Aliya Shagieva / Twiter archyvo nuotr.

Gavusi kritikos dėl nuotraukos, kurioje rodo, kad žindo savo naujagimį, 20 metų Kirgizijos prezidento dukra Aliya Shagieva šią savaitę kritikams atsakė galinga žinute.

“Šis kūnas, kurį man davė, nėra vulgarus”, – “BBC Kirgizai” pareiškė Aliya. “Tai funkcija, kurios tikslas yra patenkinti mano kūdikio fiziologinius poreikius, o ne seksualizuoti”.
Shagieva yra jauniausia buvusio premjero, dabartinio pKirgizijos prezidento Almazbek Atambayev dukra. Balandžio mėnesį Shagieva įžiebė tikrą ugnį, paskelbdama nuotrauką socialinėje erdvėje, kurioje parodė, kad žindo savo sūnų Tairą.

Nuotraukoje buvo aprašymas: “Aš maitinu vaiką bet kada ir bet kur, kur jis nori būti maitinamas”.

Kirgizijos prezidento dukros nuotrauka, kurioje ji žindo kūdikį, sukėlė daugybę diskusijų. Galų gale Shagieva ištrynė nuotrauką, kai kritikai ją paskelbė “amoralia” ir “gėdinga”. Ji BBC pranešė, kad jos tėvai taip pat paprieštaravo tokiam ,,įvaizdžiui“.

Tačiau, prieš ištrindama nuotrauką, Shagieva ją apgynė “Facebook” įraše. “Moterų krūtys nėra vulgarios ir nepaklusnios”, – rašo ji. “Žmonės seniai pamiršo savo tikrąjį tikslą”..

A post shared by Шагиева Алия (@chestnayaaa) on

Kirgizija yra buvusios sovietinės respublikos Centrinėje Azijoje. 2008 m. UNICEF įsteigė žindimo krūtimi projektą šalyje, kai paaiškėjo, kad daugiau nei pusė šalies naujagimių ( jaunesnių nei 3 mėnesių) nėra maitinami krūtimi. Tarp šių veiksnių buvo paminėtas motinos pieno pakaitalų populiarumas ir “stiprios šeimos komunikacijos trūkumas, kuris palaikytų naujai maitinančias motinas ”

Po metų UNICEF sakė, kad šalis priėmė naujus įstatymus, kuriais skatina maitinimą krūtimi.

Pasak BBC, Kirgizijos visuomenėje žindymas krūtimi socialiniu požiūriu laikomas “priimtinu”, tačiau moterys ir toliau slepiasi, kai tai daro.

Taip pat skaitykite: Šokiruojančios keršto aukų nuotraukos iš Irano ir jų istorijos [FOTO]

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: