Elonas Muskas / EPA-ELTA nuotr.

Milijardierius Elonas Muskas tvirtina, kad yra liberalas, tačiau į jį žiūrima kaip į kraštutinį dešinįjį „fanatiką“, nes esą „progresyvistai“ stumia kairiuosius į kraštutinumus.

Turtingiausias pasaulio žmogus pasinaudojo savo nauju 44 mlrd. dolerių vertės pirkiniu „Twitter“ ir pasidalijo paprasta linijine iliustracija, pabrėžiančia jo poziciją dramatiškai besikeičiančiame politiniame kraštovaizdyje per pastaruosius 14 metų.

Besišypsanti figūrėlė, pavadinta „aš“, pradeda stovėti kairėje centro pusėje šalia „kolegos liberalo“ 2008 m., kai Barackas Obama pirmą kartą buvo išrinktas JAV prezidentu.

Tačiau 2012 m., tuo laikotarpiu kai B. Obama buvo perrinktas, E. Musko bičiulis liberalas patraukia lenktyniaudamas į kraštutinę kairę – taip greitai, kad figūra palieka oro gūsį.

Musko „aš“ lieka toje pačioje vietoje, bet dėl bičiulio pasislinkimo į kairę jis atrodo esantis dar arčiau centro.

Iki 2021 m., kai į Baltuosius rūmus įžengia prezidentas D. Baidenas, E. Musko bičiulis liberalas dabar yra „progresyvistas“, kuris yra taip toli į kairę, kad tai visiškai perrašė ribas.

Taip pat smarkiai į kairę pasislinka ir centras, todėl Musko „aš“ liko toli į dešinę nuo centro, nors jis tarsi niekada nepakeitė pozicijos.

Liberalas, su kuriuo jis kadaise buvo artimas, dabar rodomas vadinantis jį „fanatiku“! – o konservatyvi figūra, kuri taip pat liko nepajudinama, šaiposi „LOL!“.

E. Muskas komentaruose patikslino: „Štai kaip aš jaučiuosi“.

Keista, kad šiame paveikslėlyje dešiniųjų pažiūrų figūrėlė visiškai nejuda, nors realybėje žinome kaip keitėsi dešinieji JAV apjungdami savyje antiskiepininkus ir netgi QAnon judėjimą.

Karikatūra pasirodė tuo metu, kai didžioji kairiųjų dalis sunerimo dėl to, kad „Twitter“ perėmė E. Muskas, kurio vertė, „Forbes“ vertinimu, penktadienį siekė 221 mlrd. dolerių.

Tai sukėlė ir išpuolių dėl jo politinių pažiūrų, tarp jų – MSNBC laidos vedėjos Džoi Reid kontroversišką prielaidą, kad Pietų Afrikos Respublikoje gimęs „Tesla“ bosas norėjo socialinės žiniasklaidos platformos, nes „pasiilgo“ šalies apartheido eros.

Bet kuriuo atveju, panašu, kad konservatoriai jaučiasi pasirengę grįžti į prieštaringai vertinamą socialinės žiniasklaidos svetainę. Vis dar išlieka klausimas ar į „Twitter“ grįš Donaldas Trumpas. Kol kas politikas pareiškė, kad skirs dėmesį savo vystomiems konservatyviems socialiniams tinklams.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: