskirtinumas –  sunki genetinė liga – dauno sindromas Jo įkvepianti istorija prasidėjo dar tada, kai jis dirbo sporto klubo, kuriame ir išgarsėjo, registratūroje. Clarkas mėgdavo vakarais stebėti vieną iš asmeninių trenerių Gleną Ubehorį, kuris praktikuodavo pasirodymą skirtą kultūrizmo varžyboms.

Vieną vakarą Colinas įsidrąsinęs pradėjo mėgdžioti trenerį, atkartoti matytus vaizdus. Tai pastebėjęs Glenas priglaudė Coliną po savo sparnu.

Colino ryžtas bei užsispyrimas jį pavertė tuo, kuo niekas netikėjo – iš nedrąsaus vaikino jis tapo savimi pasitikinčiu, žmonių dėmesį kaustančiu atletu. Per kiek daugiau nei šešis mėnesius jis atsikratė beveik 30-ties kilogramų svorio, perprato kultūrizmo pasaulį bei savo pasirodymu mėgėjų varžybose pribloškė visus susirinkusius. Kentukio valstijos rengtame čempionate, mėgėjų klasifikacijoje, Colinas užėmė aukštą ketvirtą vietą.

Body bilder 4

Colino Clarko asmen. facebook nuotr.

Šia liga sergantys žmonės pasižymi gerokai vėluojančiu gebėjimų vystymusi, protiniu atsilikimu bei sutrikusiu fiziniu aktyvumu. Visame pasaulyje, įskaitant ir Lietuvą 1 iš 700 kūdikių gimsta su dauno sindromu.

Body bilder 2

Colino Clarko asmen. facebook nuotr.

Jungtinėse Amerikos Valstijose į žmonių, sergančių šia sunkia liga integracijos programą investuojamos įspūdingo dydžio sumos. Tai, sergantiesiems padeda pasijausti pilnaverčiais visuomenės nariais.

Body bilder 3

Colino Clarko asmen. facebook nuotr.

Lietuva stengiasi neatsilikti, tad minint Pasaulinę Dauno sindromo dieną, šių metų kovo 21-ąją, „Žmonių su Dauno sindromu ir jų globėjų asociacija surengė pilietinę akciją. Kaip teigia pati asociacija, jos tikslas buvo atkreipti visuomenės dėmesį į neigiamą reikšmę turinčio žodžio „daunas“ vartojimą. Pasak asociacijos, „daugelis šių žmonių, priimant juos į visuomenę, gali joje pritapti ir gyventi pilnavertį gyvenimą“. O tokios istorijos kaip Colinas Clarkas įkvepia ir įrodo, jog nieko nėra neįmanomo.

Taip pat skaitykite: Madeline – paauglė su Dauno sindromu išpildė savo svajonę tapti modeliu

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: