Anoniminis britų gatvės menininkas Banksy ant subombarduoto pastato Ukrainoje nutapė piešinį. Dabar šis gatvės menas virto pašto ženklu, kuriame šaipomasi iš Rusijos prezidento Vladimiro Putino.

Pašto ženklas Ukrainoje pradėtas pardavinėti penktadienį, minint Rusijos invazijos į šalį metines.

Kairėje ženklo pusėje apačioje kirilica parašyta „PTN ENX“, t. y. „Putinai eik n….“.

„Manome, kad šis pašto ženklas ir piešinys geriausiai parodo, ką kiekvienas ukrainietis jaučia mūsų priešui“, – sakė Ukrainos pašto tarnybos vadovas Ihoris Smilianskis.

Praėjus vos kelioms savaitėms nuo invazijos pradžios praėjusiais metais Ukrainos pašto tarnyba pagamino pašto ženklą, skirtą įamžinti pasieniečio iššaukiantį šūkį: „Rusų karinis laive, eik n…!“

Menininko atstovai iš karto neatsakė į prašymą pakomentuoti, todėl kol kas neaišku, ar Banksy davė leidimą naudoti jo meną ant naujojo pašto ženklo. Ant jo pavaizduotas piešinys yra vienas iš septynių, kuriuos Banksy pernai nutapė sostinėje Kijeve ir jo apylinkėse. Šią savo kelionę jis užfiksavo „Instagram“ vaizdo įraše.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Banksy (@banksy)

Grupė žmonių bandė pavogti vieną iš jo paveikslų, kuriame pavaizduota moteris su dujokauke, todėl dabar paveikslas yra saugomas policijos. Teigiama, kad ir kiti jo darbai Ukrainoje stebimi visą parą.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Banksy (@banksy)

Gruodį Banksy sakė, kad sukūrė riboto tiražo atspaudą, norėdamas surinkti pinigų fondui „Legacy of War“, kuris padeda nuo karo nukentėjusiems žmonėms. Menininkas taip pat sakė, kad fondo greitosios pagalbos automobiliu paspruko nuo pamišusios bobutės, kuri rado jį piešiantį ant jos pastato.

Paprašius žmonių užsiregistruoti, jei jie nori įsigyti vieną iš vos 50 atspaudų, labdaros organizacija teigė sulaukusi tūkstančių priešiškų.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Banksy (@banksy)

Banksy patvirtino, kad Valentino dieną Anglijoje, Margeito mieste, jis sukūrė piešinį simbolizuojantį smurtą šeimoje. Dėl saugumo sumetimų judančios instaliacijos dalys vėliau buvo nuimtos.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: