Laidos "Alchemija" kadras

Mada ir muzika – verslas, ar kūryba? Apie tai diskutuoti galima iki begalybės. Tačiau, kol vieni puola kitų arba gina savas pozicijas, kūrybos industrijos veikia. Tiems kūrybinės industrijos veikėjams nesvarbu, kas yra menas, o kas – gyvenimas; kas yra elitas, o kas – gatvė.

Jie kuria taip, kad jų kūrybos vaisiai patektų ne į muziejų, o pasiektų masinį vartotoją – tik tada atsiskleidžia jų talentas. Už savo kūrybą jie gauna atlygį ir to visiškai nesigėdija, talento įrodymu laiko masinį jo sugalvotų kelnių arba dainos paplitimą. Sukurti tai, ką žmonės labiausiai vertina – štai kas yra tikra!

Problema ta, kad šie veikėjai, kad ir labai kūrybiški bei energingi, mūsuose suskaičiuojami ant pirštų. Be to, savo gyvenime jie daro tai, kas jiems įdomu ir ką jie geriausiai sugeba, o dalintis sukaupta patirtimi jau nebespėja. Kaip išauginti naujus mados ir muzikos industrijos veikėjus, kad jie Lietuvą paverstų tarptautinės rinkos žaidėja šiose srityse? Čia nieks nebėga nuo fakto, kad mados dizainas ir muzikos produkcija dar silpnos. Vis dėlto stipri energetika žada jei ne revoliuciją, tai bent jau evoliuciją.

„Alchemija LIX. Kūrybos industrijos“ pasakoja apie dvi būsimas specialybes. Bet tuo pačiu – apie dvi esamas industrijas, jų specialistų galimybes ir pasiruošimą. Taip pat ji pristato ir kūrėjų požiūrį. Bet kūrėjas šioje laidoje – labai plati sąvoka. Juo tampa ir mama, ir tėvas, ir mokytojas, ir studijų programos kūrėjas, ir vakarėlio didžėjus, ir kasdienybę švenčianti madam, nustebinanti gatvės praeivius. Kūrėjas yra kiekvienas, kuris veikia. Taip, gyvenimas yra milžiniška kūrybos industrija ir tu esi jos veikėjas.

Monika

Alchemija.tv

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: