Talentinga vengrų menininkė Flora Borsi sukūrė neįtikėtinai puikius siurrealistinius vaizdinius  portretuose. Menininkė išgarsėjo savo kūryba, kurioje pasitelkiamas žaismingumas, kelionių akimirkos, žavūs miesto kraštovaizdžiai. Savarankiškai mokydamasi ji toliau tobulina savo įgūdžius bei stebina meno gerbėjus. Jos naujausia nuotraukų serija buvo sukurta pasitelkus sumanią kompoziciją su gyvūnais. Tai pat buvo telkiamasi ir į apgaulės funkciją, suliejant žmogų ir gyvūną kaip vieną asmenybę.

Serija pavadinimu ,,Animeyed“ vaizduoja jaunos menininkės kūrybiškumą, vieną žmogaus akį pakeičiant į gyvūno. Borsi sukūrė idealias manipuliacijas tam, kad vaizduotė pradėtų tyrinėti jos kūrinius. ,,Animeyed“ rezultata nuostabūs, kiekvienas gyvūnas puikiai suderintas su modelio išvaizda bei makiažu. Kiekviena fotografija šioje serijoje skiriasi radikaliai – nuo spalvų, gyvūnų iki aprangos bei makiažo. Borsi panaudojus tam tikras modelių veido išraiškas, makiažą bei spalvos foną ji sukūrė visiškai naują kūrinį, kuris atstovauja unikalumą su vaizduotės tyrinėjimais.

4

Nuo žvynuotos gyvatės, kuri vyniojasi aplink kaklą iki žuvies šalia veido – tokius būdus pasitelkusi Flora Borsi sukūrė išties įspūdingą nuotraukų seriją. Jeigu Jūs galvojate, jog kiekvienas šis gyvūnas buvo Floros studijoje – klystate. Buvo pasitelkiamos tam tikros technikos, kurios padėjo vaizdams atgyti fotografijose. Tai atrodė tikrai natūraliai ir realiai, lyg būtų net neredaguoti vaizdai.

Kaip teigia pati menininkė, ji norėjo parodyti, jog gyvūnai yra tokie įvairūs ir specialus, jų kiekviena detalė yra skirtinga, tačiau mes esame tuo pačiu ir kažkuo panašūs. Pabandžiusi pasidaryti ,,selfie“ su savo šunimi, ji pastebėjo, jog abiejų akys buvo panašios. Ta nuotrauka padėjo pamatą sukurti šią nuotraukų seriją.

3

Sukurti kiekviena nuotrauką užtruko 15-20 valandų. Nuo makiažo kūrimo, plaukų modeliavimo iki darbo ,,Photoshopu“ ir galutinio rezultato. Pastangos tikrai nenuėjo veltui, autorė labai džiaugiasi šia nuotraukų serija, nes ji yra unikali bei absoliučiai tobula.

Budapešte žinomiausi kūrybininkai pareiškė, jog ji ,,žaidžia slėpynes, ir atskleidžia tik vieną pusę akių ar veido, kuri sukuria visišką moteriškumą bei įdomius veidų tyrinėjimus“. Jos kūrinys yra vizualiai ir konceptualiai turiningas, Borsi dėl savo talento buvo pripažinta – ji eksponavo savo kūrinius tarptautiniu mastu, gavo keletą tarptautinių apdovanojimų.

6

2

1

8

Taip pat skaitykite: Stulbinantys Rusų pasakų motyvai stebuklingose fotografijose [FOTO]

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: