Filmo "Bohemian rhapsody " kadras

Keturis oskarus pelniusi „Bohemijos Rapsodija“ pasakojanti fenomenalios britų roko grupės „Queen“ ir jos lyderio Freddie Mercury kelią į kerinčias šlovės viršūnes pasirodė ir Kinijos kino teatruose. Kaip ir tikėtasi, scenos, vaizduojančios Fredžio Merkurio homoseksualumą, buvo iškirptos. Tokia cenzūra nieko nenustebino – Kinijos valdžia griežtai reguliuoja bet kokį LGBT turinio viešinimą. Pasirodžius Ridlio Skoto filmui „Svetimas: Covenant“, žiūrovai neteko progos išvysti pagrindinio veikėjo bučinio su pačiu savimi, o Ango Ly „Kuprotas kalnas“ taip ir neiškilo į dienos šviesą. Į šį sąrašą patenka ir 2017 m. Lukos Guadagnino juosta „Vadink mane savo vardu“, kuri buvo pašalinta iš Pekino filmų festivalio repertuaro.

Kalbant apie „Bohemijos Rapsodiją“, Kinijos valdžia ištrynė kiekvieną filmo sceną, kurioje tiesiogiai kalbama apie homoseksualumą arba biseksualumą. Pašalinta viena svarbiausių filmo vietų, kurioje Fredis prisipažįsta savo merginai, kad yra biseksualas. Judviejų dialogo metu palaikoma įtampa, veikėjai narplioja savo santykių spragas, o kulminaciją vainikuoja merginos frazė: „Fredi, tu gėjus“. Šio filmo atveju imtasi ir kitų cenzūravimo priemonių. Scena, kai „Queen“ lyderis praneša grupės nariams apie savo diagnozę (AIDS), garsas kino salėse sumažinamas taip, kad niekas neišgirstų ligos pavadinimo. Nagai prikišti ir prie subtitrų – reporteriui paklausus Fredžio: „Kokia tavo orientacija?“, subtitruose klausimas užrašomas: „Kiek moterų esi turėjęs?“

queen-bohemian-rhapsody-movie

Pasak CNN, šis filmas buvo taip stipriai perdirbtas, jog pats siužetas negrįžtamai išsibalansavo. Viską galutinai pakeitė scena, kurioje Fredis susipažįsta su paskutiniuoju savo vaikinu (Džimu Hutonu). Ekstravagantiško vakarėlio metu, padauginęs Fredis pradeda glostyti Džimą, kol galų gale jo rankos leidžiasi žemyn Džimo kūnu. Ši scena neprasprūdo pro cenzorių akis ir buvo pašalinta. Būtent šiuo atveju, tolimesnė filmo seka neteko prasmės, kadangi paskutinės scenose Fredis karštligiškai ieško Džimo, prieš prasidedant žymiajam „Live Aid“ koncertui.

bohemian-rhapsody-gay-scenes

Sąrašas nesibaigia – ištrintos visos vietos, kuriose Džimas bučiuojasi su Fredžiu, o taip pat, ir scena, kurioje moteriškus drabužius ir makiažą dėvintys „Queen“ nariai filmuojasi „I want to break free“ dainos klipe.

bohemian rhapsody gay scenes

Negana to, Kinijos valdžia cenzūravo ir (Fredį įkūnijusio aktoriaus) Rami Maleko kalbą Oskarų ceremonijos metu (renginį tiesiogiai transliavo Kinijos kanalas Mango TV). Padėkos kalba skambėjo taip: „Klausykit, mes sukūrėm filmą apie gėjų, apie imigrantą, kuris nugyveno savo gyvenimą niekuo neapsimetinėdamas. Fredžio istorija tik parodo, jog mes esame pasiilgę tokių herojų“. Mango TV aktoriaus frazę „sukūrėm filmą apie gėjų“, pakeitė į „sukūrėm filmą apie unikalią muzikos grupę“.

Taip pat skaitykite: Retos Freddie Mercury ir jo vaikino archyvinės nuotraukos [+22 FOTO]

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: