© Krassotkin nuotr. / Wikimedia Commons arch.

Nepriklausomas Rusijos TV kanalas „Dožd“, rodęs reportažus iš protestų, interviu su opoziciniais politikais bei nešališkais politikos komentatoriais, naujienų, kultūros, politikos, verslo ir dokumentikos laidas, atnaujino savo veiklą. Kanalo transliacijos buvo nutrauktos kovą – tuomet Rusijos vyriausybė įsakė sustabdyti kanalo veiklą, kadangi šis skelbė naujienas apie karą Ukrainoje.

Nepriklausomas „Dožd TV“ kanalas nuo pirmadienio ir toliau tęsia savo veiklą, šįkart – iš užsienio; baigėsi mėnesius trukusi tyla, kurią lėmė karo metu, rusams įsiveržus į Ukrainą, Kremliaus įvesta griežta cenzūra.

„Mūsų komanda – puikios nuotaikos, tik, žinoma, šiek tiek jaudinasi, kadangi jau keturis su puse mėnesio nėjome į tiesioginį eterį”, – teigė „Dožd“ vyriausiasis redaktorius Tikhonas Dzjadko.- „Mes įžengėme į naują etapą ir norime, kad viskas veiktų tinkamai, o turinys būtų įdomus. Tikimės, kad nenuvilsime žiūrovų”, – pridūrė jis.

„Dožd“ nutraukė savo transliacijas kovą, kai Rusijos vyriausybė įsakė jas sustabdyti dėl žinių skleidimo apie karą Ukrainoje.

Susidurdami su grasinimais, kad remiantis Rusijos karo cenzūra bus uždaryti arba patraukti kriminalinėn atsakomybėn, „Dožd“ perkėlė savo būstines į Latviją, Olandiją, Sakartvelą ir Prancūziją. Birželį Latvijos vyriausybė suteikė „Dožd“ europietišką transliavimo licenziją.

Inerviu su „Dožd“ kanalo vyriausiu redaktoriumi Tikhonu Dzjadko:

„Dožd“ paleido tiesioginį eterį 20 val. Maskvos laiku – ir pradėjo nuo dvi valandas truksiančių naujienų laidos „Čia ir dabar“. Transliacija bus prieinama per „Dozhd“ socialinių tinklų pslapį Youtube  ir per kabelinės televizijos kanalus už Rusijos ribų.

Numatoma, kad kanalas iš pradžių galės transliuoti laidas po kelias valandas per dieną, o vėliau grįš prie visą parą trunkančių transliacijų. Į eterį grįš svarbiausios laidos, taip pat ir kitos, vedamos „Dožd“ žurnalistų Jekaterinos Kotrikadzės ir Anos Nemzer, bei savaitinės naujienų apžvalgos, pristatomos Michailo Fišmano. Vėliau bus paleisti ir kiti gerai žinomi bei nauji projektai.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: